Reklama

Reklama

Môj bratranec Vinny

  • Česko Můj bratranec Vinny (viac)
Trailer

Billy Gambini a Stan Rothestein (Ralph Macchio, Mitchell Whitfield) cestujú autom z New Yorku na kalifornskú univerzitu a v ospalom alabamskom mestečku sa zastavia v obchodíku pri pumpe, kde Bill ukradne konzervu. Potom ich zatkne polícia. Šerif ich obviní z vraždy predavača, u ktorého si cestou kupovali potraviny. Ich obhajoby sa ujme Billyho taliansky bratranec Vinny Gambini, ktorého na ceste do Alabamy sprevádza svojrázna snúbenica Mona Lisa Vitová (Marisa Tomeiová). Absolútne neskúsený advokát s nekonvenčnými spôsobmi, ktorý sa krátko zaoberal len úrazmi, je konfrontovaný s mašinériou právneho systému. Sudca Chamberlain Heller (Fred Gwynne) si ho pozve a dá mu preštudovať trestný poriadok Alabamy. Vinny mu tvrdí, že je v New Yorku uznávaným advokátom. Hneď pri prvom zasadnutí súdu však Vinny nielenže nedokáže reagovať na reč prokurátora Jima Trottera III. (Lane Smith), ale dopustí sa aj urážky súdu, za čo ho vezmú do väzby. Lisa musí zaplatiť kauciu, aby ho dostala von. Vinnyho neznalosť procesného jednania je taká veľká, že Stan už nechce, aby ho obhajoval, a vezme si verejného obhajcu Johna Gibbonsa (Austin Pendleton). Gibbons však trpí nezvládnuteľnou nervozitou, na súde zo seba nemôže dostať súvislú vetu. Vinny je presvedčený, že sa všetko naučí za pochodu a mladíkov obháji. Lisa sa mu snaží pomáhať zo všetkých síl. Všetci svedkovia, ktorých predvedie prokurátor, tvrdia, že videli z obchodu vychádzať a ujsť autom práve Billyho a Stana. Keď sa Vinny od Lisy dozvie, že prokurátor je povinný zoznámiť ho so svojimi spismi, požiada o ne, a Trotter III. mu ich ochotne poskytne. Pri nasledujúcom rokovaní Vinny znemožní svojimi argumentmi svedkov a prokurátorova obžaloba sa rozpadá. Trotter III. si pozve ako ďalšieho svedka experta na automobily, ktorý tvrdí, že odtlačky pneumatík, ktoré sa našli, patria autu Billyho a Stana. Zúfalý Vinny si berie za svedka Lisu, ktorá sa v automobiloch dokonale vyzná, pretože pracovala u otca v autodielni. Tá expertovo tvrdenie hravo rozbije na kúsky. Dokáže sudcovi, že stopy po prudkom rozjazde nepatria buicku mladíkov, ale automobilu značky Pontiac. Vinny žiada šerifa Deana Farleya, aby mu overil isté údaje, a potom ho predvolá ako svedka... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (193)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mojich oblubenych komedii z 90-tych rokov, kde ma Joe Pesci dokazal rozosmiat s jeho neurotickou povahou smoliara, ktory by obhajobou svojho bratranca dokazal dostat svojim spravanim pred sudcom do väzenia sameho seba :-) Rovnako ma okuzlila a rozosmiala svojim inteligentnym zaverecnym prihovorom na sude Marisa Tomei, ktora za tuto ulohu dostala Oscara. Tento film si mozno 5 hviezdiciek nezasluzi, ale je to moja nostalgia... 27.03.2009 ______ Joe Pesci - (Vincent ´Vinny´ Gambini) +++ Ralph Macchio - (William ´Billy´ Gambini) +++ Marisa Tomei - (Mona Lisa Vito) +++ Mitchell Whitfield - (Stan Rothenstein) +++ Fred Gwynne - (Sudca Chamberlain Haller) +++ Bruce McGill - (Šerif Dean Farley) +++ Maury Chaykin - (Sam Tipton) +++ Hudba: Randy Edelman +++ Nemecka Cinema - 75% ()

ing.Frosty 

všetky recenzie používateľa

Naprosto parádní koncert Joea Pesciho a Marisy Tomei. Oba dva v tomhle filmu neskutečně válí. Joe má samozřejmě více prostoru a kdykoliv je plátně, tak se člověk sleduje jednoznačnou one man show. Pokud mu tedy zrovna nesekunduje Marisa. Navíc mám rád tyhle právnické filmy a styl, jakým na konci rozlouskne případ je zkrátka boží. ()

Reklama

Agatha 

všetky recenzie používateľa

Střelený film, který má asi jen jeden účel - pobavit. A celkem se to daří. Joe Pesci je neuvěřitelný, hraje tak dobře, že se mi až zdálo jestli není náhodou takhle přiblblej i ve skutečnosti. Jen taková maličkost mi u jeho osoby lezla na nervy a sice český dabing, to se skutečně nepovedlo, ale ke konci si už člověk začíný zvykat. Ale jestli máte na výběr tak doporučuju radši původní znění. Pesciho výborně ho doplňuje oprsklá Marisa Tomei, která sice podává velmi pěkný výkon, ale že by na Oscara? Ale tak asi jo, sranda s ní byla. Celý probíhající soud se musí brát s nadhledem, ale to se od komedie asi očekává. Závěrem bych to zhodnotil asi tak: dobrá zábava s dobrými hláškami a s dobrými herci. ()

P1tr 

všetky recenzie používateľa

Vinnyho jsem viděl několikrát a pokaždé jsem se výborně bavil. Joe Pesci je neskutečně charizmatický chlapík, který je ve společnosti sexy Marisy Tomei neodolatelný. Vinny funguje výborně jako celek a jako bonus Vám v hlavě uvízne několik nezapomenutelných scén. Pro někoho je Pesciho životní rolí ta ze Scorseseho Mafiánů, pro mě je to tady. Pokud jste Vinnyho ještě neviděli, koukejte to napravit! ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Všechno, co ten chlap právě řekl, jsou sračky. Děkuji." Tak to byla jedna z nejpůsobivějších úvodních řečí, jakou jsem v soudních síních zaznamenal. Škoda, že ji soudce nechal vyškrtnout ze zápisu. Ovšem vyškrtnout Gambiniho jen tak nelze. To je týpek, kterej sice moc netuší, co vlastně dělá, ale v hádání se s kýmkoliv nemá konkurenci. Já jsem si jeho první případ užil několikrát, ale v podstatě jsem jen toužil vidět slečnu Monu Lisu Vito. Byla krásná, úžasná, uměla by mi spravit auto a její obhajoba správnýho utažení vodovodního kohoutku mi způsobila ... no nic. Prostě mám takovej dojem, že jsme se dneska zase neviděli naposledy. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (16)

  • Když jde Vinnie vysvětlit soudci své pravé jméno, shodí šachovnici. To nebylo ve scénáři. (don corleone)

Reklama

Reklama