Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ctižádostivý spisovatel Carter Webb právě dostal kopačky od své lásky. Zničený se stěhuje na předměstí Michiganu, aby se staral o svou svéráznou nemocnou babičku. Touží napsat knihu, která by se stala bestsellerem.
Brzy po příjezdu se seznámí se Sarah Hardwickovou (Meg Ryan) a jejími dcerami Lucy a Paige. Mezi ním a okouzlující, bezprostřední Sarah začíná vznikat zvláštní vztah. Jenže o sblížení s Carterem usiluje i dcera Lucy. Jejich životy se vzájemně proplétají a Carter znamená pro ženy ve svém okolí víc, než by se zdálo… (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (167)

Radko odpad!

všetky recenzie používateľa

Polievkový film. Dá sa pri ňom pripraviť a zjesť akákoľvek polievka. Kuchyňa či jedáleň pritom vôbec nemusia byť v rovnakej, ba ani v susednej izbe s tou, v ktorej prebieha projekcia Územia žien. Polievkový je tento film aj preto, že bez ohľadu na to aké prekvapenia v pointe prichystal, v skutočnosti to je totál jedno. Pretože všetko očakávané prekvapenie prebíja všadeprítomne páchnúci pocit zabezpečeného dostatku amerických stredných vrstiev (vlastný dom, auto, zamestnanie, vš vzdelanie, rodina), ktoré majú iba dva večné problémy: sex (alias vzťahy) a zdravotný stav. Nakombinovať sa dajú rôzne aj s rôznym výsledkom, no vždy je to rovnaká nuda. Preto sa vymýšľajú ozvláštnenia a herecké ťaháky. No zväčša nijako nepomôžu. A nech by tam popri predstaviteľkám emo upírky, večnej tridsiatničky a scénaristovi soft porna hral čojaviem aj ex-guvernér Kalifornie rakúskeho anabolicko-steroidového pôvodu, nič by sa nezmenilo. Nič. ()

Andre3000 

všetky recenzie používateľa

Další zajímavá herecká trojice se tu sešla. Meg je pro mě normální herečka, filmy s ní nijak nevyhledávám. Adam to bylo docela překvapení pro mě, protože na takovýhle týpky nejsem moc stavěnej, ale překousnul sem to a on docela mile překvapil. No Kristen... :-) To je má vášen, filmy s ní si vychutnávám. Tady hrála dobře, ale nadprůměr z toho neudělal. Zajímavý, i když občas předvídatelný příběh. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Územie žien je jeden z tých príjemných filmov, ktoré nemajú tendenciu divákovi predať skutočne silnú emóciu ani ho nenadchnú originálnym príbehom, ale aj tak v ňom zanechajú nejaký pocit, na ktorý sa ťažko zabúda. A tým pocitom by mohlo byť porozumenie. Nejako tomu filmu rozumieme. Počas toho ako sa hlavný hrdina vyvíja a rovnako aj postavy, ktoré ho obklopujú, tak sa nám nejako rozmotáva naše vlastné vnútro aby sme na konci mohli povedať – viem presne ako si to myslel. Film stavia na hercoch, viacej ako na vizuálnej zložke. A ústredná trojica Ryan, Brody a Stewart podávajú každý jeden veľmi presvedčivé výkony. Film, ktorý rozhodne nenudí a aj napriek tomu že nám nepredáva niečo nové, podáva nám veci, ktoré každý povedome poznáme, spôsobom aby sme tomu čo najľahšie porozumeli. Mnohý by to považovali za chybu. Ja som osobne rád za tých pár filmov, ktoré nemusia používať stovky symbolov a záberov aby vyjadrili zmätenosť zo sveta. Priemerný film, ktorý na mňa pôsobí – ako pre fanúšika podobne ladených filmov – nadštandardne. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Poměrně zvláštní film. Se zvláštním dějem, zvláštní atmosférou. Scénáristu soft porna Cartera odkopne přítelkyně, která ani neví proč, zhrzený mladík prchá na předměstí na duševní prázdniny do domu své babičky, kterou prakticky vůbec nezná. Začne tu tak velmi záhy vznikat zvláštní vztah mezi ním a sousedovic ženským arzenálem, zejména postarší Sarah a její dcerou Lucy. Protože Carter jednoduše neumí říct ne, dostává sebe i ženské osazenstvo do podivných situací, které nemají ve scénáři pořádnou oporu. Proto je výsledek místy hodně učesaný, hodně nedotažený, prostě tvůrci jakoby se snažili zavděčit všem – ženám, mužům, všech věkových kategorií. Přesto jsem si tuhle zvláštní, ale příjemnou jízdu užil, samozřejmě i díky ústřední herecké trojici (dokonce i ta Meg mi tu sedla).. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě velmi příjemná záležitost, která působí tak trochu civilně a celou dobu jsem si říkal, že takhle nějak by to mohlo ve skutečnosti být. Režie sice má svoje mouchy a tempo film je značně nevyrovnané a aspoň tak od půli filmu zhruba tušíte, jak to celé dopadne. Hodně to ale zachraňují herci. Adam Brody je sympaťák a talentovaná Kristen Stewart má před sebou jistě slibnou budoucnost. Největším překvapením je ale výkon Meg Ryan, která se od svých romanťáren konečně přesunula trochu někam jinam a tady hraje opravdu výborně. 70% ()

Galéria (48)

Reklama

Reklama