Reklama

Reklama

VOD (1)

Aká asi môže byť losangeleská tínedžerka s menom Poppy Mooreová (Emma Robertsová)? S takým menom sa asi sotva bude starať o opustené zvieratká a zbierať na ulici odpadky po bordelárskych spolužiakoch. Poppy je rozmaznaná potvora, s ktorou sú len samé problémy. Keď sa k nim má nasťahovať jej budúca macocha, pretože je vlastná mama opustila bohatého manžela, dievča sa rozhodne všetky jej veci rozdať kamarátom. A to bola presne tá povestná posledná kvapka a jej otec (Aidan Quinn) sa rozhodne urobiť posledný krok – drastickú prevýchovu. A na to niet lepšieho miesta ako klasická internátna škola Abbey Mount vo Veľkej Británii. Dievčatá tu nosia uniformy, učitelia rozprávajú spisovnou angličtinou a večierka je o desiatej. A kto poruší niektoré z prísnych pravidiel, za trest dostane na večeru nejakú tú anglickú špecialitu. Poppa nemá v pláne zostať na škole a jej spolubývajúce sa jej rozhodnú pomôcť. Aj keď sa zdá, že by sa z nich mohli stať priateľky, je tu ešte niekto, komu leží Poppy v žalúdku – závistlivá Harriet (Georgia Kingová). Nielenže Poppy prevracia celú školu hore nohami, preberie jej tím, ale ešte si dovolí očariť Freddieho (Alex Pettyfer), syna riaditeľky školy. A keď sa zdá, že Poppy už vie, že život je o niečom inom, ako si donedávna myslela a už sa jej z internátu nechce, Harriet proti nej poštve všetkých. Najskôr jej kamarátky, potom Freddieho a napokon celú školu. A nech sa Poppy snaží, ako vie, nikto jej neverí. Čo teraz? Hádam sa len priznať niečomu, o čom si myslia, že to urobila, ale vlastne neurobila. Odvahu jej napokon dodá matka, ktorá tiež na školu chodila a bola kapitánkou rovnakého tímu ako je ona... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (18)

  • Keď Poppy (Emma Roberts) nájde svoju matku na fotografii lakrosového tímu, mená pod fotografiou sú mená rôznych členov filmového štábu. (Arsenal83)
  • Keď dievčatá zo školy vystúpia z autobusu na nákupnom výlete, idú dole kopcom po dláždenej ceste. Vo filme Rita, Sue a Bob tiež (1987) idú dievčatá na školský výlet a kráčajú po tej istej ulici (Main Street, Haworth, Spojené kráľovstvo). V skutočnosti sú tieto dva zábery takmer totožné. (Arsenal83)
  • Vo filme zaznie pieseň „Roadkill Morning“ od fínskej metalovej skupiny Children of Bodom. Hlavný spevák skupiny Children of Bodom Alexi Laiho je známy aj ako 'Wildchild', čo je zhodou náhod aj názov filmu. (Arsenal83)
  • Tanec, ktorý dievčatá z Abbey Mount predvádzajú pred poslednou časťou lakrosového finále, je upraveným Haka, alebo „maorským vojnovým pokrikom“, ako ho používa rugbyový tím All Blacks z Nového Zélandu. (Arsenal83)
  • Emma Roberts a Alex Pettyfer začali randiť aj v reálnom živote a Pettyfer si dokonca dal Emmino meno vytetovať na prstenník. Pár sa rozišiel o niekoľko mesiacov neskôr. (Arsenal83)
  • Vo filme odznie niekoľko referencií na knihu "Alica v krajine zázrakov" od Lewisa Carrolla z roku 1865. (Mandragor)
  • Pri vybaľovaní má Poppy (Emma Roberts) v kufri minerálnu vodu S. Pellegrino. Túto minerálku obľubuje napríklad aj herec a spevák Jared Leto. (metal.storm)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii v Los Angeles a Malibu a v Anglii na místech Robin Hood's Bay, Whitby a v Harrogate v Severním Yorkshiru, na Cobham Hall School v Kentu, v Balls Park, Hertford v hrabství Hertfordshire, v Západním Yorkshiru na místech Haworth, Keighley, Bradford a v Elstree Film Studios. Natáčelo se od června do září 2007. (noelcoward73)
  • V úvodu filmu Poppy (Emma Roberts) srovnává školu Abbey Mount s Bradavicemi. Shirley Henderson, která hraje v tomto filmu Matron Cerberusovou, hraje Ufňukanou Uršulu ve filmové sérii o Harry Potterovi. (Karlos80)

Reklama

Reklama