Reklama

Reklama

Amazonia vertical

Trailer

Obsahy(1)

Auyan Tepui... Najväčšia stolová hora Amazónie... Indiáni veria, že na jej vrchole sídlia démoni... Beckovi Ondrejovičovi sa podarilo prejsť prvý kompletný prechod hory. Jej vertikálne línie mu tak učarovali, že sa pod horu vrátil aj s priateľmi, aby vyliezli nikým nedotknutú panenskú stenu. Amazonia Vertical - film o sile prírody a dobrodružnom objavovaní strateného sveta. Film, ktorý osloví tú krehkú časť v nás... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (65)

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Jedna z vůbec nejlepších barabášovin ve které tentokrát neuvidíme úchylné otravování a podstrkávání cukříků nedotčeným domorodcům, neuvidíme desítky nosičů táhnoucí "dobrodruhům"luxusní výstroj, neuvidíme ani Bémovu prdel. Tahle výprava je o poznání sympatičtější, střízlivější(ikdyž jako správný bílý muž ten chlast do džungle dotáhnout prostě museli) a pokornější...... K té smutné tečce na závěr by jsem jen dodal zamyšlení : A není možné pane Barabáš, že toho zlého démona -který pak nutí indiány motat opičkám provazy kolem krku- přitáhli z vrcholku hory právě lidé jako vy? Dobrosrdeční dobrodruzi, kteří ale nechápou dopady svého jednání? Indián na takovou horu nikdy nevyšplhá-né, že by to nedokázal(pravděpodobně by tam vyskákal jako kamzík), ale spíše nemá potřebu dobývat, být první a celému světu na videu ukazovat, že tam démoni opravdu nejsou... A co když nejsou na videu protože už tou dobou dávno seděli kameramanovi na hřbetě a poté co je pak nevědomky snesl dolů rozeskákali se do všech vesnic v okolí a vkládají domorodcům do hlav tu větu "Však my chceme žít taky tak jako vy"......... Možná ne, ale aspoň za zamyšlení to myslím stojí. Každopádně respekt. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Občas mi Barabášove filmy pripadajú len ako filmy z dovolenky. Začiatky s nejakými tými citátmi sa mi páčia, taktiež mapky s tým, ako postupovali, či krajina a opis prežívania situácií, no občas je to patetické, občas sa viac reční, než by tam bolo umenia a občas to nudí. Tento film mi veľmi nesadol, mám rád skôr iné. ()

Reklama

neoBlast 

všetky recenzie používateľa

Nemyslím si, že je téma nosné na plnohodnotný feature length... a chvílemi mi hlavně ústřední charakter (zároveň vypravěč) přišel jako pěkné kokot... Zajímavé dobrodružství, krásná krajina, slivovicí nezklamali, ale moderním dokumentem Amazonia Vertical dle mého není. 50 % ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Nevím, zda je to spíš sportovní či cestopisný dokument. V každém případě jde o solidně zdokumentovanou expedici do míst, kam ještě civilizace nedosáhla. Příroda stejná jako před tisícovkami let. Lezení po převislých stěnách, prodírání se neprostupnou džunglí, skákání po kamenech a slaňování... prostě pravé dobrodružství. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najlepších filmov Pavla Barabáša. Jeho expedičné filmy, ktoré špecifickým spôsobom hovoria o neprebádaných zákutiach našej planéty, sú jedny z najoceňovanejších vôbec. Samotný Barabáš patrí k tvorcom, ktorý vyhrali najviac cien. Jeho neutíchajúca túžba objavovať a točiť stále nové svety a civilizácie je pre nás ako divákov zárukou mnohých dobrodružstiev pri ktorých sa tají dych a kde strach strieda obdiv. Amazonia Vertical vzdáva holdom Stratenému svetu, ako ho z časti opísal Conan Doyle a tiež ľudskému snaženiu a odhodlaniu, ktorá aj napriek zložitosti a prekážkam, dopomohla expedícií v zdraví a z množstvom zážitkov cestu dokončiť. Film, ktorý využíva všetky Barabášové typické prvky a tým sa dostáva na pomyselný vrchol jeho doterajšej tvorby. Jeden z najlepších expedičných filmov, aké som kedy videl. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama