Reklama

Reklama

OMO - Cesta do praveku

  • USA OMO - A Journey to the Primaeval Age
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

28.10. sa vrátili z Etiópie na Slovensko členovia Expedície OMO. Na gumenom nafukovacom rafte splavili 900 km druhej najnáročnejšej africkej rieky Omo. Jej náročnost nespočíva iba v perejách z červenohnedej spenenej vody obtiažnosti WW III-IV. Rieka preteká hlbokým a neschodným kaňonom plným nebezpečných hrochov, päťmetrových krokodílov a jedovatých hadov, z ktorého niet úniku. Počas celej jednomesačnej cesty sa museli spoľahnúť len a len na svoje schopnosti a na schopnosti celého šesťčlenného kolektívu bez akejkoľvek možnosti pomoci v prípade nehody alebo zásobovania z vonku. Rieka totiž preteká územím nikoho. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (41)

xargos 

všetky recenzie používateľa

Někomu nemusí vyhovovat forma, kdy je snímáno a komentováno to, co je vidět a není větší pozornost věnována raftingu, zeměpisu, lidem a podobně. Mně osobně tento typ dokumentů vyhovuje. Jako bych se při sledování děje a vyprávění stával součástí toho všeho a emoce, kterých je ve filmu bohatě, prožívám společně s účastníky. Ještě nedávno jsem nevěděl, kdo je Pavol Barabáš a teď je to pro mne člověk, který se umí přesně strefit a popsat prožitky tak, že z nich běhá (příjemný) mráz po zádech... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Zamrazilo ma pri pomyslení, ako ľahko by sme sa tu mohli stratiť." Ďalší Barabáš vyrozprávaný podľa osvedčeného (ale kvalitného) receptu o zdolávaní neprebádaných končín nášho malého veľkého sveta. Na rafte splavíme tisíce kilometrov po africkej rieke Omo. Navštívime miesta, kde sa údajne zrodil človek. Rozprávačom je tentokrát žena (Zuzana Fialová), čo je zaujímavé a osviežujúce. Dočkáme sa niekoľkých strhujúcich záberov a výstižných komentárov so zmyslom pre humor („Ponúkli nás kvaseným nápojom, ale vyzerá, že už bol raz vypitý.“). Naopak, škoda, že zvieratá (hroch, krokodíl, opica) tvoria len nepatrnú kulisu tohto putovania. Každopádne, oproti tomu, čo si prežila (vlastne celá nie) expedícia do Mamberama, je to len nedeľný čaj. Ale Becko je super. ()

Reklama

Angelino 

všetky recenzie používateľa

Barabáš opäť vynikajúci v extrémnych podmienkach. Výborne spracované celé DVD aj s extra prílohami. Trošku mi však uteká odkaz. Žiadna z potenciálnych tém sa nedostáva do popredia. Mieša sa divoká voda s kmeňmi ktoré stále odolávajú modernej dobe so zaujímavými antropologickými otázkami, divoká príroda, boj s potenciálnymi chorobami a vírusmi. Zo všetkého trochu, ale ani z jedného dostatočná hĺbka. Ak porovnávam, vie to aj lepšie. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Cestopisný dokument, kde mi poriadne pílil uši komentár od Zuzany Fialovej, nielen že nemusím jej hlas, prejav, ale tie reči mohli byť iné, škoda, že nenechali rozprávať aspoň tú členku tej výpravy. Na odporúčania svetovej zdravotníckej organizácie ohľadom liekov a farmaceutický priemysel mám svoj názor, no je jasné, že pre belocha a nielen neho je potrebné sa poriadne chrániť proti chorábam akými sú malária. Svojím spôsobom je to skvelo zvládnutý jednoduchý dokument s popisom udalostí počas cesty s podľa mňa dobrou kamerou. Borci ako Barabáš, Valušiak sú tu doplnení ďalšími dobrodruhmi, ktorí nám prinášajú pútáve sfilmované dobrodružstvo ako z nejakej knihy. ()

Maniik88 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia drsná výprava Barabáša a spol, kedy sa až nechutne veľa vecí môže pokaziť. Ostáva nám len fandiť skupine, nech ich nezožerú krokodýly, nezabijú ich hrochy, nepoštípu hady, neumrú na dehydratáciu, na doštípanie muchami tze tze, na utopenie v neznámej divokej rieke.. no nakoniec sa pre mňa najstrašideľnejšie zdalo stretnutie s domorodcami. Proste hocikedy ich mohli pobiť a uvariť v hrnci alebo zastreliť tými kalachmi. Krásne natočené, zvládnuté, nadabované, nastrihané ako je u Barabáša zvykom. Dokument svetovej úrovne s kusom srdca a odvahy. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama