Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (viac)
Ukážka z filmu 1
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Réžia:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (viac)

Hrajú:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (viac)
(ďalšie profesie)

Série(9) / Epizódy(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Recenzie používateľa dr.horrible k tomuto seriálu (15)

Kancl (2005) 

Najlepší sitcom. Obľúbené postavy Jim & Pam, Toby, Kelly. Neskôr Michael a Erin. Ku koncu Darryl a Erin. Obľúbená séria piata, obľúbené epizódy S02E01 a posledných päť častí S05. SPOILER! Díky za šťastné konce. ()

Série 1 (2005) (S01) 

85%. Jim a Pam friendzone love story > zvyšok. ()

Den odlišností (2005) (S01E02) 

“Abraham Lincoln once said that "If you're a racist, I will attack you with the North," and these are the principles I carry with me in the workplace.” ()

Série 2 (2005) (S02) 

Dokonalé. Z vtipov u mňa vedú problémy vyplývajúce z Michaelovho podvedomého rasizmu, fóbii a snahy presviedčať okolie o tom, že žiadne nemá. Z postáv samozrejme Jim a Pam, ale super je aj hromada vedľajších postáv, napr. Kelly. A tá vzťahová časť je asi najväčší seriálový zlodej spánku, odkedy som kukával na Homeland. Dolámané srdce na dvadsať častí. ()

Oskaři (2005) (S02E01) 

Moja obľúbená. ()

Série 3 (2006) (S03) 

Na tretiu sériu mám zhruba rovnaký pohľad ako Pam: Mrzí ma, že je to teraz takto. A okolo cca dvadsiatej časti som začínal mať trochu pocit, akoby začínali meniť povahy niektorých hlavných postáv, čo sa našťastie nenaplnilo. Záver dokonalý. 90% ()

Integrační obřad (2006) (S03E08) 

“ A lot of distraction, but … it’s good.” ;) ()

Série 4 (2007) (S04) 

Po niekoľkých tých úvodných dvoj-epizódach som si to proste už musel pridať do topky, to bolo skrátka úplne to, čím by to malo byť (aj keď mojou obľúbenou epizódou naďalej zostáva S02E01). Potom prišlo niekoľko priemernejších častí, ale to asi skôr len z dôvodu, že sa S04 nechystala na žiadne veľké finále, jej záver síce určité veci ohraničuje, ale predovšetkým otvára nové cesty, a je teraz vlastne dosť jasné, ktorým smerom sa chce uberať. Čo považujem za dobrý krok. ()

Série 5 (2008) (S05) 

Dokonalé. Keby som nevedel, že to má ešte ďalšie 4 série, považoval by som to za finále. Toto už neprekonajú. ()

Série 6 (2009) (S06) 

Pokračuje (zhruba) úroveň nastolená piatou sériou. Zamrzí minimum priestoru pre Tobyho. ()

Tajný Santa (2009) (S06E13) 

Go gay warehouse guy! ()

Série 7 (2010) (S07) 

Prekonali to. Prekonali piatu sériu. Edit: Neprekonali, to len tie záverečné časti… Podobne mala záverečná epizóda S03 navrch nad S02, ktorá je inak jasne lepšia. ()

Ultimátum (2011) (S07E12) 

Lesson learned. ()

Série 8 (2011) (S08) 

Úvod série je strašný. Úprimne, najväčší seriálový prepad, aký som v horizonte jednej série vôbec zažil. SPOILERy! James Spader bol chyba. Chápem, že Carrey, alebo Gervais boli cameá, ale Spader sa na tú rolu hodil úplne najmenej. Kedysi to bol jeden z mojich najobľúbenejších hercov, tu je ale totálne mimo koncept. V súboji Andy vs. Darryl opäť chyba. Andy vždy býval jednou z najtuctovejších vedľajších postáv (čo sa paradoxne aspoň trochu zmení v priebehu druhej polovice série). Koniec SPOILERu! Okrem toho, doslova všetky postavy stratili charakter. Čiastočne si ho zachoval iba Jim, toho ale scenár tiež núti do neočakávanych nezmyslov, ako je ponevieranie sa okolo, s Dwightom (!). A to je práve to najhoršie: Office vždycky vychádzal z vzájomnej nevraživosti; tu sa, naopak, apeluje práve na súdržnosť. Celý kancel je skvelý kolektív a to doslova divadelne. Postavy už ani nevytvárajú náhodné scénky, nestoja striedavo pred kamerou, ale sa divadelne združujú, v skupinkách. Uprostred officu sa permanentne  len prechádzajú, nahromade, v kruhu; Jim s Dwightom, Ryan s Kelly… vytvárajú si dojemné scény a morálne ponaučenia. A začiatkom to fakt bolí. Niekedy okolo desiatej epizódy sa seriál pokúsi vrátiť späť a niekde okolo osemnástej sa mu to už takmer darí. V závere je tam snaha; Pam sa vracia do formy, Erin je opakovane zlatá, už to ale nie je ten starý Office - ten geniálny seriál. Najhoršiu zmenu utrpela asi Angela, Toby takmer zmizol. Kelly sa objaví občas, Kevina tlačia do extrémov. A Angela sa reálne povahovo už nikdy nevrátila. Za prvých sedem sérii som napočítal dohromady tri trojhviezdičkové časti (to je za cca 140 epizód). Tu nie je päťhviezdičková ani jedna. Dávam 3*, pretože v dobe vzniku to musel byť kvalitnejší seriál ako boli záverečné série napr. Dva a pol chlapa, New Girl, alebo HIMYM, ale tá fanúšikovská bolesť… ()

Série 9 (2012) (S09) 

Takmer o dve triedy lepšie ako nepodarená ôsma séria. Veľa vecí opäť prepísknutých, snaha o návrat k téme Jim & Pam je navyše príliš okatá. Ale je to téma Jim & Pam. Funguje dokonca aj keď cítite, že je to umelé. Celá S09 je jak keby veľmi podarený pokus napodobniť série 01-07. Neni to už ono, ale je to veľmi fajn. ()

Súvisiace novinky

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (viac)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (viac)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (viac)

Reklama

Reklama