Reklama

Reklama

Hlubinná hvězda šest

Trailer 1

Obsahy(1)

Posádka ponorky Hlubinná hvězda šest se vydává na nebezpečnou a tajnou misi. Na dně moře má postavit podmořskou jadernou elektrárnu pro americkou armádu. Brzy zjistí, že v hlubinách oceánu na ně čeká neočekávaná hrozba (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (101)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Mam rád scifi s hororvými prvkami, kde nejaká uzavretá skupinka ľudí čelí neznámemu netvorovi. Toto sa však moc nepodarilo. Prvá polovica je fádna, bez života a bez atmosféry. S bubákom sa veci trocha zlepšia, ale samotné monštrum bolo skôr na smiech akoby snáď malo vydesiť. Aj na tú dobu výrazne odfláknutá práca. Koniec dal tomu všetkému korunu, kde nemám iný výraz ako "hlúpy". Jednoducho, hrozne plochý scenár, ktorý smerom ku koncu naberá na stupidite. 35/100 ()

flanker.27 odpad!

všetky recenzie používateľa

Chvíli je obluda tak velká, aby útočila na podmořsnou základnu nebo ze sebe setřásala všechny kalibry, chvíli tak malá, aby proplula úzkým průlezem. Přehlídka hlouposti postav, technických nesmyslů a klišé. Když to jako horor nezaujme ani v asi 12 letech, tak je něco špatně. Hororovější je i trpaslickej díl Zpátky do reality. ()

Reklama

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Tenhle kousek mě docela pobavil. Dle mého názoru jde o zástupce klasického průměrného béčka z konce 80.let. Tyhle filmy mají velmi pomalé rozjezdy, které jsou prošpikovány docela nudnými dialogy a hodně průměrnými hereckými výkony, ale divák to stejně nevypne. Pořád ho totiž užírají jeho vlastní představy o tom, jak bude vlastně to monstrum vypadat. Na rozbalení tvůrcovského balíčku si budete muset počkat až někde za polovinu filmu. S příchodem monstra na scénu však kouzelně ožívá i samotná hororová atmosféra a v tu chvíli nabere film úplně jiných obrátek. Pro někoho je podoba monstra k smíchu, pro některé konečně něco co je na filmu zaujalo, no a pro ty poslední ''pastva pro oči''. Poslední půlhodina vás zaručeně nudit nebude, protože je v ní k vidění několik velice povedených scén a dokonce i pár náznáků na lehčí gore. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Keď som si to teraz po dlhýýýýýýých rokoch pozrel znovu, bol som trochu prekvapený aká je to vlastne nuda. Vedátori v podmorskej základni vyduria nechtiac pokusným výbuchom z jaskyne akéhosi prehistorického prakraba. Ten je nasratý že ho zobudili z krásneho sna o krabiciach ( lepenkových, vysoko erotických ) a hodlá ich všetkých žalovať u Greenpeace za rušenie morského pokoja. Problém je v tom že si ten blbý lenivý kôrovec dáva pekne na čas a než sa konečne odhodlá zjaviť musel som si pretrpieť rozbeh v dĺžke hodiny a nejakých minút počas ktorých sa nič moc zaujímavé nedialo. Oproti obdobnému Leviathanovi to má hneď z fleku jednoznačne horšie obsadenie. Spomedzi všetkých tých šablónovytých nímandov vytŕča iba Miguel Ferrer ako Snyder, teda najväčšie hovädo, zbabelec a smoliar na ktorého sa všetko valí až mu napokon definitívne jebne a pretlak z neho vyžmýka všetok kečup. Samotné krabie monštrum má poriadne obludnú držku, ale dostane len minimum priestoru na predvedenie svojich schopností. Vrcholom je odhryznutie polovice potápača aj s ťažkým skafandrom, čo urobí hneď pri prvom výstupe a potom je už krabiak v podstate za trotla čo len otvára ústa. Nuž čo, je to len tupý klepetnatec, ale prča je že sa tá kreatúra ktorej iba hlava má dva metre dokáže bez problémov schovať zrejme aj do vrchnáka z fľaše a v miestnosti s metrom vody ju nemáte šancu nájsť ani detektorom krabov. Štandardne rutinná votrelcovina s pár svetlými okamžikmi na 100 minút. Leviathana sa tiež nedalo príliš chváliť, ale v porovnaní s hlbokomorskou hviezdou 6 má u mňa navrch. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

U tohoto podmořského sci-fi hororu v mém případě pracuje hodně nostalgie. Deepstar Six je sice neškodné béčko přiživující se na jiných podmořských flácích téhož roku (Abyss, Leviathan), jenže asi právě tou silnou naivitou nepostrádá určité osmdesátkové kouzlo. Máme tu jedenáctičlennou posádku, která trpí hluboko pod mořem ponorkovou nemocí, ústředního neprůstřelného hrdinu, lehkou erotiku a v poslední řadě jednu slizskou potvoru, co připomíná přerostlého korýše. Ten sice záhadně mění svou velikost, ale vypadá hodně dobře (masky má na starosti Chris Walas) a velkým dílem se zaslouží o rychlou redukci posádky. O ten zbytek se totiž postarají tamní podmínky. Plytký scénář zachraňuje Cunninghamova režie, Manfrediniho hudba tentokrát dost průměrná. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (5)

  • Podmorské scény boli natočené na Malte, v Rinella Tank vo Fort Ricasoli. (Arsenal83)
  • Pôvodný zámer na film dostal Sean S. Cunningham už v roku 1987, kedy ho napadlo, že toto bude prvý film, ktorý vyjde v sérii pripravovaných sci-fi/akčných filmov pod vodou. V samotnom roku vydania (1989) vyšli tak hneď ďalšie tri známe filmy s podobnou tematikou: Leviathan, Priepasť, Vládci hlubin. (Arsenal83)

Reklama

Reklama