Reklama

Reklama

Svet nie príliš vzdialenej budúcnosti má vážny problém – ľudstvo takmer zničilo ozónovú vrstvu a tak vedci hľadajú spôsob, ako zachrániť ľudstvo. Spoločnosť Martel postavila na dne oceána podmorské výskumné laboratórium, ktorého osadenstvo má byť každú chvíľu vystriedané novým tímom. Biologička Claire (Priscilla Barnes) nie je z toho príliš nadšená, podaril sa jej totiž zaujímavý objav – narazila na veľmi zvláštnu biologickú vzorku. Pomohla jej však samotná príroda, oblasť zasiahlo podmorské zemetrasenie a spojenie s prichádzajúcou miniponorkou sa stratilo. Navyše jeden z členov posádky pokúšajúci sa opraviť poškodený externý plášť laboratória sa stal obeťou niečoho neznámeho, čo zmenilo jeho telo na beztvarú hmotu podobnú vzorke, ktorú získali predtým. A najvážnejšie problémy ešte len prichádzajú... (beso74)

(viac)

Recenzie (6)

Pitryx 

všetky recenzie používateľa

Tak jasně, je to béčko jak vyšité, ale zase na druhou stranu nemá špatný nápad. Technické provedení filmu je samozřejmě pod psa včetně efektů. Bohužel, dějově to není také nic moc. Občas je dost hlucho a zpočátku je to i dost těžkopádné. Ale fandovi sci-fi by tento snímeček uniknout neměl. CHYBA:27 minuta při zemětřesení má na sobě Claire modrý overal. Pak jen triko a následně zase overal. ///nelze přidat soukr.pozn/// ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Nejaká ženská s 15 stovkami rozpočtu sa pokúša konkurovať chlapovi, čo natočil VOTRELCOV. Ok, veď veľký James Cameron začínal veľmi podobne. Ale podarilo sa jej to jedine s dátumom premiéry. Stále je to však lepší film než DS9 alebo RIFT. Oceňujem na ňom, že sa aspoň snaží o nejaký príbeh, ktorý má hlavu a pätu, aj keď pozostáva hlavne z toho, že vedkyňa, ktorá má neprestajne výraz, že sa nevie vysrať, hoci sa jej strašne chce, sa pohráva s dajakým podmorským sopľom a ono to nedopadne... ()

Reklama

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Lords of the Deep je velmi laciný klon Cameronovy Propasti vzniklé ve stejném roce. Producent Roger Corman (zde ne náhodou obsazený i do vedlejší role korporátního padoucha) chtěl vydělat na vlně popularity podmořských thrillerů a nechal natočit tento snímek, který se kupodivu dějem velmi přibližuje Cameronovu blockbusteru, který šel do kin až o dva měsíce později. Mimozemskou rasu zde ztělesňují roztomilá stvoření podobná rejnokům, nicméně design kreatur je společně s ekologickým poselstvím asi tak to jediné, co lze na tomhle parazitickém filmu pochválit. Je to jinak docela uspávačka. ()

iXtr3m3 odpad!

všetky recenzie používateľa

No ty vole. Jednu hviezdu dávam z milosti ani neviem za čo. Tento film vyšiel v roku 1989? Keď vyšla fantastická áčková Abyss? Keď vyšiel vynikajúci béčkový Leviathan? Keď vyšla slušná céčková Deep Star Six? Toto má kulisy, triky, výpravu aj hercov v takom stave, že keby prišlo vyjadrenie, že to spalo v trezore 35-40 rokov, nepoviem ani slovo a to myslím už v tom 1989tom. Tento film je obsahovo aj formou tak max. na 50te roky minulého storočia a aj vtedy by minimálne obsahovo hral druhú tretiu ligu. V dobe 1989teho roku? Nonsens. Keby som to natáčal doma, tak to urobím možno lepšie. Jedna miestnosť s akvárkom v stene, rovnaká chodba. Mimozemšťania v halloweenskej maske, zbrane urobené z detských svietiacich paličiek, herecké výkony ako z počiatkov minulého storočia a tie scény z mimozemskej základne ako zvnútra vyžratej špongie na riady. Výprava na úrovni z izby do izby. No ty vole. Čakal som všeličo, ale toto teda nie. Oproti tomuto je aj céčkový Deep Star Six nedostižná bomba. Zhliadol som to len preto, lebo som si zaspomínal na všetky tri spomínané filmy, keď som si pozeral predvčerom v noci na Underwater a toto som našiel na nete. Tak to bol teda iný omyl. Dopozeral som to rýchloposuvom, koniec som totálne nepochopil, ale aj to, čo tomu predchádzalo a kde sa to odohrávalo. Ty vole, toto fakt za trest. Ja som to dopozeral len preto, aby som potrestal sám seba, že keď som taký sprostý, že ma neodradí hodnotenie a komentáre, tak mi treba. UPDATE: Vedľa v sekcii Podobné mi ponúka Sphere a The Abyss. Serem na to, dávam odpad. ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

Tesne po úspechu Aliens oznámil James Camerom svoj nový projekt, ktorý sa mal odohrávať pod morskou hladinou a mali tam byť mimozemšťania. Zvyšok filmového priemyslu zbystril sluch, zapol mozgové závity a výsledkom bola, nie nelogická domnienka, že by to malo byť o niečom takom ako napr. o podmorských votrelcoch. A tak zopár štúdii rozbehlo niekoľko tématický podobných projektov. A pridal sa aj preslávený tvorca ultra lacných filmov a kráľ B produkcii v jednej osobe - Roger Corman. Vytvoril dielo, ktoré, aj keď je po každej stránke strašné, má niekoľko zaujímavých momentov. Po prvé, najbližšie sa trafil ku Cameronovmu filmu, mimozemšťania tu nie sú hrozbou, ale snažia sa len o komunikáciu, po druhé, na tomto filme debutoval ako druhý kameraman Janusz Kaminski ktorý sa neskôr preslávil ako dvorný kameraman Stevena Spielberga (a bol o toľko lepší ako zvyšok štábu, že film ani nedokončil a už išiel za lepšou ponukou) a po tretie, vizuálne efekty (na počudovanie) mal na starosti Robert Skotak, známy z Votrelcov. Aj napriek tomu je to veľmi zlý film, nanešťastie však len zlý, bez toho, aby bol pri tom aj zábavný... ()

Zaujímavosti (3)

  • Väčšina postáv bola pomenovaná podľa členov bejzbalového tímu New York Mets. (beso74)

Reklama

Reklama