Reklama

Reklama

Hlubinná hvězda šest

Trailer 1

Obsahy(1)

Posádka ponorky Hlubinná hvězda šest se vydává na nebezpečnou a tajnou misi. Na dně moře má postavit podmořskou jadernou elektrárnu pro americkou armádu. Brzy zjistí, že v hlubinách oceánu na ně čeká neočekávaná hrozba (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (101)

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Béčko béčiek zlatých osemdesiatok. Drvivo síce v súboji vyhráva Leviathan s Robocopom v hlavnej úlohe, ale tam to bolo aj rozpočtom, takže tak. Interiéry vrátane hercov ušli, na frak to dostalo až s príchodom "obludy", ktorá jednoducho prišla z dôb dávno minulých aj v daných dobách dávno minulých... :) ()

Yoshitsune 

všetky recenzie používateľa

Neprávem podhodnocené béčko, které je však poctivě natočené a zahrané se zápalem. A byť je hlavní hrdina nesmrtelný, tak mu to lze prominout, neb je to sympaťák. Utíká to celkem dobře, byť se první polovina nese v duchu, pendlování mezi bodem A a bodem B, ale ve druhé polovině začíná ta pravá sranda a jelikož se objevuje krokouš. Který se sice nikdy pořádně neukáže, což je na jednu stranu dobře, jelikož připomíná krokodýla a neni nijak zvlášť děsivý, ale o to víc mně bavili vedlejší postavy a jejich problémy. Takže ty čtyři rozhodně a to i po těch letech. ()

Reklama

humanbeing 

všetky recenzie používateľa

Je škoda, že podmořské hrůze se nevěnuje více filmů. Potenciál tu je a ne ledajaký. Fandové horroru tak musí vzít zavděk i filmy, které žádné monstrum nemají (Koule), anebo těmi, které jsou napínavé, ale moc hrůzy u nich nezažijete (Propast). Nedávno jsem byl nadšený Leviathanem, horrorem přetékajícím kreativitou i dost slušnou dávkou nefalšované hrůzy. Teď jsem viděl Deepstar Six a při jeho sledování jsem si říkal - kdo koho asi vykradl? Lidé v ponorce > osudná chyba lidí v ponorce > smrt lidí v ponorce > podobný konec. Oproti Leviathanovi ale Deepstar Six působí po stránce scénáře mnohem levněji. Důvod, proč se na něj podívat, je ten, že jde o osmdesátkový horror v prostředí filmovým horrorem nedostatečně prozkoumaném. A v tom je jeho kouzlo. Vlastně docela připomíná hloupé žraločí horrory z poslední dekády, takže pokud by byl natočený dnes, asi bych na něj nahlížel ještě přísněji. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Nie všetci votrelci pochádzajú z vesmíru." 80. roky ako sviňa. Drsný režisér, stvrdnuté bradavky, sprcha, obrovské nechutné monštrum Chrisa Walasa (stvoril nezabudnuteľné masky už v Cronenbergovej MUCHE), chlapčenská fascinácia bájnymi podmorskými netvormi, ľahko rozlíšiteľné postavy (praskajúce žily a tepny zbabelého Miguela Ferrera, vynervovaný, ale kladný stavbyvedúci Van Gelder v podaní Mariusa Weyersa, čo nie je nikto menší, než geniálne roztržitý sympaťák z trháku Bohovia sa museli zblázniť), krásna podmorská základňa, v ktorej túžim bývať od prvého pozretia a bombové „nafukovacie oštepy“ ktoré by som bez debaty chcel mať doma. Nekompromisná, drastická a hustá ekologická vyvražďovačka. Vydarená atmosféra podmorského teroru, v ktorom nikto nepočuje vaše bublanie (a ani logiku - v jednej chvíli príšera zničí ponorku, v inej sa nenápadne premáva metrovou hlbočinou). Snímka môjho detstva. Cunningham s Manfredinim (ktorí sa stretli v PIATKU 13) majú vodu v krvi. V roku 1989 vznikli tri podmorské terory a každý bol iný: na Deep Star 6 som vyrastal. Leviathan je kvalitnejší film, ale prvýkrát som ho videl ako dospelý. A Priepasť od Camerona je parádny film, ale chýba mu istý typ sympatickej "béčkarskosti". ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $8miliónov║Tržby USA $8,143,225║Tržby Celosvetovo $8,250,000║ Len a len schématická kópia mixu filmu ako Votrelci(Aliens) a Priepasť(The Abyss), škoda, použité kulisy tam neboli najhoršie, len problém nastal v tom že režisér sa nenamáhal troška viac sa z hercami a príbehom pohrať, je to dosť banálne odbité, len béčko. /40%/ ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (5)

  • Pôvodný zámer na film dostal Sean S. Cunningham už v roku 1987, kedy ho napadlo, že toto bude prvý film, ktorý vyjde v sérii pripravovaných sci-fi/akčných filmov pod vodou. V samotnom roku vydania (1989) vyšli tak hneď ďalšie tri známe filmy s podobnou tematikou: Leviathan, Priepasť, Vládci hlubin. (Arsenal83)
  • Podmorské scény boli natočené na Malte, v Rinella Tank vo Fort Ricasoli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama