Reklama

Reklama

X-Men: Posledný vzdor

  • Česko X-Men: Poslední vzdor (viac)
Trailer

Vývoj svetových dejín môže ovplyvniť "liek", ktorý dokáže premeniť mutantov na obyčajných ľudí. Mutanti majú po prvý raz možnosť zvoliť si svoju budúcnosť - buď si zachovajú svoju výnimočnosť, ktorá je však príčinou ich izolácie a odcudzenia od ostatných, alebo sa svojich schopností vzdajú a stanú sa normálnymi ľuďmi. Protichodné názory vodcov, mutantov Charlesa Xaviera, hlásajúceho toleranciu, a Magneta, podľa ktorého prežijú len tí najsilnejší – sú podrobené poslednej skúške – a rozpútajú totálnu vojnu, ktorá má všetky doterajšie bitky definitívne ukončiť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (954)

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

Jsem rád, že zmizely nudné a prázdné kecy známé z předchozích dílů. Ale vůbec nejsem rád že přibyla spousta scénaristických nesmyslů a jsem zatraceně naštvaný že ústřední zápletka se vlastně popírá se všemi myšlenkami, které původní X-mani přinesly. Ratner se k X-menům zachoval nakonec úplně stejně jako Wolverine k Jan (či jak se jmenovala). "I love you.." a cvak ji... ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"X-Men" sú skvelí. Výborné spracovanie klasickej komiksovej predlohy od Marvelu. Úvodné dve časti ma úplne dostali. Svet ľudských mutantov, čo bojujú navzájom medzi sebou a zároveň tiež za svoje občianske práva v demokratickej spoločnosti. Tretie pokračovanie, s podtitulom "Posledný vzdor", je vyvrcholením osudov postáv, ktoré som si obľúbil v predchádzajúcich filmoch. No v tomto prípade nedám plné hodnotenie, tak ako som to spravil dva krát pred tým. Toto sa mi už zdalo zbytočne vypočítavo prekombinované, až moc preplácané efektami a akciou. Vidím to tak na tri lepšie alebo, ak chcete, štyri slabšie hviezdičky. *** ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No tak Ratner me mile prekvapil, ale az zas takova bomba to neni. Akce je naprosto bombasticka s vynikajicima trikama (az misty na most a na mutanta s usekavanejma rukama), takovou rezbu uz sem dlouho nevidel, ale to je vse. Ratner z latky rozhodne moh vytezit vic (treba z rezby na mostu nakonec nic neni), ale udelal jen komiksovej film s vybornejma scenama, ale ne nic vic, jako to dovedl Singer. Clovek, pokud uz nezna postavy z minuleho dilu, tak se tu o nich nic noveho nedozvi. Zadna poradna zapletka nebo vysvetlovani dalsich tajemstvi okolo Wolverina, jen jednoduche rozliseni na hodne a zle mutanty. Sice tu je spousta novejch mutantu, ale vetsina z nich se ani poradne nepredvede a fungujou jen jako anonymni armada a tech par novejch dulezitejsich zname jen jmenem a udelaj jen jednu nebo dve akce a par mutantu je vylozene zklamani (Angel). Navic par scen je predvidatelnejch a par scen je jak vykradenejch z jinyho filmu a jsou tu i chyby z nepozornosti (Wolverinovo triko). Ratner zkratka vypravi film po svem a na to, ze existujou nejake dva predesle dily, kasle. Ale aspon to dela mega efektivne a mega cool, takze jsem se vubec nenudil a uzival si perfektni akci doplnenou o perfektni hudbu. Myslim, ze Ratner to v ramci svejch moznosti zvlad dobre a ackoliv je to slabsi nez oba dily od Singera, stejne musim dat 5*. ()

Tuxedo 

všetky recenzie používateľa

Ratnerův přístup (pro celou rodinu) se opravdu do X nehodí, stejně tak tempo, jakým příběh vypráví. Na vině jsou i sami scénáristé, viz. to, že postavy umírají naprosto bezúčelně. Snad Singer zvolil dobře, když odešel točit Supermana, každopádně má u mě velký vroubek (a jestli potkám Ratnera, ať radši zdrhá). ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ako hollywoodska eye-candy zábava pre mladé publikum bez chyby, ako pokračovanie Singerovych X-Men 2 ale smutné. Brett Ratner je nadšenecký filmár, fanúšik do pekných obrázkov, efektov a filmových hrdinov, no na zmysluplnosť látky, ktorú pred ním načrtol Bryan Singer, je príliš povrchný a detský. Postava Juggernauta (Vinnie Jones) a občasné logické prešľapy akoby vypadli z hernej adaptácie Paula W.S. Andersona a film má skôr než k svojim predchodcom, bližšie k Fantastic Four. V mojich sedemnástich, kedy som zbožňoval Commando lebo sa v ňom "neustále niečo dialo", by som mal X-Men: The Last Stand najradšej z celej série. P.S.: Keby Singer ich nadupaný scenár doplnil o "svoje veci" a sám si ich natočil s vážnejšou tvárou a striedmou stopážou 120 min, mohlo ísť naozaj o najlepší diel série. ()

Galéria (179)

Zaujímavosti (53)

  • Supervízor špeciálnych efektov John Bruno prezradil, že scéna na Golden Gate Bridge si vyžiadala minimálne šestinu z celkového rozpočtu. Teda ak vychádzame z rozpočtu 210 miliónov amerických dolárov, stála táto scéna 35 miliónov. (Greenpeacak)
  • Když jde Wolverine (Hugh Jackman) do lesa za Magnetem (Ian McKellen), utrpí dvě bodná zranění na břiše, která poškodí i jeho bílé triko. V dalších záběrech ale po dírách není ani památky. (Stejšn)

Súvisiace novinky

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (viac)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (viac)

Z Jamese Franca bude nový X-Men

Z Jamese Franca bude nový X-Men

24.11.2017

Mutantí série to v posledních letech zkouší se spin-offy a rozhodně v nich hodlá pokračovat. Po úspěchu Logana a Deadpoola totiž dostane vlastní film nejen Gambit, ale i Multiple Man, jehož by si měl… (viac)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (viac)

Reklama

Reklama