Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malý Richie (Macaulay Culkin)  pochádza z najbohatšej rodiny na svete. Má všetko, na čo si spomenie. Súkromnú reštauráciu McDonald, psa Dolara a Claudiu Schifferovú ako osobnú trénerku aerobiku. Niečo mu však predsa len chýba, a to je pár dobrých priateľov. Pri zahájení prevádzky novej otcovej továrne si všimne partiu rovesníkov, hrajúcu na blízkom ihrisku basketbal. Verný komorník Cadbury (Jonathan Hyde) ich pozve do prepychového sídla, aby sa s osamelým Richiem spriatelili. Príjemný večer chlapcovi pokazí zistenie, že komorník deťom za návštevu zaplatil. Okrem toho ho vyľaká i správa, že jeho rodičia zmizli.  Odleteli na večeru s anglickou kráľovnou a po výbuchu bomby boli nútení pristáť niekde na mori.  Tú do lietadla umiestnil osobný strážca, pracujúci pre muža menom Van Douh. Ten sa chce zmocniť ich obrovského majetku. Zostáva odstrániť už len Richieho. To je ale omnoho zložitejšie, ako si pôvodne myslel. Noví priatelia ho nenechajú v štichu. A tak sa začne dramatická bitka, vedená netradičnými prostriedkami malých šibalov... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (308)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý má v sebe veľa nápadov. Veľa megalomanských projektov, niekedy prídu človekovi až sci-fi. Tento film patrí medzi moje obľúbenejšie. Najmä predstava života v takom dome, mať všetko, čo si zažiadam, na dvore obrovský lunapark, krásne aleje a záhrady, trezor v hore, obkukanej z jednej z najznámejších amerických pamiatok, prezidentov zobrazených v Mount Rushmore. Príbeh chlapca, ktorý pred peniazmi je ochotný zvoliť radšej priateľstvo a lásku k rodine a blížnym je krásny príbeh pre deti a pre nás výzva, aby sme takúto rozprávku podporili a možno si z nej aj niečo zobrali. Avšak aj na rozprávku tam bolo veľa hlúpostí, naivít a trápnych dialógov. Vizuálna stránka bola tiež niekedy pomaly nerealistická a nekvalitná. Celkovo to však patrí k tým lepším príbehom. ()

sima275 

všetky recenzie používateľa

Tak zas tak hrozné to nebylo. Právě naopak, bylo to vynikající. Podle zdejšího hodnocení jsem čekal, že to bude už jenom hrabání peněz ze slavného názvu, ale tady tenhle film měl parádní děj, bezva herecké výkony i dobré vtipy. Macaulay Culkin provedl doopravdy úžasný herecký výkon. Nechápu, proč Macaulay Culkin končil tak, jak skončil, protože měl našlápnuto na doopravdy dobrou kariéru. Kdybych byl Richie, tak bych to asi nevydržel, furt jezdit na nějaké politické schůze a tak. Mě stačí, že musím chodit do školy. Závěrečná pasáž byla super, obvzlášť super byl sluha od Richieho. Bezvadné pokračování série, i když námět je trochu jiný. 80% ()

Reklama

mrclTV 

všetky recenzie používateľa

Keď som si myslel, že séria Sám doma nemôže byť horšia, dorazil ma tento kúsok. Nielenže je Culkin nesympatický ale je aj nesymaticky bohatý (asi to bol zámer tvorcov, škoda, nechytil ma). Opäť to isté ako predtým, len kulisy sa tvária drahšie a na záver nesmie chýbať plytké moralizovanie na tému priateľstva. Raz vidiet a nikdy viac. ()

anli 

všetky recenzie používateľa

Film,který vznikl na námět kresleného seriálu ze 60-tých let a snaží se těžit s popularity Culkina po obrovském úspěchu"Sám doma" a český distributor ještě lákal na překlad názvu,který měl avizovat jakési pokračování"Sám doma1 a 2".No,pokračování se nekoná,neb jde o samostatný film i když také rodinnou komedii.Má poměrně jednoduchý scénář i režii a neoplývá nějakými zvláštními nápady.Ani Culkin tu není nijak výrazný,,snad jen Silvestriho hudba je standartně na výši.Takže je to taková podprůměrná rodinná podívaná,kterou si o trochu víc užijí děti a na kterou se rychle zapomíná a už se k ní nikdy nevrací.Dávám 40%,kromě jiného za Claudii Schiffer a několika málo dobrým scénám a nápadům. ()

AlchENEMY 

všetky recenzie používateľa

Rozhodovala jsem se jestli dát 2 nebo 3 hvězdy. Nakonec dávám hvězdy 3, když se nebudu ohlížet na to, žeby to mělo něco společného se sérií Sám Doma 1 a 2, které jsou pro mě až kultovní :) Když tohle opomenu, je to celkem normální film, nic zázračného, ale vždy když přepínám kanál a vidím tento film, nechám to tam :) ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (7)

  • Zkorumpovaný šéf bezpečnosti (John Larroquette) v domě, který sleduje kamerové záznamy, se v jednu chvíli dívá na film Na sever severozápadní linkou (1959). Zatímco závěr Hitchcockova thrilleru se odehrává na památníku Mount Rushmore, dějištěm finále tohoto filmu je obdoba monumentu s lehce upraveným názvem Mount Richmore. (PlayEasy)
  • Pohádkový zámek rodiny Richových je ve skutečnosti Biltmore House, který byl ve druhé půlce devatenáctého století vybudován železničním magnátem Georgem Washingtonem Vanderbiltem. Je často označován za největší soukromý dům na území USA. (DexMASTER094)
  • Když je Rich (Macaulay Culkin) ve 24. minutě ve škole přistižen, jak faxem posílá obrázek spolužákovi, tak hned v dalším záběru rychle schovává důkazní papír z faxu pod stůl. Ale v dalším záběru leží papír opět na faxu. (Amper01)

Reklama

Reklama