Reklama

Reklama

Chaplin opilcem

  • USA His Favorite Pastime (viac)

Chaplin tráví den v baru, kde je konfrontován s ostatními štamgasty, a kvůli alkoholem povznesené náladě jej čekají nástrahy nejen v podobě obejdy škemrajícího drink, ale také třeba dveří „lítaček". V závěru se Charlie tradičně pokouší získat jistou ženu, což ho opět uvede do nesnází. (Weissik)

Recenzie (11)

everlong 

všetky recenzie používateľa

všímáte si, že skoro v každé grotesce má Chaplin co dočinění s alkoholem?: DÁLE HRAJÍ: Peggy Pearce (Wife) Edgar Kennedy (Rough drinking buddy) Harry McCoy (Man at bar) William Hauber (Shoeshine customer/Onlooker at apartment) Billy Gilbert (Bootblack) Jess Dandy Frank Opperman ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Obraz 4/10/// PLUS: výrazná hudba, velký komparz, občas pobaví MÍNUS: zrnitý obraz, ve kterém mají postavy useknuté hlavy, viděl jsem už zábavnější snímky i scénky./// Shrnutí: Kvůli době vzniku se dá snímku leccos prominout. Chaplin jako opilec když dostane větší nakládačku od lítaček, než od druhých rváčů, tak pobaví a není tu nouze o rvačky, ale nijak zvlášť jsem se nebavil./// Celkem 61%/// ()

Reklama

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Tahle Chaplinova groteska není v rámci jeho tvorby žádný zázrak, ale pobavil jsem se u ní náramně. Chaplin se vrací z flámu je naprosto dokonalá záležitost, a tohle by klidně mohlo sloužit jako první (slabší) část. Délka je tak akorát, takže to rychle uteče a není tady nic, co by vás mělo nudit. Navíc je tu báječná scéna s lítačkama, která je naprosto geniální. A ostatní gagy taky stojí za to, takže za mně spokojenost. 75%. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Hrať opitého pred kamerou je myšlienka asi taká stará ako samotný vynález filmu, a pretrváva dodnes. Chaplin pridáva svoje klasické údery, pády, kopance, len tomu bez deja a myšlienky ešte niečo chýba. Ide o absolútne prvý rok jeho tvorby, tak sa to dá aj chápať. Bolestivé údery do zubov od lietacích dverí vyzerali úplne autentické a ten prvý dokonca neplánovaný. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Hoci vo všeobecnosti sú krátke grotesky z Chaplinoveho raného obdobia v štúdiu Keystone dosť chabej kvality, ale táto je skoro až úbohá. Ten ožranský "humor" je strašne prízemný, až trápny, obzvlášť trápne sú tie scénky s akože černochom a s akože černoškou. Charlie ako ožran sa najskôr v krčme stretne s ešte väčším zúfalcom Fattym (zaujme jeho veľmi neobvyklý vzhľad notorika a somráka) a potom potrundžený obťažuje fešnú mladú dámu (prečo sa však tá na neho tak zvodne usmieva, je pre mňa záhadou). Videná verzia z roku 2010 s celkom dobrou hudbou Antonia Coppolu (to je asi to jediné dobré z celého filmu). ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama