Reklama

Reklama

V Paríži bol zavraždený hlavný správca Louvru, Jacques Sauniére. Ešte než zomrel, stačil okolo seba naznačiť niekoľko symbolov a šifier. Policajný kapitán Bezu Fache (Jean Reno) povolá na miesto vraždy newyorského univerzitného profesora a uznávaného symbológa Roberta Langdona (Tom Hanks), ktorý bol momentálne na prednáškovom turné v Paríži. Ten naznačuje Fachemu, čo všetko môžu symboly znamenať. O chvíľu dorazí na miesto činu i Sophie Neveuová (Audrey Tautou), ktorá, pre zmenu, pracuje na parížskom dešifrovacom oddelení. Obaja si začínaní uvedomovať, že ich k sebe neprihrala iba zhoda náhod, ale že im Jacques Sauniére chce predať nejaké posolstvo. Začína sa zbesilá honba, v ktorej sa Robert so Sophiou stávajú zároveň hľadačmi legendárneho Svätého grálu ale aj korisťou pre policajného kapitána a ešte niekoho – tajomnejšieho a mocnejšieho, niekoho, z ktorého má aj sám Vatikán strach. (TV Markíza)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie

Súvisiace novinky

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (viac)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (viac)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (viac)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (viac)

Reklama

Reklama