Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podľa skutočného príbehu legendárnych hráčov golfu, Harryho Vardona a Francisa Ouimenta a ich historického duelu na U.S. Open v roku 1913. Tento turnaj neočakávane vyhral Ouiment, ktorý mal v tom čase sotva dvadsať rokov. Film sľubuje veľkú emocionálnu silu a výnimočný výkon mladého herca, Shiu LeBeoufa v úlohe Ouimenta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Natočené s lehkostí, důvtipem i nadhledem, avšak nikterak objevné. Vizuální fígle občas vyloženě otravné a nosná myšlenka o tom, jak si jít za snem a překonat všechny překážky, ta už tady byla hodněkrát, v mnohem oduševnělejším a plnokrevnějším kabátku. Shia ale nastavuje laťku teenagerských herců velmi vysoko. ()

WinnJets 

všetky recenzie používateľa

Nemám filmy se sportovní tématikou (až na vyjímky) příliš v lásce, jelikož jsou v drtivé většině na hony vzdáleny realitě, ovšem tenhle mě opravdu dostal. Snad je to i tím, že golf není zrovna sportem u kterého bych dokázal jako divák prosedět hodiny a tudíž nemůžu býti až tak dokonalý hnidopich jako u jiných sportovních odvětví, kór když se děj odehrává v počátku minuleho století. Opravdu si nedovedu představit jak to tehdy vše fungovalao (profesionalismus) a do jaké míry či detailů se příběh drží linie oné skutečné události dle které byl film natočen, nicméně i přesto či možná právě proto, jsem se do tohodle lidského příběhu bez problémů vžil a nechal se zcela dobrovolně unášet na jeho vlnách. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Mily dojemny pribeh o chudobnom chlapcovi, ktory tuzil hrat golf na U.S. Open aj napriek zakazu svojho otca. Neskor sa ukaze, ze chlapec nie je amater, ale talentovany hrac golfu, ktory dokazal sokovat aj tych najlepsich hracov. Rezisera Billa Paxtona ako herca pozname z Cameronovych filmov Terminator, Votrelci, Pravdive klamstva alebo Titanic, ale i v hlavnej ulohe filmu Twister, preto ma o to viac prekvapil ako reziser tohto filmu. Pocitacove zabery z lietajucou golfovou gulkou, strihy alebo hudba boli vynikajuce a vidiet, ze Shia Labeouf je talentovany herec, ktory si zahral vo filmoch Transformers, Ja, robot, Constantine alebo najnovsi Spielbergov Indiana Jones a kralovstvo kristalovej lebky.......30.04.2008 ()

Duotone28 

všetky recenzie používateľa

Filmik fakt potesil...presne takto by som si predstavoval filmovu zabavu na oddychovy nedelny vecer...Trosku by som mu vytkol...ze obcas som vedel, kde ta golfova lopticka skonci...ale inak parada. Lubili sa mi aj moderne efekty (napr.letiaca lopta) ako boli nenapadne zakomponovane do tohto oldschool interaface filmu...kedze dej sa odohraval nejakych 100rokov do zadu...fakt fajn. ()

Faye 

všetky recenzie používateľa

....„Golf je hra džentlmenů. Není pro takové.... jako jsi ty.“ Samouk Francis Ouimet a jeho skutečný příběh cesty za vítězstvím v nejprestižnějším mistrovském turnaji U.S.Open, kde se v roce 1913 utkal s nejlepšími hráči, i se svým golfovým idolem Harrym Vardonem, obhájcem titulu. Cesta proti společenským normám „Mladý muži, možná jste sem byl pozván, ale to neznamená, že sem patříte.“, cesta za snem. Amatér mezi profesionály, outsider s dětským nosičem mezi elitou. A přestože je už od začátku jasné, jak turnaj dopadne, je to napínavé až do samého konce. Takhle nějak si představuji film pro celou rodinu. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (6)

  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)
  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)

Reklama

Reklama