Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (193)

xenopus 

všetky recenzie používateľa

Povinná bible pro všechny fanoušky lordovského sportu (k těm ne úplně zapáleným se počítám i já) - dá se na tom naučit hodně: terminologie i filozofie celého sportu. Navíc tu máte milostný příběh a spoustu roztomilých pásovců pobíhajících přes hřiště. Jenže taky je tady Costner, který by svými odpaly netrefil ani rough (natož aby pětkou železem přes vodu skóroval na nejdůležitější jamce své kariéry), mně se nelíbící Russoová a až příliš sladkobolný a limonádovitý scénář. Možná se právě tahle komplexita (hodně žánrů) někomu líbí, ale mně tu přijde až moc kostrbatá a dotažená vlastně nikam... Jo, ale jinak se na to dá koukat, film příjemně uteče. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa najlepší film o golfe. Nie je to síce až tak veľká pochvala, ale to nevadí. Pretože tento film si zaslúži Vašu pozornosť. Kevin Costner tu nepôsobí ako vo väčšine svojich filmov, ale ako skutočná postava. A to isté sa dá povedať aj o ostatných zúčastnených. Vznikla tu taková náhodná chémia, ktorá dáva tomuto filmu punc ľahkosti, uvoľnenosti. Príjemne strávená dvojhodinovka na zelenom pažite. ()

Reklama

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Sice jsem nerozuměla ani slovu a veškeré golfové termity šly totálně mimo mě, ale pokud jsem dobře pochopila, musel dostat míček přes ten rybník. Jo a musel být pod parou. A vzít si Birdie. Kdo je vlastně Birdie? No drama jak víno, přátelé. Naprostá spokojenost s vývojem děje, jelikož mé skálopevné přesvědčení jasně předvídatelného konce bylo zcela přečůráno. Tato milá komedie do detailu splnila svůj účel. Nemám nic pro ti ničemu. Kevin takový, jak ho známe, Cheech jako kedy fakt miloušký, dohromady s partou přátel odněkud z nikud tvořili sympatický celek. Kdybych teď nemířila do postele, tak bych se usmívala ještě půl dne. ()

seba 

všetky recenzie používateľa

Chca, nechca, musím proti proudu. Tímto filmem jsem naprosto zbytečně ztratil dvě hodiny. Všechno co je tu k vidění, jsme viděli už mockrát jinde a lépe, klišé by se daly nabírat lopatou (looser na vzestupu, dávný soupeř, společná láska, rozhodující míček...) a zajímavěji by se dal natočit i film o gorodkách. Costner velmi necharismatický, Russo sakra nesympatická, záporák nezáporný (a to prosím nesnáší důchodce, děti a psy). Kdo chce romantiku ze sportovního prostředí ať si dá Wimbledon a kdo film o golfu tak Legendu o velkém návratu. Jedna hvězda za pásovce. Howg. Omluva Golfistovi - jsi sice u mně v TOP9, ale tady se neshodneme. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Tento film má výhodu, že je pohodový, nie je tam žiadne veľké napätie, človek si ho môže užívať, zabávať na konverzáciách, no zároveň je taký nemastný neslaný, bez zaujímavejšieho príbehu. To so sexom a pýtaním autogramov si naozaj mohli odpustiť, no pre mňa zostanú pamätné najmä scéna pri rieke a scéna s pobavením divákov záverečnou hrou. Škoda, že som nespozoroval, kedy sa do golfistu Roya zamilovala psychoterapeutka Molly, možno by som si to užil viac aj ako romantický film. Sem tam je to predvídateľné, najmä ohľadom strely na pelikána, ale inak fajn film aj keď na mňa pôsobil ako z 80. rokov. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama