Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dong Chi-sung je mladý, baseballový ex-nadhazovač, který touží po opravdové lásce. Od doktora se dozví, že má zhoubný nádor na plicích a nedožije se déle než dvou měsíců. Ve smutku a strachu ze smrti, pořád doufá v první opravdovou lásku, kterou ještě nenašel a bojí se, že mu není souzena. Když se opije v baru, barmanka Yi-yeon ho zavede do hotelu, kde mu zaplatí nocleh. Po nějakém čase se dovídá že ho Yi-yeon už odmalička tajně obdivuje a snaží se s ním již roky marně navázat kontakt. Shoda okolností a Chi-sungovo obvinění z trestného činu zblíží hl. hrdiny a přivede je na společnou cestu. Jak se Chi-sung vypořádá ze smrtelnou nemocí? Přeskočí mezi Chi-sungem a Yi-yeon jiskra lásky? (Káronoš)

(viac)

Recenzie (51)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak konečne nejaká romantická klasika, ktorá mi sadla aj po rokoch. Zo začiatku mi ešte pripadal štýl humoru trochu prehnaný, ale postupne som sa na neho naladil a bavil sa. Veľkým plusom je herecké obsadenie. Jae-yeong Jeong síce pôsobí trochu ako suchár, ale mne pripadal sympatický jak tu tak aj v kope ďalších filmov. No a Na-young Lee strúha tie svoje tradične roztomilé grimasy, takže je radosť ju sledovať. Chémia medzi nimi funguje tiež dobre a film obsahuje kopu bláznivých a miestami až parodických epizódiek. Na zápletke je na kórejské pomery originálne, že hlavný hrdina si síce celý čas myslí, že zomrie, ale nakoniec sa to vyvrbi inak. Takže žiadne citové vydieranie sa nekoná, ale skôr taká pohodička počas celého filmu. 8/10. ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Konečně zase nějaký film, který si zaslouží svůj název.. Nejsem si jistá, zda to byla komedie, romantika, drama nebo sportovní film. Každopádně je to ale podávané s takovou lehkostí a pokorou, kterou americké filmy nemají. Nikdy nevím, zda je to ta chvíle, kdy se smát a nebo potichu plakat. Konec mi přišel docela komický, ale je to vlastně taky strašně romantický. Mám příjemně zamotanou hlavu. ()

Reklama

Divočák 

všetky recenzie používateľa

Velké zklamání. Na Someone special jsem se opravdu těšil, sháněl ho přes půl roku a nakonec za něj dokonce zaplatil nehorázných 2000 wm:). Co se mi ale dostalo? Největší plakátový podvod od dob reklamní kampaně na bulvární deník Super. Pokud se z plakátů tešíte na příjemnou romantickou komedii, rychle si nechejte zajít chuť. Výjevy z nich totiž nemají s filmem vůbec nic společného a očekávaný filmový zážitek se asi vytratil někde na cestě z Koreje. Someone Special nenabízí nic než nefungující žánrový slepenec, který skáče od jednoho nesmyslného momentu ke druhému, znechutí roztěkanou kamerou a vše korunuje absolutně nesympatickým hrdinou. Jak může být někdo, koho si tak zamilujete ve Welcome to Dongmakgol, v jiném filmu tak neskutečně otravný, to asi nepochopím do konce života. Sem tam na vás sice probleskne nadějný záchvěv sympatické romantiky, na pozadí všeho ostatního však podobné momenty působí maximálně nuceně a nepřirozeně a kýžený efekt vyšumí zcela do ztracena. Po "Trojce železo" další nepříjemná podpásovka, kterou mi má oblíbená korejská kinematografie nečekaně uštědřila. Doufám, že si podobné exscesy vyplýtvala na dlouho dopředu. P.S. Jestliže ostatní považují za "černý humor" rýpání se v nose, pak tedy máme s ostatními o humoru naprosto rozdílnou představu. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Mno, to je pekne nahovno mať raka, dostať v ten deň kopačky a ešte ani ten doktor vám nevenuje pozornosť. Hnedˇ mi bolo chlapíka ľúto. Nič menej, film je pekne obohatený obrazovými vsuvkami, ktoré som absolvoval salvami smiechu. Inak, čo sa mi u tých šikmookých národov ľúbi, že kedˇ sa niekde vonku natrtkáte, môžete prespať v hociakom ubytovacom zariadení bez toho, aby ste sa ráno čudovali, kedˇ otvoríte oči a uvidíte strop, ktorý vám nie je povedomý, že u koho tentokrát ste a bez morálnej kocoviny a iného vysvetľovania môžte spokojne ísť domov. A ľadnička na kimchi za piate miesto je jeden z tých luxusnejších vtípkov v tomto filme. Okrem toho, v tomto filme sú vôbec mega hlášky použité! Ale jednu vec nepochopím, prečo tí blbci musia v každom filme furt niečo žrať a u toho mľaskať, chrumať a chlípať?! A ešte čosi na záver: Môj posledný nadhod v živote. Oni tie konce jednoducho musia kurevsky natiahnuť !! ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najslabších kórejskych filmov z takmer 50, čo som doteraz videl. Celý film sa rieši láska, no aj napriek tomu je tu romantická línia veľmi slabučká, medzi oboma predstaviteľmi to moc neiskrí a navyše mi ani neboli natoľko sympatickí, aby som im fandil. Ani dramatická rovina nie je príliš podarená, aj keď zo začiatku sa zdalo, že pôjde o ďalší silný doják. Navyše na môj vkus tu bolo až príliš veľa scenáristických lapsusov a situácií, ktoré nedávali zmysel (ako sa policajti ocitli v Dongovom dome, keď nemal byť prečo podozrivý, scéna mileneckej hádky na štadióne, ktorú Dong počul, scéna so zlodejom...) ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama