Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dong Chi-sung je mladý, baseballový ex-nadhazovač, který touží po opravdové lásce. Od doktora se dozví, že má zhoubný nádor na plicích a nedožije se déle než dvou měsíců. Ve smutku a strachu ze smrti, pořád doufá v první opravdovou lásku, kterou ještě nenašel a bojí se, že mu není souzena. Když se opije v baru, barmanka Yi-yeon ho zavede do hotelu, kde mu zaplatí nocleh. Po nějakém čase se dovídá že ho Yi-yeon už odmalička tajně obdivuje a snaží se s ním již roky marně navázat kontakt. Shoda okolností a Chi-sungovo obvinění z trestného činu zblíží hl. hrdiny a přivede je na společnou cestu. Jak se Chi-sung vypořádá ze smrtelnou nemocí? Přeskočí mezi Chi-sungem a Yi-yeon jiskra lásky? (Káronoš)

(viac)

Recenzie (51)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Mno, to je pekne nahovno mať raka, dostať v ten deň kopačky a ešte ani ten doktor vám nevenuje pozornosť. Hnedˇ mi bolo chlapíka ľúto. Nič menej, film je pekne obohatený obrazovými vsuvkami, ktoré som absolvoval salvami smiechu. Inak, čo sa mi u tých šikmookých národov ľúbi, že kedˇ sa niekde vonku natrtkáte, môžete prespať v hociakom ubytovacom zariadení bez toho, aby ste sa ráno čudovali, kedˇ otvoríte oči a uvidíte strop, ktorý vám nie je povedomý, že u koho tentokrát ste a bez morálnej kocoviny a iného vysvetľovania môžte spokojne ísť domov. A ľadnička na kimchi za piate miesto je jeden z tých luxusnejších vtípkov v tomto filme. Okrem toho, v tomto filme sú vôbec mega hlášky použité! Ale jednu vec nepochopím, prečo tí blbci musia v každom filme furt niečo žrať a u toho mľaskať, chrumať a chlípať?! A ešte čosi na záver: Môj posledný nadhod v živote. Oni tie konce jednoducho musia kurevsky natiahnuť !! ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Nemohu, než souhlasit s ostatnimi, Aneun yeoja je skutečně "zvláštní" film, který nelze jen tak zařadit mezi obvyklá korejská melodramata. Tento korejský snímek vás dovede rozněžnit, přinutit k pláči i k úsměvu, abyste se nakonec napjati a s vážnou tváří strachovali o osud hlavního hrdiny Donga Chi-sunga, jenž je tak sympatický a opravdový, že se do něho rychle vcítite a budete mu z plna srdce držet palce, aby to s ním dobře dopadlo a jeho první láska konečně došla naplnění. Film není zas tak sladkobolný, ale několik scén vám zaručené vžene slzy do očí, zvláště když jsou podmalovány krásnou a emotivní hudbou. Aneun yeoja je dost neteradiční drama o lásce a neradostných životních peripetiích, jež je i přes poměrně mrazivý nádech plné citu a naděje. Ať si kdo chce, co chce říká, Korejci jsou momentálně nejlepší a tímto skvostným snímkem mne v tom o další kousíček utvrdili. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak konečne nejaká romantická klasika, ktorá mi sadla aj po rokoch. Zo začiatku mi ešte pripadal štýl humoru trochu prehnaný, ale postupne som sa na neho naladil a bavil sa. Veľkým plusom je herecké obsadenie. Jae-yeong Jeong síce pôsobí trochu ako suchár, ale mne pripadal sympatický jak tu tak aj v kope ďalších filmov. No a Na-young Lee strúha tie svoje tradične roztomilé grimasy, takže je radosť ju sledovať. Chémia medzi nimi funguje tiež dobre a film obsahuje kopu bláznivých a miestami až parodických epizódiek. Na zápletke je na kórejské pomery originálne, že hlavný hrdina si síce celý čas myslí, že zomrie, ale nakoniec sa to vyvrbi inak. Takže žiadne citové vydieranie sa nekoná, ale skôr taká pohodička počas celého filmu. 8/10. ()

zputnik 

všetky recenzie používateľa

ANEUN YEOJA (a mám níže uvedený pocit i z jiných jihokorejských filmů) překvapuje netradičním příběhem. Nevím, jak a proč to ti Korejci dělají, ale příběh je naplněn tolika netradičními postupy, že divák jen čučí. Nevím, jak to vlastně popsat - nejde o typickou překombinovanost. Příběh je vlastně velmi prostý, ale to, co jednotlivé filmové postavy během filmu zažívají, je tak neskutečné a na pomezí reality... a přesto to vše tak trefně zapadá do sebe a vytváří tu správnou atmosféru. A když se k tomu připočte netradiční způsob natočení, skvělá hudba, která je nasazena vždy tak trefně, že mě dokáže dojmout k slzám, i když je na plátně třeba jen psík u misky s Pedigree, tak musím opět před Jihokorejci smeknout. Shrnuto a podtrženo: Korejci jsou dříči a jsem za to rád. Člověku se tak dostává netradiční zážitek s decentně předloženou myšlenkou, příběh plný citu (byť nemusí jít přímo o emocionální nářez) i humorných situací... prostě film, na který je radost se koukat. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najslabších kórejskych filmov z takmer 50, čo som doteraz videl. Celý film sa rieši láska, no aj napriek tomu je tu romantická línia veľmi slabučká, medzi oboma predstaviteľmi to moc neiskrí a navyše mi ani neboli natoľko sympatickí, aby som im fandil. Ani dramatická rovina nie je príliš podarená, aj keď zo začiatku sa zdalo, že pôjde o ďalší silný doják. Navyše na môj vkus tu bolo až príliš veľa scenáristických lapsusov a situácií, ktoré nedávali zmysel (ako sa policajti ocitli v Dongovom dome, keď nemal byť prečo podozrivý, scéna mileneckej hádky na štadióne, ktorú Dong počul, scéna so zlodejom...) ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama