Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia klasickej veselohry J. G. Tajovského. Ľúbostný príbeh Miška a Aničky, ktorí musia vo svojej láske prekonávať prekážky v podobe mamonárstva a malomeštiactva rodičov. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (22)

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Tak niečo tak neskutočne krásne som skutočne nečakala ... Ak Tajovský je jedným z najväčších slovenských dramatkov, tak za to môžu na poli drámy najmä jeho Statky-zmätky (tiež zinscenované) a na poli komédie práve Ženský zákon. Zatiaľ čo v prvom spomínanom zahviezdila Magda Vášáryová, v tomto prípade hviezdi jej sestra Emília, a po jej boku počarovný Jozef Adamovič. Ešte k tomu prirátajte zvyšok výborne dopasovaného osadenstva - najmä Betu Poničanovú a Máriu Markovičovú - a vlastne sa ani nemožno diviť, že som tejto veselohre absolútne podľahla. Ktovie, možno ešte pár pozretí, a s čistým svedomím ju zaradím k svojim najobľúbenejším... A zatiaľ Vám ju vrelo odporúčam ()

HRom99 

všetky recenzie používateľa

Kedysi som tie prekáračky ženských postáv nemal rád. Možno to bolo aj v nadbytku podobných inscenácií na jedinom televíznom kanáli. Ale dnes mi celé to dielko pripadá ako balzam na duši po všetkých tých amerických "lepidlách", čo sa v TV vysielajú. Človek konečne vie zhodnotiť aj vynikajúce herecké výkony. ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Skvelá adaptácia divadelnej hry, ktorá vďaka dobrej hoci aj televíznej produkcii a výborným hereckým výkonom sprostredkuje hádku dvoch rodín kvôli tomu, že žiadna z nich nechce svoje jediné dieťa z domu pustiť. Najviac hereckej driny si tu odkrútia Hana Meličková a Beta Poničanová stvárňujúce rozhádané "sestry" so štipkou divadelnej nadsázky a dedinského šarmu. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Ženské hádky, pletky, ohováračky, alebo až ženské násilie, to je ženský zákon. Doporiadku to všetko môže dať len rozvážny chlap, aby mladým nič v ceste nestálo, keď na začiatku sú proti nim skoro všetci. Krásna Emília presne v takej roli, v akej si ju predstavujem. –––– Ty, ty, ty, ty, plemä hadie! –––– No ľaľa tieto. A za dvanásť týždňov som nemohol ich zákon prelomiť. ()

Una111 

všetky recenzie používateľa

ANI PODOBROTKY, ANI POZLOTKY! TO JE ŽENSKÝ ZÁKON! - ČOŽE MI JE Z TAKEJ LÁSKY VYČAROVANEJ? AK NEMÁ BYŤ SRDEČNÁ, NESTOJIM O ŇU! - ANI BY MU S DRUHOU NEPRISTALO! (A Jozefu Adamovičovi to s Emílií Vášáryovou opravdu "pristane"!)... Sice jsem určitě nebyla schopná vychutnat si všechny drobné jazykové nuance, ale přesto jsem si to opravdu užívala! A měla jsem příjemný pocit, že i herci si to užívají! S jakou vervou všichni hráli! A ta tetka Dorka, vždyť to byl hotový Jago z Othela! (Že by baba Jaga?) Ale ne, ona se polepšila a všechno nakonec dobře dopadlo! - ZAUZLENO! DRUHÝ RAZ TI VOLAČO DÁM! - Ale u mně není "zauzleno" a já dávám plných 5 *! ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (1)

  • Jedná sa o jeden z najstarších zachovaných videozáznamov niekdajšej Československej televízie. Práve v roku 1967 doviezli do Bratislavy prvý videomagnetofón Ampex. (BlueNeon81)

Reklama

Reklama