Reklama

Reklama

VOD (1)

1. časť: Kým na pláži sa koná veľké balenie a všetci sa rýchlo sťahujú do jaskyne, pätica prieskumníkov – Jack, Kate, Hurley, Locke a Artz – pri „Čiernej skale" neverí vlastným očiam. Uprostred džungle sa nachádza vrak lode, niekoľko storočí starej, ktorý tam pravdepodobne vyvrhla veľká vlna tsunami. Vnútri lode nájdu dynamit a tiež niekoľko mŕtvol otrokov. Išlo asi o loď, ktorá mierila k nejakej bani. Zo skupiny náhle zmizne Danielle Rousseauová, nikto netuší kam. Profesor Artz, ktorý sa vyhlasuje za odborníka na dynamit, získava hlavnú úlohu a usiluje sa všetkých ostatných poučiť, aká nebezpečná manipulácia s dynamitom je. Opatrne s ním zaobchádza a balí ho do mokrej handry. V tej chvíli však výbušnina exploduje a rozmetá Artza na kúsky...

2. časť: Kým na pláži sa koná veľké balenie a všetci sa rýchlo sťahujú do jaskyne, pätica prieskumníkov – Jack, Kate, Hurley, Locke a Artz – objavia dynamit pri vraku lode, ktorá stroskotala pred stáročiami. S jeho pomocou chcú otvoriť tajomný poklop. V tom istom čase sa stratí záhadne malý Aaron, syn Claire... Plavba na plti vyzerá nádejne, dokonca sa neďaleko objaví loď... Výprava na plti zatiaľ úspešne pokračuje, jediná nepríjemnosť sa vyskytne, keď prídu na chvíľu o kormidlo. Našťastie, vďaka Sawyerovmu rýchlemu zásahu ho získajú späť a znovu upevnia na plť. Plavba potom pokračuje po celý deň bez problémov. Na pláži však príde k šokujúcej udalosti. Dieťa Claire, ktoré dostalo meno Aaron, zmizlo! A pretože oň od prvej chvíle prejavovala až nezdravý záujem Danielle, je Sayidovi a Charliemu jasné, kam ho majú ísť hľadať. Zbalia si pár najpotrebnejších vecí a ponáhľajú sa k miestu, odkiaľ vychádza čierny dym. Jack, Kate, Hurley a Locke opatrne nakladajú dynamit do batohov a mieria smerom k poklopu. Prepadne ich však neznáme monštrum a ťahá Lockea do čudnej diery. Jack rýchlo zareaguje a v okamihu, keď Lockeovi hrozí, že skončí v diere, Jack hodí do diery dynamit, a tak Lockea oslobodí. Z diery vyjde iba malý obláčik čierneho dymu, ktorý podivným spôsobom zmizne. Charlie a Sayid sú na ceste k čiernemu dymu, Charlie pokračuje, aj keď je zranený na hlave. Keď dorazia na miesto, odkiaľ dym vychádza, nájdu len veľký oheň zapálený na pláži. Zrazu sa z džungle vynorí Rousseau a má Aarona, zdravého a živého v náručí. Sayid ju presvedčí, aby im dieťa odovzdala a spoločne s Charliem ho prinesú späť Claire. Na plti medzitým nastala noc. Rádiom zachytia neďaleko sa plaviacu loď. Po menšej hádke sa Michael rozhodne vystreliť jedinú výstražnú svetlicu, ktorú majú. Keď sa na dohľad objaví menšia loď, všetci sú nadšení. Cudzinci nereagujú na ich pokriky, naopak, vytiahnu zbrane a postrelia Sawyera, zajmú Walta, zapália plť a odplávajú. Michael a Jin sa beznádejne držia vo vlnách... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (6)

Colonist 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Budu se jen opakovat: LOST prostě finále sezón uměl. Všechny epizody Exodus jsou výborné a já osobně je řadím mezi jedny z nejlepších epizod seriálu. A díky bohu, že jsem seriál začal sledovat v době, kdy v USA běžela už třetí série, a tak jsem nemusel několik měsíců čekat na rozuzlení závěrečného cliffhangeru (respektive cliffhangerů!). Exodus končí takovým způsobem, že pokračování musíte vidět hned! ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (2)

  • Jack (Matthew Fox) stojí s Johnem (Terry O'Quinn), Kate (Evangeline Lilly) a Hugem (Jorge Garcia) u poklopu a zasouvá pochodeň do země, je však vidět, že nevyvine vůbec žádnou sílu a pochodeň sklouzne do nějakého podstavce. Pochodně dělají neplechu i v jiných epizodách, ale zde je to nejlépe vidět (1:05:20). (necisty)

Reklama

Reklama