Reklama

Reklama

Recenzie (4)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Sen noci svätojánskej v nemom spracovaní. Charlesovi Kentovi sa hru o láske, hre, sne, zmierení a oslave nového života podarilo so cťou previesť do komediálne ladenej prírodnej selanky o lesných duchoch, ktorí zamotajú hlavu zúčastneným zaľúbencom, aby sa nakoniec všetko na dobré obrátilo. Herci nemávajú zbesilo rukami, patetické gestá ustúpili primeranému výrazu a zrozumiteľne vyjadreným prežívaným emóciám. Light verzia dramatickej predlohy slúžiaca predovšetkým divákovmu pobaveniu. Pozn. Zaujímavé, že tak na dialógoch založený autor ako Shakespeare bol pomerne často vychytený už v nemej ére. Trochu asi trvalo, kým tvorcovia zistili, že film nie je divadlo, čo potvrdzuje mnoho rozpačitých filmových adaptácií jeho hier z tohoto obdobia (čo sa, našťastie, netýka tejto). ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

A MIDSUMMER NIGHT´S DREAM v skratke, takže aj ja v skratke. Fantasy motív, ktorý mohol byť viac rozvinutý. Verím, že v dobe premiér, takto starých flákov, sa premietali rozhodne dlhšie verzie. Tie sú možno v dnešnej dobe už v zatratení. A preto verím, že tá 12 minútová verzia nieje to, čo ponúkla pred 111 rokmi. ()

Belsazar 

všetky recenzie používateľa

Pro milovníky němých filmů, ke kterým se hrdě hlásím, povinnost. Velmi milá povinnost. / Nejlepší je scéna, ve které Klubko získá oslí hlavu. :-) ()

Megahead 

všetky recenzie používateľa

Napriek prihliadnutiu k dátumu vzniku má dané krátkometrážne prevedenie klasického diela - divadelnej hry od Williama Shakespeara moc neoslovilo. Odporúčam viac neskoršie spracovania. ()

Reklama

Reklama