Reklama

Reklama

Recenzie (4)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

A MIDSUMMER NIGHT´S DREAM v skratke, takže aj ja v skratke. Fantasy motív, ktorý mohol byť viac rozvinutý. Verím, že v dobe premiér, takto starých flákov, sa premietali rozhodne dlhšie verzie. Tie sú možno v dnešnej dobe už v zatratení. A preto verím, že tá 12 minútová verzia nieje to, čo ponúkla pred 111 rokmi. ()

Megahead 

všetky recenzie používateľa

Napriek prihliadnutiu k dátumu vzniku má dané krátkometrážne prevedenie klasického diela - divadelnej hry od Williama Shakespeara moc neoslovilo. Odporúčam viac neskoršie spracovania. ()

Reklama

Belsazar 

všetky recenzie používateľa

Pro milovníky němých filmů, ke kterým se hrdě hlásím, povinnost. Velmi milá povinnost. / Nejlepší je scéna, ve které Klubko získá oslí hlavu. :-) ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Sen noci svätojánskej v nemom spracovaní. Charlesovi Kentovi sa hru o láske, hre, sne, zmierení a oslave nového života podarilo so cťou previesť do komediálne ladenej prírodnej selanky o lesných duchoch, ktorí zamotajú hlavu zúčastneným zaľúbencom, aby sa nakoniec všetko na dobré obrátilo. Herci nemávajú zbesilo rukami, patetické gestá ustúpili primeranému výrazu a zrozumiteľne vyjadreným prežívaným emóciám. Light verzia dramatickej predlohy slúžiaca predovšetkým divákovmu pobaveniu. Pozn. Zaujímavé, že tak na dialógoch založený autor ako Shakespeare bol pomerne často vychytený už v nemej ére. Trochu asi trvalo, kým tvorcovia zistili, že film nie je divadlo, čo potvrdzuje mnoho rozpačitých filmových adaptácií jeho hier z tohoto obdobia (čo sa, našťastie, netýka tejto). ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama