Reklama

Reklama

Policajná akadémia 2

  • Česko Policejní akademie 2 (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Obdobie štúdia je na konci, noví policajti nielen úspešne zložili skúšky, ale aj priamo v akcii dokázali, že sú schopní zvládnuť čokoľvek. Do čerstvých absolventov akadémie vkladá veliteľ Lassard  všetku svoju dôveru a  preloží ich na predmestie Los Angeles, do šestnásteho okrsku, ktorého veliteľom je Lassardov brat. Ten je momentálne zaneprázdnený riešením vážnej situácie v mestečku. Čoraz častejšie sa neochotne stretáva s rastúcim zločinom. Miestne obyvateľstvo sa obáva predovšetkým  nebezpečnej punkerskej bandy, vedenej divokým Zedom. Čerství policajti dostanú za úlohu obnoviť v uliciach poriadok a s vervou, sebe vlastnou, sa pustia do práce, čím premenia ulice v oázu absurdného chaosu. Súčasne sa rozhorí nemilosrdná vojna s punkermi a Mahoney (Steve Guttenberg) je vyslaní ako zved do jej stredu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (258)

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Nejdřív jsem se lekl, že jsem tehdy před těmi 20-22 lety tenhle díl nějakým nedopatřením vynechal a dosud jej neviděl. Pak jsem pár styčných bodů našel, ale potrvdilo mi to akorát fakt, že je to tak slabé, že mi z toho v paměti neutkvělo takřka nic. Nebýt nástupu Zeda na scénu byla by to možná až odpadní záležitost. Oproti prvnímu dílu dost velký sestup, přebijí to i mnohé další díly. Připadá mi to poměrně suché, ty vtípky jako by nezvládaly zub času, který je docela rozhlodal. Taky mi výrazně vadila absence některých postav z jedničky. A hlavně, ne že bych od podobného typu komedie čekal nějaký duchaplný příběh, ale ten scénář mi připadal mnohdy úplně debilní, který z těch policistů dělal fakt úplný trouby ("nevíme kdo to je, kde sídlí ani kdo je vede" - a to i v případě takových šulínků, jako je Zedův gang? Ty vole, jak jste se k té policii vůbec dostali?) ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

O dosť slabšie pokračovanie v ktorom sa kadeti policajnej akadémie prvýkrát zaraďujú do radov policajtov. Objaví sa tu ale niekoľko nových postáv, ktoré sa objavia v ďalších pokračovaniach, vrátane natvrdlého pomocníka Proctora a tiež dvojica Zed a Sweetchuck. Absenciu Harrisa vyrovnávajú práve Sweetchuck a hlavne Zed. Ten je vždy veľmi vtipný a stačí mu len otvoriť pusu a zavrešťať a väčšina divákov sa láme na kolenách. Láska Tucka je tak trochu čerešničkou na torte. Mohoney ja som panna! ()

Reklama

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Tento diel som videl až ako posledný a treba povedať že je z celej série asi najlepší. Proste súvislý sled gagov a vtipov pospojovaných nejakým tým jednoduchým príbehom. Policajná eskadra magorov tu má za úlohu zlikvidivať gang pankáčov terorizujúcich mesto. A oni sa fakt snažia, v zápale vyšetrovania vystrieľajú obchod v ktorom žiadny zločinec nie je, vyvolajú v Modrej Ustrici bitku teplošov a usporiadajú karneval. Vodcom pankáčov je ultimátny, nezabudnuteľný, škriekajúci magor Zed čo vyzerá ako by mal nonstop epileptické záchvaty. Cholerického kapitána Harrisa nahradil ambiciózny zmrd Mauser čo miesto deodorantu používa žieravinu a jeho poskok Proctor ktorý sa potom v sérii udržal až do šiesteho dielu. Medzi policajnými posilami zaujme humusák Stulman ktorý žerie čokoládové tyčinky plné mravcov nájdené na ulici a jeho ponožky platia za bakteriologickú zbraň. Inak sa vrátila väčšina bláznov z prvého dielu a robia presne to čo by človek čakal. To je dobre. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Dvojka je o něco šílenější, než jednička, ale v tom dobrém smyslu, a dost možná je to vlastně i nejlepší díl celé série. Tentokráte už naši "All stars" partičku z prvního dílu vidíme komplet v akci a Hightower tak může házením míče uzemňovat soupeře, Johnson předstírat zvuky vrtulníku a samopalu. Náčelník Lassard si tentokrát bere na většinu času volno a dostaneme místo něj tak jeho bratra, ačkoliv jejich společná scéna v restauraci je dost možná nejlepší z celého filmu "Ta ryba se vaří - Chcete jí smaženou?". Nedorazil ani poručík Harris a místo něj dostaneme podobně laděného Mausera, kterému Mahonney pořádně zatopí. Hofně povedenej je přihrátej poskok Proctor, kterej teda splňuje všechna možná klišé dané postavy, ale pobaví dobře. "Až budu kapitán, budu potřebovat asistenta. A víš koho? - Ne - Tebe, ty vole". Záporák Zed je totálně přestřelenej, nejvíc by obstál jako dvojník Slávka Boury, ale do kontextu filmu skvěle zapadá. Celkově hodně dobré pokračování, které dokázalo využít silných stránek jedničky, vytáhnout do dalšího dílu většinu nejlepších postav a zbavit se některých s menším potenciálem. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Zostupnú tendenciu tu cítiť. Dochádza tu aj k veci, ktorej sa séria už prakticky nezbaví - absencia deju. Ide tu len o to, dostať staré známe "zábavné" postavy opäť do filmu a pripojiť tam množstvo (bohužiaľ už menej fungujúcich) gagov. No a pribúdajú aj mnohé nové postavy, ktoré len dokresľujú zúfalosť (a debilitu) tvorcov. Dej tu už prakticky nie je. Miesto neho je tu len kvázi zápletka, po ktorej nasleduje séria gagov (i keď vrchol de(j)bility je trojka). Guttenberg je dobrý a môj obľúbený David Graf je skvostný. U ostatných je to už trošku horšie. Snáď s výnimkou Winslowa, ktorého snaha prináša aj nejaké ovocie. Koniec koncov ide o slabý film, ale paradoxne jeden z najlepších zo série. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (15)

  • G. W. Bailey (kapitán Harris z prvního dílu) se objeví na svatbě jako jeden z hostů, i když ho uvidíme jen zezadu. Je to host, kterého fotí fotograf. (HellFire)
  • Bill Paxton si mal zahrať Proctora, musel však ponuku odmietnuť, pretože ho kontrakt zaväzoval aj k natočeniu pokračovaní. Namiesto toho natočil film Votrelci (1986). (beso74)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 7 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama