Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počiatku všetkého je rozhodnutie novozvolenej starostky. Na základe neho môžu všetci, bez ohľadu na veľkosť, váhu, pohlavie, vzhľad, či fyzickú silu, vstúpiť do miestnej policajnej akadémie a po jej absolvovaní sa stať ochrancami poriadku. Keď veliteľ akadémie, major Lassard (George Gaynes), uvidí nových adeptov na miesta policajtov, ktorí sú zmesou podivných a nemotorných čudákov, prikáže svojim podriadeným, aby im dali poriadne zabrať, a tak im vyhnali z hlavy prianie byť policajtmi. Každý z nich totiž môže kedykoľvek školu opustiť. V dave dychtivých čakateľov na policajný odznak postupne vystupuje do popredia niekoľko svojráznych postavičiek: mohutný a ťažkopádny černoch Moses Hightower (Bubba Smith), háklivý na každú narážku týkajúcu sa farby pokožky, ľahko strelený imitátor zvukov Larvell Jones (Michael Winslow), drobná a nesmelá černoška Laverne Hooksová (Marion Ramseyová) s tichučkým detským hlasom, tlsťoch Leslie Barbara, fanatický pištoľník Tackleberry a povaľač Corey Mahoney.  Ten jediný nemôže zo školy odísť dobrovoľne, pretože by skončil vo väzení. A tak sa začne vojna nervov, kde na jednej strane stojí Mahoney, a na druhej dôstojníci akadémie na čele s poručíkom Harrisom. Lenže medzi kadetmi je aj sympatická Karen Thomsonová a Mahoneyho odhodlanie byť vyhodený sa pomaly rúca. Po náročnom výcviku, v ktorom ide o to, kto z koho, sa neskúsení nováčikovia ocitnú v uliciach mesta. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (536)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Zvláštne rozhodnutie starostky odštartovalo sériu policajných akadémií, z ktorých žiadna nielenže neprekonala, ale ani nedosiahla úroveň prvej. Úvod série je sviežou krimikomédiou, zaľudnenou výraznými postavičkami, s množstvom situačných i slovných gagov, na ktorých sa dá dodnes dobre zasmiať. Na začiatku dobrá melódia, na konci dobrý pocit, že sa dá zabaviť aj na tak starom a notoricky známom filme. ()

Vojcl 

všetky recenzie používateľa

Výtečná nestárnoucí parodie na práci mužů zákona, která skuečně pobaví i když si to pustíte postopadesáté... Postavičky jako vtipálek Mahoney, fanatický střelec Tuckleberry, obrovitý Hightower, poručík Harris nebo komandant Lassard opravdu zlidověly.. Škoda jen, že na úspěch tohoto filmu navázalo celkem 6 už né tak povedených pokračování, jeden stupidní seriál a tři naprosto trapné české klony... ()

Reklama

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

Tento první díl byl nový, bylo tam spoustu neotřepaných komických situací, celkem to herci dobře hráli-bavili se jako já. Další díly jsem samozřejmě viděla též, ale ty už nebudu komentovat, jenom hodnotit. Nebudu plakat nad ztraceným časem. Udělat 2x totéž není vždy totéž, ale udělat 7x totéž a špatně, je úplná pitomost. ()

MM11 

všetky recenzie používateľa

Legendární komedie o výcviku naprostých idiotů, jelikož starostka schválila zákon, podle něhož se může do policejní akademie přihlásit úplně každý. Infarktovou řachandu, při které si nebudete moci vydechnout ale zase nečekejte, jedná se "pouze" o na svou dobu výborně natočenou komedii, která svůj úspěch těží díky neokoukaným hereckým tvářím a velmi vděčnému tématu, jenž by nevyužil snad jen debil...doslova. Stinou stránkou jsou pokračování, o něž si Policejní akademie přímo koledovala, a taky je dostala (ovšem více, než by bylo zdrávo). ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

-4* z nostalgie jsem si chtěl připomenout tuhle starou americkou komedii, která za totality prolétla snad všemi tehdejšími videorekordéry. Vzpomínky nebyly špatné, ale i tak jsem nečekal, že by dokázala po těch letech vykřesat čtyři hvězdičky. Prostě bláznivá komedie s nezapomenutelným hereckým obsazením a kupodivu dobře fungujícím scénářem. Nejspíš trapnosti se začali objevovat až v dalších dílech, z nichž jsem některé určitě viděl, ale není důvod si je připomínat a kazit dojem z jedničky. Proto má za mě palec nahoru. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (63)

  • Kim Cattrall často hovorila, že zo všetkých jej filmov je tento jej najobľúbenejší. Väčšina kritikov súhlasí s tým, že je to bol jej najlepší výkon. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (viac)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (viac)

Reklama

Reklama