Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počiatku všetkého je rozhodnutie novozvolenej starostky. Na základe neho môžu všetci, bez ohľadu na veľkosť, váhu, pohlavie, vzhľad, či fyzickú silu, vstúpiť do miestnej policajnej akadémie a po jej absolvovaní sa stať ochrancami poriadku. Keď veliteľ akadémie, major Lassard (George Gaynes), uvidí nových adeptov na miesta policajtov, ktorí sú zmesou podivných a nemotorných čudákov, prikáže svojim podriadeným, aby im dali poriadne zabrať, a tak im vyhnali z hlavy prianie byť policajtmi. Každý z nich totiž môže kedykoľvek školu opustiť. V dave dychtivých čakateľov na policajný odznak postupne vystupuje do popredia niekoľko svojráznych postavičiek: mohutný a ťažkopádny černoch Moses Hightower (Bubba Smith), háklivý na každú narážku týkajúcu sa farby pokožky, ľahko strelený imitátor zvukov Larvell Jones (Michael Winslow), drobná a nesmelá černoška Laverne Hooksová (Marion Ramseyová) s tichučkým detským hlasom, tlsťoch Leslie Barbara, fanatický pištoľník Tackleberry a povaľač Corey Mahoney.  Ten jediný nemôže zo školy odísť dobrovoľne, pretože by skončil vo väzení. A tak sa začne vojna nervov, kde na jednej strane stojí Mahoney, a na druhej dôstojníci akadémie na čele s poručíkom Harrisom. Lenže medzi kadetmi je aj sympatická Karen Thomsonová a Mahoneyho odhodlanie byť vyhodený sa pomaly rúca. Po náročnom výcviku, v ktorom ide o to, kto z koho, sa neskúsení nováčikovia ocitnú v uliciach mesta. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (536)

nash. 

všetky recenzie používateľa

Klasika osmdesátých let, kupodivu stále stejně svižná a zábavná. Guttenberg ve své životní roli válí, přihrává mu spousta skvělých figurek, a výsledkem je skvělá zábava, která nemá hluché místo. Spousta scén a postav se stalo tak známými, že stačí říci slovo nebo jméno, abyste se začali usmívat (Modrá ústřice, Mahoney, Tackleberry)... vidíte, jako zrovna teď vy.. ()

Snorlax odpad!

všetky recenzie používateľa

Jsem srozuměna s tím, že se jedná o kultovní film a tudíž všichni očekávají, že nad ním budu jásat. Ne, nebudu, nedokážu to. Raději se vyhnu všem kultovním filmům, zdá se mi totiž, že kultovními se stávají filmy, které mne nebaví, ba přímo znechucují. Styl humoru, který je použit v Policejní akademii, je mi vzdálenější, než galaxie UDFy-38135539. Nechci nikomu brát radost z téhle "prďácké" komedie a vlastně závidím těm, kterým připadá "cool". Já se radši radši budu dívat na vtipné komedie, které sice nejsou cool, ale zato mě baví. ()

Reklama

shyster 

všetky recenzie používateľa

Jako dítě jsem to viděl v jednom týdnu desetkrát. Teď s odstupem času zjišťuji, že jednotlivé scény a gagy neztratili nic ze své síly. Bohužel jde ale jen o slepenec takových scének, který drží pohromadě chatrný příběh. Přesto tu jednu hvězdu navíc dávám z nostalgie a díky těm charismatickým hercům. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

S kadetmi a vedením policajnej akadémie som sa zoznámil už ako teenager. Bolo to niekedy koncom osemdesiatych rokov minulého storočia. Veselý rebel Corey Mahoney a pestrá partička podivínov okolo neho ma celkom pobavila. Dalo sa na to pozerať. Dalo sa sa pri tom i zasmiať. Ale tak vtedy ako i dnes ma to skôr ťahá k iným žánrom. Bláznivá americká komédia o bláznivých amerických policajtoch - stupid crazy u.s. cops comedy - nie je zrovna môj obľúbený filmový subžáner. *** ()

Vojcl 

všetky recenzie používateľa

Výtečná nestárnoucí parodie na práci mužů zákona, která skuečně pobaví i když si to pustíte postopadesáté... Postavičky jako vtipálek Mahoney, fanatický střelec Tuckleberry, obrovitý Hightower, poručík Harris nebo komandant Lassard opravdu zlidověly.. Škoda jen, že na úspěch tohoto filmu navázalo celkem 6 už né tak povedených pokračování, jeden stupidní seriál a tři naprosto trapné české klony... ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (63)

  • Kino Modrá Ustrica sa teraz nazýva Silver Dollar Room a nachádza sa v kanadskom Toronte na Spadina Avenue. (Arsenal83)
  • V záverečných titulkoch sa uvádza, že produkčný dizajnér sa volá Shewchuck. Vo filme je obchod, pred ktorým sa Mahoney (Steve Guttenberg) zastaví a ktorý nesie rovnaký názov. (Arsenal83)
  • Jediný díl série s ratingem R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů či dospělého poručníka). (HellFire)

Súvisiace novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (viac)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (viac)

Reklama

Reklama