Reklama

Reklama

Pavúk

  • Česko Pavouk (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ústřední postavou adaptace románu Patricka MCGratha je z psychiatrické léčebny nedávno propuštěný chovanec Dennis Clegg (Ralph Fienes). Ten žije v přesvědčení, že jeho otec před dvaceti lety brutálně zavraždil jeho matku a místo ní si pak domů přivedl ordinérní děvku. Otázka zní, jestli to, co si Dennis pamatuje se skutečně stalo... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (124)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Další pro mě totální úlet, který mě po celých 98 minut naprosto míjel. Jen jsem koukal na Ralpha Fiennese, který hraje postavu právě propuštěného muže, bývalého obyvatele psychiatrické léčebny. Během filmu se prolíná jeho minulost, kdy došlo k jedné tragédii, kvůli které skončil v blázinci a realita, v které chodí po svých znamých místech. Jsem rád, že tenhle snímek není to jediné co David Cronenberg natočil, protože bych ho asi po tomhle snímku dost nenáviděl :) ()

anais 

všetky recenzie používateľa

V Pavoukovi exceluje Ralph Finnes. Ani jeho podání citově narušeného člověka však nedokáže oživit film, u kterého už tak od půlky v podstatě znáte pointu. Film je trochu zdlouhavý, což byl asi Cronenbergův záměr – příběh člověka, který je uzavřen ve světě své utkvělé představy, okolí mu nerozumí. Není to špatný film, ale dojem, který mi z něj zůstal je poněkud matný. ()

Reklama

novoten 

všetky recenzie používateľa

Ticho, deprese, nemluvnost a přitom polovina věcí řečena navíc. Máloco je úmornější než sledovat půldruhou hodinu fatálně zjednodušený příběh se dvěma aspekty - zírajícím Ralphem Fiennesem a polopatickými flashbacky. Ani hypnotizující herecká hvězda mi nedokázala Cronenbergovu studii pochroumané mysli přiblížit. Intimita žádná, forma zbytečná. ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

skoda. cronenbergova filmografia do tohto momentu pre mna absolutne bezchybna. spider ma v prvej polovici totalne znechutil a odrovnal, nastastie druha polovica zachranuje co moze, a tak som to zvladol az do konca. co k deju. ten je pomerne lahko predvidatelny a viacmenej aj nezaujimavy. fiennes je skvely herec, svoje si zahral aj tu, no z priemeru tento film nevytiahne asi nic. zial. ()

gumli 

všetky recenzie používateľa

Veľmi prapodivná záležitosť od Davida Cronenberga.Tempo filmu je extrémne pomalé,základnou témou je tu asi "Oidipovský komplex"-podľa Freuda.Zábery do minulosti,rôzne spomienky,prítomnosť,postupný zostup "Spidera" ešte ako malého chlapca do šialenstva,halucinácie a schizofrenické bludy,paranoidné bludy.To všetko bolo asi vyvolané v miestnej krčme,keď matka poslala chlapca do krčmy pre otca.Aspoň pre mňa je to najprijateľnejšie vysvetlenie.Miestna šľapka ukáže chlapcovi prsník,je tam aj jeho otec,chlapec si to nejako spojí že jeho otec a táto šľapka spolu sexujú,matka ich prichytí a tak ju otec zabije.A šľapka sa stáva jeho nevlastnou matkou.Scenár vraždy si chlapec vytvorí sám a táto ilúzia vrcholí tragédiou.Film neponúka nijaké presné vysvetlenie.Ale už pred zostupom do šialenstvá to bol aj tak divný chlapec.Žiadny kamaráti,len sedel doma,praktický nikde nechodil.Po prepustený z blázinca je zo "Spidera"len úbohá šialená troska,prsty na pravej ruke sú žlté od nikotínu,mrmlanie mi už išlo niekedy na nervy,ale v hlave už začína kuť pomstu.Celý film sa odohráva v nejakej ošarpanej robotníckej štvrti,na pohľad veľmi bezútešnej.Ale výklad filmu si musí každý urobiť sám. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (6)

  • Samuel Beckett bol jednou z režisérových inšpirácií pre film. Fotografie spisovateľa boli pripnuté okolo scén a Fiennesov účes je dokonca modelovaný podľa Beckettovho. (Bilkiz)
  • Spiderovy (Ralph Fiennes) potíže s rodinnou historií jsou skutečnou psychologickou diagnózou nazvanou Capgrasův syndrom. Jedná se o duševní poruchu, kdy si osoba myslí, že někdo z rodiny, blízký přítel, rodiče nebo partner byli nahrazeni identicky vypadajícím dvojníkem. Lidé s touto poruchou při pohledu na přátelé, partnera či sami sebe v zrcadle věří, že vidí dvojníky. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené