Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kto je späť? Predsa hlavička Mahoney (Steve Guttenberg), mohutný Hightower (Bubba Smith), strelec Tackleberry (David Graf), bláznivý Zed (Bobcat Goldthwait), imitátor Jones (Michael Winslow), dračica Callahanová (Leslie Easterbrooková), nesmelá Hooksová (Marion Ramseyová) a ďalší ich kolegovia, hrdinovia úspešnej série amerických policajných komédií. Tentoraz sa musia postaviť ďalšej výzve, pred ktorú ich postaví ich veliteľ Lassard (George Gaynes). Tou výzvou je program nazvaný C.O.P., ktorý sa má stať zlatým klincom Lassardovej kariéry, skôr ako policajt telom i dušou odíde do dôchodku. Myšlienka celej akcie je prostá: Jediná cesta, ako sa vysporiadať s pouličnou zločinnosťou, je angažovať prostého občana. Lassard teda privedie vybraných dobrovoľníkov na policajnú akadémiu, kde sa budú trénovať v technikách sebaobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policajtov. Skupina určená na výcvik je samozrejme viac ako len rôznorodá. Nachádzajú sa v nej ľudia  rôzneho veku, odlišnej etnickej skupiny a sú schopní všetkého. Aj tentoraz má však Lassard proti sebe  silného nepriateľa. Je ním starý známy poručík Harris. Zatiaľ, kým Lassard odíde, aby sa zúčastnil výročného zjazdu policajných náčelníkov, na akadémii prevezme  velenie Harris a celkom zámerne  začne Lassardovi projekt sabotovať. Podľa Harrisových inštrukcií a príkazov sú nadšení obrancovia spravodlivosti cvičení smerom, ktorý vedie ku katastrofálnym  a  zároveň  komickým výsledkom. Harris spokojne dúfa, že Lassardov program  skončí krachom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (210)

genetique 

všetky recenzie používateľa

No a toto je už začiatok úplne iných častí než prvé tri diely, a už aj doteraz prirodzený a neumelý Guttenberg to celé ťahá s ťažkosťami a čo je podstatnejšie, nasilu! Boli časy, keď som sa ako školák na základnej tešil z každého ďalšieho dielu, teraz by som ich s radosťou vymazal z dejín kinematografie. Poteší snáď len malá promenáda mladého Tonyho Hawka. 55%. ()

kubilov 

všetky recenzie používateľa

V době vzniku jednoznačně nejslabší díl, dokonce ani závěr to moc nevylepšuje. Čtyřka Policejní akademie pokulhává hlavně v nových postavách, které jsou jednoduše řečeno špatné, vždyť koho by bavil morbidně obézní černoch, debilní babka a spousta nevýraznejch a takřka zbytečnejch nováčků? Alespoň si Zed prožil lovestory a já se zasmál u scény s Badulou a jeho mrtvym bráchou. ()

Reklama

rublik05 

všetky recenzie používateľa

V Občanské patrole tvůrci již definitivně rezignovali na nějaký smysluplný příběh, film působí jako takový slepenec několika na sobě nezávislých skečů, které sice pobaví, přesto jsem se ale nemohl zbavit dojmu, že většinu z nich jsem už viděl v dílech předešlých. Týká se to drtivé většiny scén, takže čtverka opět působí jen jako zbytečná vykrádačka, která nepřináší absolutně nic nového, tedy snad kromě návratu legendárního kapitána Harrise. Jde vidět, že sérii brutálně dochází dech, už jen recykluje již několikrát viděné nápady, což mi přijde jako obrovská škoda, neboť herci na to podle mě pořád mají. 4/10. ()

WolfR 

všetky recenzie používateľa

Další díl Policejní akademie! Film je opět horší než všechny předchozí filmy. Děj mi nepřipadá moc originální, ale je tu opět fajn humor, ikdyž některé vtípky občas sklouznou k trapnosti. Ale je tu pár nových postav, což je fajn a navíc se vrátil můj oblíbenec kapitán Harris! Dal bych téhle střeštěné “Občanské patrole“ 2 hvězdy, ale nakonec dám 3 hvězdy díky Sharon Stone, která je úžasná. Policejní akademie 4 dokáže v celku dobře tak nějak zabavit. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Jednička byla takový malý kult mezi komediemi, byla neotřelá a skutečně zábavná. Lassardova skupina má tentokrát poměrně odlišný úkol: s pouliční zločinností má pomoci prostý občan. Očekávaně jde opět o různorodou skupinu adeptů, takže instruktorům bude znovu pořádné horko. Policejní akademie skončila v roce 1994 dost bolestivým sedmým dílem, ovšem i čtyřka už hodně střádala a jen parazitovala na populární osmdesátkové značce. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (15)

  • V scéne, keď pani Feldmanová (Billie Bird) prerazí motorkou výklad, aby zachránila Tackleberryho (David Graf), je vidieť, že motorku riadi muž, ktorý z nej potom spadne. Hneď na to je už záber opäť na pani Feldmanovú. (DJ Rocco iNc)
  • Skateboardista Tony Hawk prozradil, že toto byla jediná práce, ze které byl vyhozen. Hawk byl coby kaskadérský dublér Davida Spadea (Kyle) nahrazen kvůli svojí výšce. (HellFire)
  • Film mal pôvodne režírovať Jerry Paris, režisér predchádzajúceho filmu Policajná akadémia 3 (1986), ale ten pred natáčaním zomrel. Režisérska taktovka bola ponúknutá scenáristovi Genovi Quintanovi. Ten si však nebol istý, či to zvládne, a tak ponuku odmietol. V deň premiéry filmu povedal producentovi Paulovi Maslanskemu, že svoje rozhodnutie ľutuje, a ten mu zveril scenár a réžiu filmu V dobrom i zlom (1990). (beso74)

Reklama

Reklama