Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na príbehu prostoduchého mládenca spoznávame dedinské praktiky okolo svadby, keď sa pred úprimnou láskou uprednostňujú majetkové pomery rodín. Dejová osnova je popretkávaná svadobnými zvykmi a tradíciami zo začiatku 20. Storočia. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (41)

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Svého času šly v televizi každou neděli české pohádky. Na rozdíl od filmových jsem ty televizní moc ráda neměla. V širším ohledu to platilo i pro filmy. Televizní inscenace s divadelními kulisami se pro mne staly málo atraktivní. To se naštěstí změnilo. Kubo je televizní inscenace v takřka divadelním provedení zaměřená především na dialogy. Stačilo mi 15 minut, abych si Kuba oblíbila. Jednoduchost kulis mi učarovala. Celá inscenace je vlastně jedna velká folklórní slavnost se zpěvy a tanci. Úsměvné proklamace či babské rady a povídačky nechybí. ()

kebom 

všetky recenzie používateľa

Nevidiím nič zaujímavé na tom, ak má byť vtipné zosmiešňovanie postihnutého človeka, zdalo sa mi to nesmierne trápne a je to prvoplánový zámer, o nejako skrytom hlbšom zmysle a význame poukazovania na čosi to iste namlo byť... O kulisách a podobných hrôzostrašných záležitostiach sa ani vyjadrovať nebudem. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Je to klasika. Plejáda najlepších hercov, tomu primerané výkony, úsporné dekorácie, hudby toľko, ako v muzikáli. A to je tak asi všetko. Klasiku chce mať každý pozretú, ale len máločo z nej túži vidieť i opakovane. I divákovi v mojom veku už filmy tohto rangu nemajú čo povedať. Nezaujaté uznanie je za tri hviezdičky. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Prvýkrát som to videl celé a musím priznať...pekne zahrané, fakt veľmi pekne. Tradície síce nie sú moja parketa, spevy a tance vo filmoch rovnako nemusím, ale to išlo skoro by som povedal až dokopy. Na kusilsy sa musí dlho zvykať, také odfláknuté...ani neviete, čo je vonku a čo dnuka. Ale príbeh je nadčasový, to sa mu musí nechať. Hodnotenie: 70% ()

kollera 

všetky recenzie používateľa

Absolútne dokonalé spracovanie, ktoré väčšine vytvorom súčasnej bezduchej filmovej tvorby jasne nastavuje chrbát. Krásna ukážka slovenských ľudových tradícií formujúcich osobnosť človeka a povznášajúcich ducha. Niekomu sa zdá tento film ako nudný, trápny a ešte neviem aký. Ja to chápen, je to dielo pre ľudí s otvorenou mysľou, uvedomujúcich si, že skutočné hodnoty nespočívajú v tom, čo nám servíruje súčaná materiálne založená prízemná západná civilizácia a poplatné médiá. Skutočné hodnoty sú uložené, v mudrosti našich rodičov, prarodičov, v našich tradíciách založených na skromnosti, úcte, slušnosti a jednoduchosti. Tieto tradície si musíme chrániť, rozširovať a prenášať na ďalšie generácie. A práve takéto filmové diela tomu napomáhajú. Tí ktorí toto zatiľ nepochopili, skúste dať Kubovi ešte jednu šancu... ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (4)

  • V tejto inscenácii prvýkrát odznela slávna oravská odobierka "Zbohom ostávajte" v podaní Dariny Laščiakovej a od toho momentu sa stala najväčším svadobným hitom na celom Slovensku. (krasomama)
  • Tv film nakrúcali aj z finančných dôvodov v najväčšom ateliéri na Kolibe, bolo to lacnejšie a jednoduchšie, ako keby mali nakrúcať niekde v exteriéroch. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama