Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na príbehu prostoduchého mládenca spoznávame dedinské praktiky okolo svadby, keď sa pred úprimnou láskou uprednostňujú majetkové pomery rodín. Dejová osnova je popretkávaná svadobnými zvykmi a tradíciami zo začiatku 20. Storočia. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (41)

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

Lúčnicová inscenácia v SĽUKových  kulisách so spevmi a tancami. Od detstva som to mal zapísané ako zásadnú a nesmierne vtipnú vec, hlášky z nej sme používali často a radi. Pozretie po rokoch potvrdzuje kvalitu hereckých výkonov zaslúžilých bardov, krojovaná Emília je dievča rúče, ale tých folklórnych prvkov je na môj vkus priveľa. Ale raz za pár rokov na Vianoce môže byť. ()

DePompon 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia slovenská klasika, ktorá by mala byť na školách uvedená ako povinné pozeranie. Minimum komplikovaných kulís, maximum odvedenej práce, čo do hereckých výkonov, ľudových spevov, tanca, humoru a dojemného konca, ktorý sem tam ovenčí slzička. Každý rok na Viance, no i kedykoľvek počas, pretože Jozef Króner, Sľuk a naše jedinečné, nenapodobiteľné tradície. :) ()

Reklama

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Martin Ťapák a jeho druhý filmový výlet do minulého století na slovenskou dědinu je, oproti debutové MARINE, naplněn i skvělým humorem. Jinak precizní obraz slovenského folklóru nechybí ani zde, vynikající skladby, tance - vše dokonale provedené. Stejně tak zobrazení sňatkových vychytralostí a rozumů, které se snaží milující rodiče i vesničtí dohazovači mezi sebou vyhandlovat. "A takovému byste mne dala" . Gazdina je gazdina, ale láska...ta i hory a chalupy přenáší, i když jsou jen nakreslené a místo zdí máme provázky. Všichni se setkáváme na jednom mostě a v jedné chalupě. I s tímto vybavením dokázal Ťapák vytvořit výbornou dobovou atmosféru. Aby ne. Herectví všech je naprosto brilantní. Slovenští herci dob minulých mají v sobě více přirozenosti a uvěřitelnosti, skutečně mě jejich kolovrátkové dialogy bavily, i když jsem občas v hlavě překládal o pár vteřin déle. Přenádherná Emília a Króner mezi svými kolegy excelují, pomilováníhodná a veselá Anička s překrásným úsměvem a jejím ojojoj povzdechem, byla dokonalá a obraz rozmazlenosti rychtářova synáčka + absence zdravého rozumu, může bez problémů vyústit v Kubka. ()

runner85 

všetky recenzie používateľa

Jozef Króner bol skvelý herec, a tento film je toho dôkazom, je to vlastne oslava čias dávno minulých, bez televízie, internetu, mobilov, keď sa vonku zišla celá dedina a spolu spievali a zabávali sa, ľudia asi žili vo väčšej chudobe ako teraz ale i tak boli viacej bohatší ... už sa blíži čas sviatkov čiže si to opäť raz rád pozriem ... ()

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Svého času šly v televizi každou neděli české pohádky. Na rozdíl od filmových jsem ty televizní moc ráda neměla. V širším ohledu to platilo i pro filmy. Televizní inscenace s divadelními kulisami se pro mne staly málo atraktivní. To se naštěstí změnilo. Kubo je televizní inscenace v takřka divadelním provedení zaměřená především na dialogy. Stačilo mi 15 minut, abych si Kuba oblíbila. Jednoduchost kulis mi učarovala. Celá inscenace je vlastně jedna velká folklórní slavnost se zpěvy a tanci. Úsměvné proklamace či babské rady a povídačky nechybí. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (4)

  • Tv film nakrúcali aj z finančných dôvodov v najväčšom ateliéri na Kolibe, bolo to lacnejšie a jednoduchšie, ako keby mali nakrúcať niekde v exteriéroch. (Raccoon.city)
  • V tejto inscenácii prvýkrát odznela slávna oravská odobierka "Zbohom ostávajte" v podaní Dariny Laščiakovej a od toho momentu sa stala najväčším svadobným hitom na celom Slovensku. (krasomama)

Reklama

Reklama