Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna adaptácia sci-fi románu Alty Vášovej "Blíženci z Gemini". Príbeh dvoch chlapcov - dvojičiek z vesmíru, ktorí sa skamarátili s pozemskými deťmi hovorí o tom, čo to všetko spôsobí v malom slovenskom mestečku. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (7)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Začína to ako depresívny film o zániku jednej civilizácie vo vesmíre, pokračuje ako teenagerske dobrodružstvo, potom sa z toho stáva čisto detský film a nakoniec je to všetko dohromady. Vidíme aj prvú lásku medzi dvanásťročnou školáčkou a mimozemšťanom a je aj symbolické, že rómske dievča si najlepšie rozumie s chlapcom, ktorý má tiež iný pôvod než majoritný. Tieto motívy a témy sú však iba letmo načrtnuté a častokrát sledujeme infantilné scény s miznutím rôznych predmetov pomocou mimozemskej mušle. Ak by si Gejdoš utriedil, o čom by jeho film primárne mal byť, Gemini sa mohol stať celkom slušnou klasikou typu Tretieho šarkana. Škoda, že Saša Oláhová v kariére nepokračovala ďalej. 50% ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Ale tak jo, proč ne. Je to naivní, humor tu moc nefunguje, příběh je banální a strašně utahaný, ale jako dětská sci-fi z devadesátek to celkem ujde. Znova se na to už nepodívám, ale na jedno zhlédnutí se to dá a ten příběh by se mi sám o sobě i líbil, kdyby byl kratší. Ta stopáž je přepísknutá a mělo to mít tak 50 minut maximálně. 2* ()

infotext 

všetky recenzie používateľa

Jedna z najväčších tráum môjho detstva - dvojičky bez výrazu z planéty, kde ich rodia obrovské mušle (prezrádzam trochu pointu, ale pri tomto filme to vôbec nevadí...). Film tak zlý, že ho nemôžete nemilovať. Zaujímavé je prepojenie sci-fi s magičnom Salamandrového sprievodu v Banskej Štiavnici... Povinnosť pre všetkých fanúšikov pokleslej zábavy!!! ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Typicky vyzerajúci sci-fi z československej produkcie. Banálne dialógy, slabý herci ( teda až na tých profesionálnejších ) a triky predstavujúce pár animovaných špirál. Funguje tu ale hlavne nostalgická spomienka na detské časy nás dnešných 30siatnikov, keď sme takéto dobrodružstvá hltali či už filmovo, alebo knižne. ()

Zaujímavosti (1)

  • Snímka sa nakrúcala v Banskej Štiavnici a Gabčíkove. (dyfur)

Reklama

Reklama