Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vřískejte, dokud můžete. Pokračování slavného filmového hororu je opět tady a nikdo neví, kdo je vrah. Studentka Neve Campbell je cílem nepolapitelného zabijáka. Jeho počínání se nápadně podobá vraždám, ke kterým došlo před dvěma lety. Woodsborské peklo opět začíná. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (368)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Další horor z dílny Wese Cravena, sice žádný veledílo, ale zase dobrej horor. Je pravda, že jednička je lepší a tady už je to jen takový opakování, ale i tak je to až na závěrečnou pointu, která je fakt ubohá a trochu kopíruje jedničku, kde to taky nebyla zrovna nějaká uchvatná závěrečná pointa zabíjení, ale pořád lepší než to co si vymysleli tady, dobrý a zase se spoustou krve a nějakou tou mrtvolou. Taky tomu prospělo, že zůstali stejný herci, takže se dalo snadno navázat na předchozí díl, což tvůrci velice rádi udělali, ale hereckým výkonům to zase moc neprospělo, i když tam v podstatě ženský jenom ječej a chlapi chcípaj, takže tam v podstatě ani moc hereckých příležitostí nebylo, ale já si nemůžu pomoct, mě se to i tak líbilo ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

WTF!!! Toto som vážne ale vážne nečakal. Dvojka vreskotu je TO ISTÉ ako jednotka. Samozrejme sa tu nachádza pár nových scén to ano ale celkovo sa nejedná o nič nové a williamson sa tentoraz scénaristicky nepredviedol. Replika im talking serious. its serious, je začiatok nezrovnalostí a hlúpostí ktorými zaváňa celý film. Samozrejme je tu vysvetlená aj začiatočná scéna v kine ktoré je skvelá ale celkovo je film tak strašne dlhý a ťažkopádny že keby ste zabudli na tú scénu tak je to pochopiteľné. Mne to príde ako keby nevedeli prísť s niečim novým ale to nie je to najhoršie. Celkovo sa celá trištvrtina filmu dá pozerať. Je napínavá, scéna v stižni, v aute aj keď aj to narúša neustále vystupovanie postáv a neustále dohady , kto to je a kto to nie je, je to hlúpe trápne a hlavne som tomu už tak neveril ako pri NAOZAJ strašidelnej jednotke. Kennedy ktorého postrehy hororových filmov boli príjemným sprestrením zabili a to ma mrzelo úplne najviac , lebo bol pamätná postava. Koniec je odfláknutý a trápny. Takže film drží nad vodou len režisér ktorý je predsa len majstrom napätia a v niektorých scénach je to vidieť, Campbellová v úlohe Sindy, Arquette v úlohe deweyiho a Coxová v úlohe Gail. Potom Kennedy a Olyphant ktorého mám rád ale bohužiaľ jeho finálny prejav takpovediac rúca celý charakter postavy. Ostatné postavičky sú tu na okrasu. Plus vrah vám musí byť jasný od momentu kedy sa na scéne vytratí jedna z postáv a prekvapívý komplic je na smiech. Celkovo je to ako zlá komédia ktorá kopíruje vynikajúcu jednotku ale tvári sa vážne. Slabé tri ()

Reklama

novoten 

všetky recenzie používateľa

Pokračovat tam, kde skončil pravděpodobně nejlepší teenagerovský horror a nezesměšnit se, není zrovna legrace a to, že to Craven s Williamsonem zvládli dokonce tak dobře, že se originálu vyrovnali, to už je skoro na potlesk. Druhý Vřískot je sice kvůli svému předchůdci navždy jen tím druhým, ale díky božským dialogům, záplavě mých milovaných herců ve vedlejších rolích (Sarah Michelle Gellar nebo Timothy Olyphant nezklamali) a několika pořádně vypečeným překvapením je to stále chytrá krvavě-akční zábava, u které mi ani trochu nevadí se příjemně bát. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Ani jednicka nebyla zadnej extra horor a dvojka v podstate kopiruje zajetej princip. Opet vicemene sympaticky herci komentujou deni a zde se navic obcas chovaj docela nelogicky, opet tu je par povedenejch vrazd a opet tu je slusna hudba. Problem je v tom, ze to samy uz bylo k videni v prvnim dile v lepsi verzi. Sice nekdo ve filmu rika pravidla dvojek - promakanejsi vrazdy a vic krve, ale me spis prislo, ze tu je vseho min. A zaverecna pointa byla dost debilni. Navic je celej film zbytecne dlouhej a opet sem si spis vybavoval Scary Movie. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na Vreskote 2 som bol v kine v dobe, keď som ešte nevidel Vreskot 1. Vôbec to neprekážalo, tento krvavý horor funguje aj samostatne. Prekvapil ma svojou brutalitou, krásou mladých herečiek a tým, čím ma neskôr oslovila aj prvá časť, totiž pocitom, že sa pozerám na diel Beverly Hills, kde našich hrdinov začne vraždiť nejaký psychopat. Takže okrem strachu vo mne Vreskot 2 vyvolal aj pocit masochistického zadosťučinenia. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (56)

  • Když Sidney Prescott (Neve Campbell) mluví v pokoji se svou spolubydlící a na dveřích visí červeno-černý pruhovaný svetr, jde o odkaz na postavu Freddyho Kruegera z filmu Noční můra v Elm Street (1984). (oje)
  • Počet mrtvých: 10. (rador)

Súvisiace novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (viac)

Reklama

Reklama