Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luther Krank (Tim Allen) už má Vianoc naozaj plné zuby! Obzvlášť komercia spojená s týmito sviatkami lásky, pokoja a mieru mu ide zopár rokov neuveriteľne na nervy. No aby nezarmútil svoju dcéru Blair (Julie Gonzalo) to zatiaľ nikdy nedával príliš najavo a vždy sa veľmi snažil, aby spolu s manželkou Norou (Jamie Lee Curtis) pripravili naozaj dokonalé vianočné oslavy. No keď im Blair oznámi, že tohtoročné sviatky neplánuje tráviť doma, Luther to pochopí ako svoju veľkú šancu – rozhodnú sa s Norou Vianoce tento rok jednoducho odignorovať! Žiadny stromček, žiadne darčeky, žiadny snehuliak... Namiesto toho nekonečne veľa slnka a slanej vody na nezabudnuteľnej dovolenke v Karibiku! Ibaže Krankovcom sa napokon predsa len nepodarí uniknúť vianočnému šialenstvu, ako dúfali... Blair sa totiž náhle rozhodne inak, chce sa na sviatky vrátiť domov! Luther a Nora majú sotva 24 hodín na to, aby vyzdobili dom a všetko pripravili, čo sa však zdá, vzhľadom na okolnosti, absolútne nemožné. No ak sa im to náhodou podarí, bude to čosi ako ich osobný vianočný zázrak... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (219)

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Vánoční rodinná komedie s vynikajícími herci (hlavně fantastická Jamie Lee Curtis), kterou ale bohužel kazí trapné gagy. Vtipných scének je ve filmu víc než jsem čekal, ale stejně tak je to bohužel s vtípky, kdy se někdo hloupě pitvoří a často je to Tim Allen, kterého mám jinak rád, ale tady to prostě často přeháněl. Na Vánoční večer to ale šlo, stejně jsem nedokázal přepnout, když jsme byl tak přežranej. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Grisham by mal jednoznačne písať niečo úplne iné, alebo radšej nič, ale náznak atmosféry jeho knižka má. Film je o tom istom. To americké šialenstvo okolo Vianoc som nikdy celkom nechápal a stále nemám vyjasnené, či je to spôsobené a podporené iba masovou komerciou a konzumom alebo sú do toho skutočne celí takí žeraví. Prežívajú Vianoce tak, ako to vidieť v tých fantastických vianočných filmoch, alebo sa zatvoria doma a pred telkou sa nalievajú kolou a napchávajú chipsami... ? Pretože ak nie, o to viac mi je ľúto, že človek akosi v podvedomí stále očakáva výnimočný čas a magické okamihy, ale pritom si iba poriadne napchá bachor, kým vonku namiesto zázračného snehu prská sychravý dážď a po pár dňoch pospávania, hojnosti a bez povinností je to všetko zase preč. ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Som človek, ktorý má rád americkú komerciu, komerčné Vianoce, Santa Clausa a patetické vianočné filmy nasiaknuté lacnou rodinnou atmosférou. Christmas with the Kranks je už ale riadne over the top. Kým väčšina vianočných filmov má nejakú tú banálnu pointu s tým, že rodina je podstatná a na Vianoce treba byť doma, tento film je len o honbe za stromčekmi, svetielkami, darčekmi, šunkami, snehuliakmi a neviem čím ešte. Všetky postavy sa správajú ako banda dementov (najmä "komunita", odpor hlavných hrdinov k pozlátku je zo začiatku celkom sympatický) a čakal som ako na konci dostanú nakladačku, že Vianoce nie sú o ozdobách ale o rodine a vzájomnej úcte. No chyba. Až na menší sentimentálny zádrheľ, ostáva v ústach pachuť po nevtipnej komédii. ()

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

První polovina skvělá - krásně ukazující zaprdlost amerických předměstí, sousedských vztahů a vůbec kulturu tak blízkou a přitom tak vzdálenou té naší. A hrozně jsem fandila hlavním hrdinům, aby svůj vánoční cíl splnili. Po telefonátu dcery se to ale celé zvrtlo v bláznivou taškařici, kterou jsme už viděli stokrát v jiných filmech a mnohokrát i lépe. Ale jako oddych při vánočním přežírání, pečení cukroví nebo zdobení stromečku je to dobré... 50% ()

Deleatur 

všetky recenzie používateľa

U nás je to vánoční trvalka. Nepopírám, že je to dost předvídatelná komedie a po opakovaném zhlédnutí má nemálo hluchých až nevtipných míst a slabé postavy (hlavně dceru Krankových s nápadníkem), ale co na tom, když jak Allen, tak hlavně Curtisová jsou tak dobří herci, že dokázali vystavět věrohodné postavy i ze scénáristických klišé? Když mezi nimi fungovala bezchybná chemie ("Ještě před minutou to byl geniální nápad." "Tak teď je to idiotský nápad.")? Když Allen mi svou vykyslostí byl výjimečně sympatický? A nakonec - když tento dokázal ke konci aspoň trochu roztát a s přesně odměřeným patosem podat závěr, který by od méně soudného herce mohl celý film shodit? Vždycky se na ně těším a vždycky mě pobaví. // 74% ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy se Luther (Tim Allen) rozhoduje, zda dá svým sousedům letenky, ve sněhu u jeho domu nejsou žádné stopy jako u jeho sousedů, u kterých předtím byl, což dokazuje, že natáčení scény probíhalo přerušovaně. (Nevka)
  • Snímek byl natočen na motivy bestselleru "Skipping Christmas" (Vánoce nebudou) od Johna Grishama. (tomeek)
  • Štáb a obsazení prý při natáčení snědli přes pět kilo falešného sněhu. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama