Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) slúži na lietadlovej lodi Carl Vinson, ktorá v Jadranskom mori zaisťuje americké vojenské operácie v Bosne. Na Štedrý deň počas rutinného prieskumného letu však jeho stíhačka opustí vyhradený letový koridor nad pevninou, pretože chce odfotografovať srbskú jednotku, ktorá práve maskuje masové hroby. Po zásahu lietadla sa poručík katapultuje a uniká pred neľútostným srbským komandom, ktoré už zavraždilo jeho kolegu - pilota. Podarí sa admirálovi Reigartovi (Gene Hackman) zachrániť obkľúčeného a vyčerpaného vojaka, ktorého prenasleduje krutá srbská jednotka ďaleko za bojovou líniou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (340)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Sice film vyuzije celou skalu klise, ale i tak se jedna o perfektne zabavnej akcnak. Pribeh je vicemene dostatecnej, nedava moc prostoru pro kecy, ale pro akci a i kdyz je to spis o tom, ze Wilson zdrha, misto aby se nekde branil se samopalem, tak je to paradni jizda. Navic je celej film natocenej celkem realisticky a syrove, ale zaroven nechybi ruzny cool kamerovy vychytavky a to, ze se jedna z casti vlastne o valecnej film, je taky prijemny osvezeni. No a co se tyce samotnyho Wilsona, on se na akcni borce diky svymu vtipnymu xichtu fakt moc nehodi, ale tohle zvladnul dobre. Celkove paradni zabava od zacatku do konce. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Výborný akčno-vojnový film s vynikajúcim DTS ozvučením. Zatiaľ najlepší Moorov film,natočený u nás na Slovensku. Vraj sa G.Hackman takmer nespoznateľný prešiel po Košiciach... Vynikajúco nadupané akčné scény, nudiť sa rozhodne nebudete, celé to pripomína Ryana, ale celý film zhadzuje typický "hollywodsky záver s absolútne nevierohodnou prestrelkou. Dabing je v tomto filme iba na príťaž. Nebyť zbabraného záveru, mohla to byť nezabudnuteľná akčná jazda. Napriek tomu je to môj obľúbený film videl som ho niekoľkokrát, beriem ho ako skvelý test domáceho kina - to ozvučenie má neskutočné grády a aj z toho dôvodu dávam plný počet. 90%. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Použite hlavu! Výcvik! Utečte! Prežite! A my vás vyzdvihneme“.“ Panebože, kto písal scenár? Pilot (Owen Wilson) zhavaruje v lesoch a musí sa z bodu C dostať do bodu T, kde ho vyzdvihne jeho kapitán (Gene Hackman). Vtip je v tom, že pred bodom T treba prejsť bodmi A, B, C alebo CH, pričom na každom mladého vojaka čaká akčné inferno, napr. drsný beh mínovým polom. Geniálne primitívny scenár, robustné herecké výkony (sympatický Owen Wilson mal dostať cenu za najnepravdepodobnejší akčný výkon roka), strhujúci soundtrack a silné akčné výjavy zo slovenských lesov (niekde údajne zahliadnete Kamila Mikulčíka). Bez zbytočných emócií treba skonštatovať, že technická stránka je zvládnutá brilantne. Už úvodné titulky sú poňaté v takom tempe, až som ich zabudol čítať. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Chris Burnett (Owen Wilson) říká na začátku filmu, že kdyby měly rockové skupiny pořádné piloty, nedocházelo by k leteckým katastrofám. Zároveň zmiňuje skupinu Lynyrd Skynyrd, že by jim chtěl dělat pilota. Tři členové této kapely totiž v roce 1977 zemřeli při leteckém neštěstí. CITÁT - Všechno je jen jako, nebojujeme, jen sledujeme......... Velmi povedená kamera. Například její "točivé" záběry okolo 25 minuty jsou nádherné. Ale to není vše, dá se tu najít více krásných kamerových záběrů. Hudba je střízlivá, ale ujde a herecké obsazení se také povedlo. Musíte však film brát s rezervou. Je tu pár sporných událostí. Už jen samotný počátek incidentu, kdy vlastně pilot i navigátor nerespektují nařízení a poruší je. Dále je přehnaná potyčka v masovém hrobě a nejvíce nevěrohodně vypadá průnik zaminovanou továrnou. Konečná pasáž se také neobejde bez velkého štěstí, protože těžko uvěřit, že se nikdo pořádně netrefí. Jako celek je to však nadprůměrná akce, citová záležitost a povedené napětí i překvapení. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Owen Wilson dokázal, že nie je len herec romantických komédií a ukecaný Roy O'Bannon z Shanghai Knights, ktorý sa snaží každej akcii vyhnúť. Od tohto filmu som síce čakal skutočný príbeh pilota americkej armády zostreleného nad Bosnou a následne bojujúceho o prežitie, ale ani tak som nebol sklamaný. Film má spád, slušnú úroveň a je pomerne reálny, bohužiaľ koniec filmu je rozhodne jeho najslabším miestom - príliš hlúpy a len na efekt. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Srbských vojakov hrali príslušníci Martinského vojenského útvaru. (andykovac)
  • Ve scéně na letadlové lodi, kdy vojákům spadne míč do vody, zakříčí jeden z nich: „Wilsone!“. Fráze je odkazem na o rok dříve natočení snímek Trosečník (2000). (rakovnik)
  • O sochu anjela sa sporili dve obce, pri ktorých sa natáčala počiatočná i konečná scéna. Americkí filmári ju darovali jednej z obcí. (andykovac)

Súvisiace novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama