Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) slúži na lietadlovej lodi Carl Vinson, ktorá v Jadranskom mori zaisťuje americké vojenské operácie v Bosne. Na Štedrý deň počas rutinného prieskumného letu však jeho stíhačka opustí vyhradený letový koridor nad pevninou, pretože chce odfotografovať srbskú jednotku, ktorá práve maskuje masové hroby. Po zásahu lietadla sa poručík katapultuje a uniká pred neľútostným srbským komandom, ktoré už zavraždilo jeho kolegu - pilota. Podarí sa admirálovi Reigartovi (Gene Hackman) zachrániť obkľúčeného a vyčerpaného vojaka, ktorého prenasleduje krutá srbská jednotka ďaleko za bojovou líniou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (340)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Videl som to prvykrat pred pätnastimi rokmi v kine. Pripadalo mi to ako nenarocna jednohubka na ktorej ma najviac bavili slovenske lokacie a herci. Ale odvtedy som nemal potrebu to vidiet znova. Dnes som si to dal druhykrat a moje dojmy su o dost horsie. Strasne ma sral imbecilny scenar. Je to natocene v takom tom Bruckerheimerovskom cool style, kde vsetko neustale vybuchuje a cely cas sa to snazi byt cool. Ale uz mi to prilis cool nepripadalo. Akcia mi pripadala sterilna (nevyrazny packal John Moore sa nezaprie) a bez šťavy. Alebo lepsie povedane bez krvi. PG-13 rating znova uradoval. Hackman je tu cely cas za vola a Wilsona som vo vaznej polohe nikdy nemal rad. A tu sa cely cas sprava ako rozmaznany blbec a nie elitny vojak. Takze nakoniec som si znova najviac vychutnal lokacie a Marka Igondu. Len skoda, ze nam neukazali jak vybuchol. Ale chapem rating to nedovolil. 4/10. ()

movie 

všetky recenzie používateľa

Jsem skvěle pobaven! Bravůrně natočený akční snímek s válečnou tématikou, jejíž příběh dává i celkem smysl. Akční scény jsou natočeny moc pekně - samozřejmě musíme přivřít většinu očí, co máme, protože realistická není ani jedna :) Přesto se nikdo nemůže nudit a když v jedné útěkové scéně začne hrát song ATOM BOMB od Fluke, je myslím jasné, že tuhle podívanou nemyslel nikdo příliš vážně! ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Výborný válečný akčňák jehož největší nevýhodou je dost dementní a klišovitě hrdinský závěr (a teď nemyslím úplný konec, ale záchranu helikoptérou). Nikdy bych neřekl, že Owen Wilson zvládne roli v akčním filmu a už vůbec ne ve válečném. A musím říci, že jsem velmi mile překvapen. Nejenže Owen nic nezkazil, ale on to vlastně zahrál DOST dobře. Velmi mě zaujalo prostředí, kde se děj odehrává. Burnettův útěk před zlým dvojčetem Nica Bellice měl grády a tedy nebýt nablblého konce, sáhl bych možná i po páté hvězdě. Nevadí, i tak Behind Enemy Lines stojí za shlédnutí. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

V podstate jednoduchý akčný film s tématikou vojny v Juhoslávii a americkej armády. Až na tie dovysvetľujúce flashbacky, ktoré občas pôsobili silene, je to zručne a napínavo nakrútené. Akcia je prehľadná, zápletka s masovými hrobmi dojímavá, Owen Wilson fešný a konflikt vnútri armády o jeho záchranu uspokojivo komplikovaný - čo viac treba nenáročnému vojnovému akčnáku? Solídne remeslo postačí. Keby chceli sprostredkovať niečo náročnejšie, musela by to byť už psychologická dráma - až tak hlboko Behind Enemy Lines nejde :-) ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Na projekci filmu jsem byl pozván některými přáteli, kteří to strašně moc chtěli vidět. Ale já byl skeptický. Owen Wilson jako akční hrdina??? OK, více jsem se zmýlit nemohl. Film je velmi dobře uvařen a Owen Wilson hrál prostě náramně. Akce byla většinou realistická, let výborně zpracován a scénář zajímavý. V době, kdy jsme zahlcováni americkými válečnými snímky z Vietnamu či druhé světové války je Za Nepřátelskou Linií osvěžující závan větru, který konečně ukazuje i jiné než americké militantní složky. V kině jsem seděl v první řadě hned u dveří a přesto jsem odcházel nadšen. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • O sochu anjela sa sporili dve obce, pri ktorých sa natáčala počiatočná i konečná scéna. Americkí filmári ju darovali jednej z obcí. (andykovac)
  • Skutečný „Chris Burnett" se jmenuje Scott O'Grady, jehož F-16 byla sestřelena nad Bosnou. Film tak vychazí z jeho zkušeností. (Lucas87)
  • Niektoré filmové scény sa natáčali v obci Sučany v priestoroch bývalej "starej tehelne" – vojaci prehliadajúci obete po útoku tanku a zábery, kde bol Owen Wilson prezlečený za povstalca. Dnes je v týchto miestach ranč a všetky budovy sú zbúrané. Ďalšie scény sa natáčali v meste Vrútky – prejazd cez most v meste Hač. (haffen)

Súvisiace novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené