Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) slúži na lietadlovej lodi Carl Vinson, ktorá v Jadranskom mori zaisťuje americké vojenské operácie v Bosne. Na Štedrý deň počas rutinného prieskumného letu však jeho stíhačka opustí vyhradený letový koridor nad pevninou, pretože chce odfotografovať srbskú jednotku, ktorá práve maskuje masové hroby. Po zásahu lietadla sa poručík katapultuje a uniká pred neľútostným srbským komandom, ktoré už zavraždilo jeho kolegu - pilota. Podarí sa admirálovi Reigartovi (Gene Hackman) zachrániť obkľúčeného a vyčerpaného vojaka, ktorého prenasleduje krutá srbská jednotka ďaleko za bojovou líniou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (340)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Owen Wilson je sympaťák. Veľký herec malých úloh. Väčšinou sa motá pri Benovi Stillerovi alebo poskakuje popri Jackie Chanovi. Sem tam nejaká ďaľšia vedľajšia postavička. Tento krát sa mu však ušla hlavná postava. No nie celkom mu sadla. Americký poručík Chris Brunett, ktorého "Za nepriateľskou líniou" prenasleduje horza rozúrených ozbrojencov. To nie je vhodné pre vyziablého blonďáka Wilsona. Z neho Ramba nikto neurobí. On je skôr komediálny herec ako akčný hrdina. Určite príde ešte jeho čas. ** ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Další z řady slušných válečných dramat, které jsem viděl už několikrát a prostě nikdy neomrzí. Dodnes mi utkvěla v paměti scéna, kdy Chris Burnett (Owen Wilson) prchá před rojnicí a skončí v masovém hrobu plném hnijících mrtvol vesničanů. Jo zvěrstva se děla nejen na Balkánu, ale tady to v onom období jelo opravdu ve velkém. Některé pasáže jsou sice dost přitažené za vlasy, ale mělo to celkem slušný spád (tempo) Owen byl celkem sympaťák a protivníci správné svině. Jen ten závěr byl už přemrštěný až moc… Gene Hackman tomu pomohl už jen svou přítomností, inu možná se někdy vrhnu i na ty dvě volná pokračování, přestože jsem slyšel, že jsou to už vážně velké sračky…60% ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Na hodnocení zde nehleďte to ponejprvá, jelikož film samotný je velice dobrý, scénář vskutku originální brán podle skutečných událostí jak jinak a odehrávající se v ne příliš filmově zmapované válce v Jugoslávii. Owena Wilsona jsem si ve válečném filmu opravdu těžko dokázal představit, ale nakonec mi dokázal, že jako herec dokáže i silnější role a vůbec mu to neškodí. Akčních scén je habaděj a děj příjemně ubíhá k tomu výborná hudba od Dona Davise (Matrix), která ve vypjatých scénách řádně graduje a máme tu akčňák roku. Celé to zní velice hezky, až na ten konec...no musíte vidět sami. Jinak by to bylo určitě za 5 *. Za zajímavost rozhodně stojí fakt, že všechny Srbové, kteří se ve filmu objevili nebyli Srbové ale Chorvati jelikož štáb žádného Srba nedokázal na natáčení sehnat...jak puritánské. ()

movie 

všetky recenzie používateľa

Jsem skvěle pobaven! Bravůrně natočený akční snímek s válečnou tématikou, jejíž příběh dává i celkem smysl. Akční scény jsou natočeny moc pekně - samozřejmě musíme přivřít většinu očí, co máme, protože realistická není ani jedna :) Přesto se nikdo nemůže nudit a když v jedné útěkové scéně začne hrát song ATOM BOMB od Fluke, je myslím jasné, že tuhle podívanou nemyslel nikdo příliš vážně! ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

SPY GAME+ČIERNY JASTRAB ZOSTRELENÝ Vojnová dráma to rozhodne nie je, pretože vojnový konflikt slúži len na rozpútanie divokej akcie. A kvôli vizuálnej divokosti film stráca na atmosfére ALE... Ako americký akčný film je to viac ako priemer s nadupanou akciou, pátosom na uzde a dokonca sa dá pri ňom aj zamyslieť nad nezmyselnosťou vojny. (Aj keď takému Kusturicovi stačí jediné grgnutie, aby lepšie vyjadril to isté ako tu za tých 100 minút). Skrátka dobrý akčňák s prekvapivo vážnym Wilsonom a štandardným Hackmanom. A fakt nikomu neverte, že je to podľa skutočnosti... ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Vďaka natáčaniu na Slovensku, vybudovali v Lubochnianskej doline niekoľko kilometrovú asfaltovú cestu, ktorá pre dopravu slúži dodnes. (W.E.N.D.Y)
  • Do role Bazda tvůrci zvažovali obsazení Branka Tomovice. (KucC)

Súvisiace novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama