Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent právnické fakulty je víceméně donucen po záhadném zmizení svého zaměstnavatele založit vlastní firmu. Ocitá se tak uprostřed procesu se zdravotní pojišťovnou, která odmítla zaplatit léčbu leukemického mladíka. Jakou má šanci proti týmu dobře placených advokátů v čele se zákeřným Drummondem? (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (351)

starbrejkr 

všetky recenzie používateľa

Zfilmovat soudní dramata je ošemetná věc. Velmi často se z toho může vyklubat hroozná nuda, kterou se tvůrci snaží okořenit patetickými výlevy. Zaplaťpánbůh, že se Vyvolávače ujal Coppola, který tohle nedopustil. Patetický výlev si sice na konci jeden neodpustil, ale vše vykomenzoval strhujícím předchozím průběhem. Filmu v podstatě není moc co vytknout - snad jen to, že se tam nevidíme nic moc nového a třeba proti takové Philadeplhii tomu chybí onen provokativní náboj. Jinak film skutečně odsýpá a strhující scénky ze soudní síně jsou místy protkávány úsměvnými situacemi zejména prostřednictvím Dannyho DeVita. Matt Damon byl už zde naprosto přesvědčivý a jeden z nej záporáků 90. let Jon Voight opět vypouští sliz na míli daleko.....Do pěti hvězd chybí jen velice málo, v tomto případě trochu originality a moment překvapení, ale to je spíš věc Grishamova příběhu, který ty své story píše trochu podle stálého mustru. Filmařská stránka je za 100% ()

MartinNDL 

všetky recenzie používateľa

Přeceňovaný asi jako prdel Jennifer Lopezové. Režie F. F. Coppola a takový množství super herců slibuje minimálně kvalitní gang bang, ale v průměrném soudním dramatu, kde je vše čitelné jako nápis Hollywood v L.A., kde postavy sou hloupoučký jako Paris Hilton a tolikrát vychvalovaný humor DeVita je sice místy podnětem k mírnýmu smíchu, ale hromadný výstřík se prostě nekoná. Z průměrné rychlosti Škody 120 se film dostává na pěkných 97 km/h ve svém závěru, ale je to dost svižný tempo pro Speed Racera? ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Jedným slovom - Nadšenosť ! Takto by som charakterizoval pocity z filmu, i keď priznávam, že sprvoti som taký nadšený nebol. ( Na myslí mám, keď som videl film po prvý raz, čo bolo cca. pár rokov dozadu... ) Mám na to viacero vysvetlení... Filmovo som vyspel na takú úroveň, aby som vedel dodatočne oceniť také snímky, ktoré som predtým tak nejak - nebral vážne, či do úvahy, nedajbože - ignorovanie ! Naprávam to teraz, pričom si uvedomujem pár blbých strihov, ale beriem na vedomie, a tak nakoniec neznížim hodnotenie, ale chcel som tak urobiť. Začnem - režisérom - F.F. COPPOLOM, ktorý vytvára úžasný film svojej bohatej kariéry, ale s konštatovaním, že posledný svojho - kvalitného druhu ! Čo sa týka spisovateľa - Johna Grishama, tak som si istý, že ide o najlepšie filmové spracovanie - podľa jeho predlohy, skrátka knihy, ktoré napísal, t.j potom, podľa ktorých sa filmovalo, tak Coppolova verzia - nemá žiadnu konkurenciu ! Dovoľujem si tvrdiť, že ide taktiež o jeden z najlepších - právnických filmov všetkých čias ! Zaradil by som ho s prehľadom do TOP 10. ! Skvelý scenár, ktorý spracoval - MAESTRO - Coppola, obsadil geniálnych hercov - Matt Damon, Danny DeVito, aj Jon Voight, ktorý si zahral poriadneho hajzla. Damon je ako novopečený právnik zatiahnutý do viacerých procesov, kedy občas nevie, kde mu hlava stojí, ale udržiava si čisté myšlienky, chladnú hlavu, aby sa ponoril do problémov, ktoré potrebujú vyriešiť, Jeden taký markantný je, s poisťovňou - GREAT BENEFIT, ktorá odmietla vyplatiť poistku - ťažko chorému pacientovi na leukémiu, ktorý potreboval transplantáciu kostnej drene, vtedy by sa mu zvýšila šanca na prežitie, takto... Takto sa právnik púšťa s veľkou dávkou odvahy na beh na dlhú trať, ktorú ale zvládne prebehnúť a dobehnúť do cieľa ! Extrémne zaujímavý, inšpiratívny, cieľavedomý, poučný, strhujúci - právnický film, ktorý si rád pustím znovu a znovu... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Mali by ho zastreliť. Chlapa, ktorý zmláti ženu baseballovou palicou, by mali zastreliť.“ – „O čom to hovoríš? Mňa predsa nezmlátil.“ – „Ale je to len otázka času. Videl som policajné spisy, lekárske záznamy. Je len otázka času, kedy tú palicu použije na teba. Potom to bude rýchle. Dva tri údery do lebky, to stačí. A budeš mŕtva. Máš staršieho brata alebo otca?“ – „Nie, prečo?“ –„Pretože keby si mala, toho hajzla by si našli a zlomili mu väz.“ Prvý raz som ČARODEJNÍKA z produkcie Michaela Douglasa videl okolo roku 2000 na VHS. Páčil sa mi. Keď som sa k nemu najbližšie dostal, písal sa rok 2010 a veľa sa toho v mojom živote zmenilo. I môj vzťah k tomuto filmu. Už nemôžem povedať len, že sa mi páči. Musím povedať, hoci je to nespisovné, že sa mi HROZNE páči. Veľmi dobrý Matt Damon, zábavný Danny DeVito, Mickey Rourke je dokonca taký skvelý v roličke šéfa skorumpovanej advokátskej firmy, až si prajete, aby jeho Žralok Stone v závere nečakane napochodoval do súdnej siene a rozniesol všetkých tých zmrdov v čele s ukážkovým mamrdom Jonom Voightom na hnoj, zahrabal a pomočil. Nestane sa, ale to, ako režisér Coppola pracuje s hercami, mi umožnilo takmer až dojemne si spomenúť na doby, kedy robil pecky ako KRSTNÝ OTEC 1 – 3, DRACULA alebo APOKALYPSA. Každý z hercov, i na maličkom priestore, dostal krásnu príležitosť uhrať to svoje, od Virginie Madsen cez Roya Schneidera v doma štrikovanom pulóvri po Dannyho Glovera. Súdne scény sú zrežírované napínavo i pre laika, ktorý v súdnej sieni našťastie nikdy nebol, „smutné scény“ majú ďaleko k tradičnému hollywoodskemu citovému vydieraniu a len čo sa na chvíľku oslobodíme od vyčerpávajúceho procesu, Coppola si nájde čas aj na humor a pôsobivú vedľajšiu líniu s výbornou Claire Danes. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nemal som k Čarodejníkovi napísaný komentár a využil som príležitosť pozrieť si ho opätovne. Popritom som mu pridal mu poslednú hviezdičku. Bez problému. Stačilo sa pozrieť na ostatné štvorhviezdičkové filmy. Aj keď amerických filmov z právnického prostredia je neúrekom a po čase sa v nich ťažko orientujem, tento ostáva dobre zapamätateľný. Nielen kvôli kvalitnej predlohe a vynikajúcim hercom, pre úlohy ktorých by sa ťažko hľadala vhodnejšia alternatíva. Najmä pre hlboko ľudské príbehy obyčajných ľudí, ktorí od spoločnosti chcú iba spravodlivosť, ktorej sa inou cestou nevedia domôcť. A spoločnosť im dáva najavo, že má k dispozícii niekoľko cenovo odlíšených verzií spravodlivosti. Aj keď postavy predstavované Damonom a Glooverom sú takmer z ríše rozprávok, poteší aj ich virtuálna existencia. ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (9)

Súvisiace novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (viac)

Reklama

Reklama