Reklama

Reklama

Juan, Oscar a Franco sú traja bratia, ktorí majú ešte jednu sestru Libiu. Tá je mladá, krásna a zamilovaná do bohatého Bernarda Elizonda, ktorý je o mnoho rokov starší ako ona. Libia otehotnie, ale Bernardo má nehodu na koni a umiera. Zdrvené dievča sa dozvedá, že Bernardo bol ženatý a mal tri dcéry a spácha samovraždu. Jej bratia chcú pomstiť sestrinu smrť a vydávajú sa do domu rodiny Elizondovcov. Tam stretnú tri krásne sestry - Jimenu, Saritu a Normu. Norma je vydatá, ale jej manželstvo s Fernandom nie je šťastné. Bratia plánujú pomstu, nechajú sa zamestnať v dome Elizondovcov Ale čo sa stane, keď sa do krásnych sestier zamilujú?
Epický príbeh lásky, vášne a pomsty, ktorý uchvátil svet, je späť. V prvej sérii bol plán pomsty bratov Reyesovcov rodine Elizondovcov zmarený, lebo sa zamilovali do sestier Elizondových a stali sa jednou rodinou. O dvadsať rokov neskôr patria k najvplyvnejším rodinám v meste San Marcos, no ich pokoj sa začne rúcať, keď sa synovia Juana Reyesa a Normy Elizondovej - Erick a León, stanú hlavnými podozrivými zo zločinu. Napätie sa stupňuje, keď čelia starým a novým rivalom, skúmajú nové šance v láske a stretávajú sa s rôznymi výzvami, ktoré skúšajú puto, ktoré ich spája. (TV Doma)

(viac)

Recenzie (70)

ma883 

všetky recenzie používateľa

Telenovel jsem za svůj život viděla nepočítaně, samozřejmě vedle jiného, a proto musím uznat, že toto je vskutku zdařilé dílko. Hodnotit telenovely po stránce inteligentních dialogů, kompaktnosti a originálnosti příběhu či talentu hlavních protagonistů je dle mého naprostý nesmysl. Kritizovat telenovelu za něco takového je jako kritizovat sci-fi za to, že je tam moc mimozemšťanů a cizích planet. Žánr telenovely je specifický a buď ho jako takový máte rádi nebo ne. Pokud ho máte rádi, můžete objektivně hodnotit jednotlivé telenovely. Pokud ne, jak chcete hodnotit jinak než slovy ODPAD? Já se tedy ze své pozice pokusím o objektivní hodnocení. Je pravda, že Pasión de gavilanes splňuje všechny parametry úspěšné telenovely. Je o vztazích, které od první chvíle provázejí nesnáze v podobě únosů, vražd a jiných odporných zločinů. Přesto se oproti řadě jiných telenovel zdá vše správně vyvážené. Autoři se vyhnuli únosům miminek, přehnanému pánbíčkaření a přílišné nenávisti mezi zamilovanými páry. Když už se do sebe jednou zamilují, tak se milují až do konce. Ne, že si mezitím najdou nové snoubence a pak si to náhle rozmyslí, opustí je a vrací se zpět do náruče k původním partnerům. Jedná se podle mého o osvěžující prvek, který telenovelu přibližuje evropskému divákovi. Komplikovanost mnohých jiných telenovel je dle mého pro Evropany příliš astmatická. Musím proto tuto telenovelu hodnotit pozitivně, neboť se dokázala vymanit ze zaběhnutých norem, aniž by musela sáhnout k podvodným trikům jako jsou masky tlustých či ošklivých, historické reálie nebo zdvojení či ztrojení herci. ()

Pavlo odpad!

všetky recenzie používateľa

Bol som nútený pri večeri pozrieť skoro celý diel. Mám šťastie, že mám silný žalúdok a neskončila po zhliadnutí tohto „skvostu“ večera opäť na tanieri. Toto „brilantné“ dielo plné kvázi romantiky, kvázi akčnosti, kvázi dialógov o veľkom (H....) ničom a kvázi „inteligentných“ dejových línií snáď nie je možné „nakrútiť“ a „zahrať“ normálnym a psychicky zdravým človekom. Ľutujem ľudí, čo nevidia pravú tvár tejto Kolumbijskej primitívnej (s...y) série, vlastne seriálu a pozerajú to. Hodnotenie Odpad! je veľká pochvala. Na koniec komentáru, kvôli pochopeniu môjho hodnotenia, úryvok z monológu jednej „herečky“, ktorá stála pod oknom domu obkoleseného políciou, kde boli v zajatí ľudia – „Miláčik, poď von! Ja som polícii všetko vysvetlila a oni pochopili, že s tým nemáš nič spoločné. Môžeme odísť domov. Miláčik, už poď von.......“ – no a potom sa čuduj svet, že je mi z tohto seriálu na zvracanie. ()

Reklama

Maeve.Orion 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mála telenoviel, ktorá sa aj dala pozerať. Sexi herečky nechajú nejedného chlapa vo vytržení a ich obtiahnuté kožené oblečenie, ktoré tesne obopína ich "prirodzene" narastené a naliate prsia a krásne tvarovaný zadoček je jednoducho pastva pre oči, a najmä ak jazdia na koňovi ako o dušu. Ženám zasa ulahodia traja "bratia". Nejedno dievča by ostalo v pomykove aspoň tri dni, keby si malo vybrať jedného z nich hoc aj na jednu noc. Krásny ľudia, bizarný príbeh, niektoré herecké výkony a scény k popukaniu, a pre niektorých úchylov skvelá sebarealizácia pri onanovaní. 30% ()

Alexandre 

všetky recenzie používateľa

Telenovely nemám dvakrát v oblibě, ale zároveň proti nim nemám a někdy se rád kouknu a musím se přiznat, že sledovat Pasion de gavilanes mě docela bavilo. Nejsem ten typ, kterýmu by stačilo zkouknout jeden díl a honem to jít zkritizovat, viděl jsem jich poměrně hodně a dávám silné 3 * za krásnou hudbu, velmi sympatické obsazení (i nesympatické do rolí záporáků), prostředí a samotný příběh. I když místy skřípal scénář, tak všechny klady téhle telenovely ho přebíjely. 65% ()

aliajas 

všetky recenzie používateľa

No dobre, áno, je to telenovela. No a čo. Keď si odmyslím všetky tie časti, ktoré som nevidela a ani mi nechýbali, tak tam bolo pár scén, ktoré sa mi páčili č na ktorých som sa nasmiala. Hlavne niekde v druhej polovici... No a určite treba vynechať niekoľko posledných častí. Zbytočné. Ale je to telenovela, tak čo ste čakali? :-p ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (16)

  • V Argentíne sa seriál stal najsledovanejšou zahraničnou telenovelou v histórii krajiny až do súčasnosti. V roku 2005 si ju každý deň pozrelo okolo 30 miliónov ľudí a keď sa vysielala nová časť, krajina bola doslova paralyzovaná, keďže celková populácia Argentíny vtedy predstavovala cca 39 miliónov. (Arsenal83)
  • Telenovela byla v době uvedení na televizních obrazovkách nesmírně populární a její obliba mezi fanoušky nevyprchala ani po letech. Během pandemického období v r. 2020 se řadila mezi nejsledovanější seriály na Netflixu v Latinské Americe a v Kolumbii se dokonce jednalo o vůbec nejsledovanější seriál – na základě tohoto úspěchu proto oznámili tvůrci výrobu 2. série. Pokračování tedy vzniklo bezmála po dvaceti letech, což v případě jihoamerické „mýdlové“ produkce nebývá až tak obvyklé. (fiLLthe3DD)
  • Jedná sa o remake telenovely Las aguas mansas (1994). V novšom spracovaní si zahral Juas Sebastan Aragón (Armando Navarro), ktorý v pôvodnej verzii hral úlohu Oscara Reyesa. (corona)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené