Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Komédia

Recenzie (70)

plagát

Šampión (1991) (seriál) 

Jáj, toto si pamätám. Pozrela by som si to znova. Kvôli tomuto som pozerala Kuka, keď to tam presunuli... Benjamen, jeho dvaja najlepší kamoši, súper Erik a jeho sestra, tuším Katrin? Benova láska... a futbalistka Anna. To sú spomienky. Veľa ľudí si to pletie s iným, čisto japonským seriálom, ale ja som si bola istá, že je Fransúzsky, aj tá kresba je iná, než ten druhý seriál. Krajšia. To sú spomienky na detstvo.

plagát

Amazonka (1999) (seriál) 

Je veľká škoda, že toto skončilo prvou sériou a vlastne sa nič nevyriešilo... Neviem, či by ma to bavilo ešte aj dnes, no vtedy sme s napätím čakali na každú ďalšiu časť.

plagát

Dobrodružství černého hřebce (1992) (seriál) 

Tuším že to bolo o čiernom žrebcovi.. Ale odprisahať to nemôžem, bez nejakej fotky si nie som istá, či išlo presne o tento seriál.

plagát

Sky Trackers (1994) (seriál) 

Ak sa nemýlim, u nás sa to vysielalo ako Vesmírny stopári. Hlavný hrdinovia chalan a dievča. Obaja sa zaujímali o vesmír a dokonca sa dostali do vesmírneho tábora, kde mali možnosť odskúšať si, aké je to v simulátore. Pamätám si z toho repliku - cítim sa divne - a neviem prečo. - Prepáč mi - že bozkávam hviezdy. Proste taká správna teenegerská romantika.

plagát

Elly & Jools (1988) (seriál) 

Jools sa so svojimi rodičmi prisťahoval do nového domu. Už od prvej chvíle mal ale pocit, že tam nie sú sami. A veruže nie sú - je tam s nimi aj duch dievčaťa, ktoré zomrelo neprirodzenou smrťou. Je to Elly, ktorá sa najradšej hojdá na hojdačke na záhrade...

plagát

Dobrodružstvá švajčiarskych robinzonov (1998) (seriál) 

Tento seriál si pamätám, hoci keď teraz pozerám tie fotky, uvedomujem si, že to už bolo skutočne dávno. Samozrejme ako správne dievča (vtedy) v pubertálnom veku ma najviac zaujala romantická línia seriálu. Pamätám si dokonca niekoľko scén. Napríklad tú, keď sa syn rodiny pred sestrou preriekne, že aj on sa možno raz ožení... A na opustenom ostrove bola len jediná vhodná kandidátka. Tak či tak, na tú dobu do bol skvelý seriál. Škoda, že dnes sa už také nevyrábajú a hlavne nevysielajú.

plagát

Nejlepší kamarádky (2013) 

Nápad možno dobrý, ale spracovanie katastrofálne. O hereckých výkonoch ani nehovorím. Toto fakt niekto zaplatil?????

plagát

Kráľovstvo lesných strážcov (2013) 

Videla som raz a možno by som mala pozrieť ešte raz. Celý príbeh mi pripomína zmesku filmov pre dospelých. Je tam jeden hlavný hrdina - chladný a profesionálny, ktorý celý život platonicky miluje kráľovnú. Až kým ju nestratí. Druhý hlavný hrdina je mladý chalan, síce odvážny, ale sotva odrastený z puberty a rozhodnutý vzoprieť sa vzorom a všetkým dokázať, aký je úžasný. Mno a hlavná hrdinka sa rozhodla vykašľať sa na svojho otca, ktorý ju kedysi opustil a keď zrazu príde na to, že mal celý čas pravdu, prebudí sa v nej duch spravodlivosti a rozhodne sa mu odpustiť. A naozaj nechápem ten koniec. Ja teda chápem, že filmy pre dospelých by mali končiť romanticky, ako že zlo skončilo a dobro má navrch, načo tam trepali tú romantickú zapletku medzi hlavnými hrdinami, keď na konci má ona meter päťdesiat a on jeden a pol centimetra? Ale inak v pohode. Nakreslené je to krásne príbej dokáže svojim spôsobom zaujať.

plagát

Krúdovci (2013) 

Nie som moc na rozprávky, ale upútavka na túto ma niečím zaujala. A teraz ľutujem, že som ju nevidela v 3D. Na začiatku tá scénka ako vystrihnutá z Twilighu je len slabým odvarom toho, čo nasleduje. Neuveriteľne sa mi páči to spracovanie, obzvlášť výrazy tvárý. Hlavne Ľudo je podarený, :-p Tvorcovia tiež úžasne vykreslili žiarlivosť otca, keď sa o jeho staršiu dcéru Íp ( neviem, ako sa to píše, ale u nás sa volá tak ) začal uchádzať Ľudo a ona jeho náklonnosť opätovala. Bola to sranda a zároveň to bolo milé. Pre mňa je to jedna z najlepších rozprávok a zaslúžila by si aj desať bodou. Alebo aj viac.

plagát

Nemilosrdní (2010) 

Áno. Je to priemer. No a čo. Celá zápletka je nepravdepodobná, priebeh ťažko uveritelný a žiaden hrdina nezomrel. Príbeh je skôr postavený na charaktere postáv a na ich postupnom vývoji, hoci aj tu by sa dalo aurotovi vyčítať, že zo všetkých sa nakoniec stali hrdinovia a žiaden nezlihal. Ale pochybujem, že autori mali v pláne vytvoriť hlboko záživný film pre náročného diváka. Takých tu už bolo a nie vždy to dopadlo dobre. V príbehu vystupuje osem rozličných postáv s rozličným svetonázorom a ja mám skôr pocit, akoby chcel niekto povedať: "Všetci ste vínimoční! Nech ste, aký ste, nech pochádzate odkiaľkoľvek a veríte v čokoľvek, aj vy môžete byť hrdinami. Aj vy môžete zmeniť svet." A toto dnešná mládeš potrebuje počuť. A tí ostatný môžu pokojne prepnúť program. PS: Neviem, ktorý i***t písal/prekladal oficiálny text distribútora, ale... Mno, ámen tma. Z ôsmych chlapcov sa nakoniec vykľuli 4 dievčatá a 3 chalani, ku ktorým sa neskôr pridal ešte jeden. A hlavnou hrdinkou je dievča! Čo ma v konečnom dôsledku potešilo. Konečne aspoň jeden príbeh ( jeden z dvoch ), v ktorom dievčatá nie sú len ustrašené vedľajšie postavičky, ukrívajúce sa niekde pod postelou.