Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už siedmy mesiac trvá krutá vojna vo východoázijskom Shadaloo City. Psychopatický diktátor generál M. Bison (Raul Julia) okrem svetovládnych ambícií s obľubou láme nepohodlným ľuďom väz. Veliteľ miestnych jednotiek Zjednotených národov plukovník William F. Guile (Jean-Claude Van Damme) má len sedemdesiatdva hodín na to, aby sa pokúsil o nemožné: infiltrovať shadalooské podsvetie, preniknúť do tajnej Bisonovej pevnosti, odkiaľ chce ovládnuť svet, zlikvidovať patologického tyrana v jeho pevnosti a oslobodiť desiatky rukojemníkov, čím ušetrí nerozhodným Zjednoteným národom mnoho starostí a nezanedbateľných dvadsať miliárd dolárov výkupného. V jeho úsilí mu pomáhajú Ken Masters (Damian Chapa), Ryu Hoshi (Byron Mann) a snaživá novinárka Chun-Li Zangová (Ming Na), poháňaná túžbou po pomste a snahou získať od Guilea exkluzívne interview. Kým Bison sníva o svojom megameste Bisonopolis a vo svojom genetickom laboratóriu pretvára bezmocného zajatca na vražedné monštrum, na bojových člnoch sa k jeho ochrannému mínovému poľu rúti na všetko odhodlaná jednotka, na čele s plukovníkom Guileom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (247)

otík 

všetky recenzie používateľa

Filmové béčko jak vyšité - bez pochyby. Van Dammova první z hodně trapných rolí - bez pochyby. Akce směšná až trapná - bez pochyby. Hodně výbuchů, hlášek, vtipných momentů - bez pochyby. Tento film je něčím mezi příšerným zpracováním slušné staré bojové hry a praštěnou komedií s akčním hrdinou, charakterním hercem a krásnou zpěvačkou. Jako Van Dammův fanoušek jsem si film dokonale užil, mnoho scén je snad i nechtěně velmi vtipných, pár je jich vyloženě trapných. Přesto hodnotím jako průměr průměrů. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Čo si budeme nahovárať - je to béčko. Teraz máme vyjasnené veci okolo "skvelých hercov" a tak podobne. Ak to niekto nechápe, ak nechápe, že sa pozerá na béčkový blábol - je mi ho ľúto (a následne vyzerajú aj hodnotenia). Teraz k filmu. Dej o ničom, snaží sa len vyprovokovať dostatok akcie. A tu je ten problém - AKCIA! Tá je strašná, asi ani jeden súboj nemá dobrú choreografiu, akcia je nudne nakrútená a nezaujímavá. Film je občas úsmevne zlý (motivačný prejav rulezzz) k čomu dopomáhajú aj herci (hlavne Kylie je straš ... ehm smiešna ;)). Van Damme je otrasný herec, ale na druhej strane je Raul Julia, ktorý si úlohu užíva a je najlepšou vecou na filme. Azda asi ako jediný pochopil, že točí stupídne béčko a vidieť to. Jeho výraz tváre, gestikulácia, mimika, pohyby i slová - GENIÁLNE! Je sympatickejší ako klaďas Jean Claude "Aha aké mám svaly!" Van Damme a jeho Bison by si zaslúžil aspoň nejaký otvorený koniec a nie takú potupnú smrť. Každopádne Street Fighter je príjemná béčková zábava so skvostnou postavou Bisona a otrasným zvyškom ... ()

Reklama

sedm.1 odpad!

všetky recenzie používateľa

Jean-Claude se ve své poměrně bohaté kariéře dopustil spousta kiksů a určitě ne na všechno, čeho se kdy zúčastnil, je zrovna hrdý, nicméně ať v jeho filmografii pátrám jak jen chci, Street Fighter je bezpochyby tím jasně největším a nejvýraznějším přešlapem, kterého se dopustil. Pořád si říkám, jestli to nebyla vlastně parodie, neboť těch neuvěřitelně dlouhých 100 minut prostě nemohu ani při sebevětší vůli posuzovat za regulérní filmový počin. Nebo mě ještě napadá, že to mohl být jeden z nezapomenutelných vandammových prosnulých drogových mejdanů, kdy nějaký neřád vzal kameru a všechny ty totálně sjetý herce i neherce při všech těch opiových výletech do jiných dimenzí natočil a udělal z toho pak tuhle šaškárnu. Ale teď vážně, já tomuto peklu zkrátka nemohu dát skutečně nic jiného, než odpad. Jediný pozitivum byl snad jen neskutečně přehrávající Raul Julia, který na sebe pokaždé strhl veškerou pozornost svými totálně exhibicionistickými výstupy, kdy mi je ovšem vzhlede k jeho osobě i zároveň strašně moc líto, že zrovna touto šíleností uzavřel svou životní a filmovou pouť. Zbytek byl ale vážně jeden velký, nesoudný a nekousatelný vtip. Jak jsem již zmiňoval, zcela nevídané herecké výkony v tom nejhorším slova smyslu, odporná akce, papundeklové efekty, ultrademetní zápletka, prostě to bylo celé taková děsivá noční můra, že doufám, že jakmile se před Jean-Claudem někdo zmíní o tomto snímku, začervená se a rychle změní téma. Když se někdo zmíní o tomto hnoji přede mnou, udělám totiž určitě to samé. ()

Danoboss 

všetky recenzie používateľa

Otázka znie prečo. Prečo táto snaha ešte v 90 tych rokoch? Prečo sa rozpočet na film nepoužil na niečo užitočnejšie - napríklad nový druh choroby - rakovinoaidsu. Alebo dať tie peniaze nejakému televíznemu kazateľovi, či ich jednoducho spáliť... toto a ešte mnoho iných vecí by bolo lepších ako natočiť Streetfightera. Príbeh kde superterorista chce ovládnuť svet ale potrebuje na to zbrane od nejakého sedláka čo predáva na ulici... Van Damme v hodnosti majora či plukovníka ktorý má napriek nízkej šarži práva rovnajúce sa prezidentovi slnečnej sústavy. Záporák ktorého každý poslúcha aj keď je to na prvý pohľad úplne prepnutý a nudný človek. Snaha mať v jednom filme čo najviac ľudí ovládajúcich nejaké bojové umenie by sa podľa mňa realizovať formou filmov Krvavý sport, Súboj Cti či Kickboxer 4 - formou turnaju, rozhodne nie však formou chaotických ľudských príbehov ľudí ktorý svoj voľný čas trávia mimoriadne neefektívnymi chvatmi proti mentálne retardovaným súperom, ktorí svoj voľný čas zas trávia tým, že počúvajú rozkazy niekomu kto sa nechá oslovovať Generál Bizon. Celé tvorilo príbeh ucelený ako náhodne rozhádzané pexeso. Ale jednu hviezdu dám za to, že Van Damme si v tomto filme asi ako v prvom konečne uvedomil, že urobiť špagát (dať jednu nohu o 180 stupňov naopak akú druhú) nie je vhodné a ani žiadané v každom jeho filme. Tento film ako asi jediný akčný film by som neoznačil ani ako akčné Cčko... osciluje medzi akčným Dčkom a akčným FXkom. Študent Van Damme si našťastie skúšku v budúcnosti zopakoval a prehupol sa do ďalšieho semestru, kde jeho študijné výsledky dosiahli vyššiu hodnotu. ()

Bauer 

všetky recenzie používateľa

Tento film je velmi , velmi zabávný.Nechápu jak může být mezi 200 nejhoršíma filmama.Asi to bude tím , že vy odsoudíte film už jen kvůli tomu , že v něm hraje Jean Claude Van Damme.Je to zábavný , akční a fantasy film.Když sem byl malý tak sem to fakt žral a žeru i teď jen o trochu méně.Van Damme je dobrej herec - až na pár filmů , které se mu fakt nepovedli - a v tomto filmu podává dobrý výkon ale trošku komický , hlavně ty jeho hlášky!! Takže , já se u filmu bavil a dávám spíše 3,5 *. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (17)

  • Raul Julia byl po operaci žaludku značně pohublý a zesláblý, ale účasti na Street Fighterovi se nehodlal vzdát a dokonce prý studoval různé reálné diktátory, aby si nacvičil jejich mluvu a pohyby. Umírajícího herce motivovali k účasti ve filmu, který se do dějin zapsal jako velký kritický propadák, jeho dva malí synové, kteří milovali videohru, podle níž snímek vznikal. Natáčení probíhalo v Austrálii a Julia spatřil ojedinělou příležitost, kterak strávit možná poslední šťastné chvíle se svou rodinou a zároveň dopřát svým dětem tu neopakovatelnou radost z toho, že to jejich tatínek párkrát natře Van Dammovi. Právě přítomnost rodiny podle všeho pomohla Juliovi přibrat na váze a skomírající herec byl schopen natáčet v těžkém kostýmu a s vědomím, že zanechává poslední vzpomínku vlastním dětem. Jak si vybavuje herecký kolega Damian Chapa, žádná rakovina nedokázala zastavit Juliu ve chvíli, kdy na něj byly namířeny kamery. „Byl nesmírně podvyživený a oni na něj navlékli ten masivní oblek. Když jsme zkoušeli, tak se sotva držel na nohou, ale jakmile se řeklo ‚Akce!‘, ten skvělý herec se probral k životu přímo v tomhle těle, které už nebylo jako dřív.“ (HawkeyP)
  • Vo videohre je E. Honda Japonec, no vo filme vystupuje ako Havajčan. (m.a.t.o.)
  • Snímek se umístil na 27. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)

Reklama

Reklama