Reklama

Reklama

Sám doma 2: Stratený v New Yorku

  • Česko Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie mimoriadne úspešnej komédie o stretnutí malého Kevina McCalistera s dvojicou neodbytných lupičov... Sú tu znova Vianoce a rodina McCallisterovcov sa chystá odcestovať na vianočné prázdniny. Kevina síce tentoraz nezabudnú doma, ale vďaka zmätku na letisku chlapec nastúpi omylom do iného lietadla mieriaceho do New Yorku. Pohotový chlapec však nestratí nervy, ubytuje sa v drahom hoteli a dômyselne využíva otcovu kreditnú kartu. A ako áno, ako nie, do New Yorku pricestujú aj Kevinovi starí známi - zlodeji na úteku Harry a Marv. Je jasné, že ich cesty sa rýchlo skrížia, a keďže lupiči chcú ukradnúť tržbu z najväčšieho hračkárstva, Kevin sa rozhodne im to prekaziť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (728)

kingik 

všetky recenzie používateľa

Na chlup stejné jako jednička. Jen se změnila lokace - New York. A Kevin začal být o něco sadističtější a nemilosrdnější než minule. Prostě tvůrci okopírovali syžet z prvního dílu a naservírovali ho bezostyšně znovu. Je to však relativně ještě zábavné, ale i trochu nudné. Rozjíždí se to postupně a pomalu. 60% ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Za "fackujúcu" blondínu a zopár ďalších perál (napr. tehly) by som dala aj 4*, ale za prílišnú snahu o dojatie a morálne ponaučenie nemôžem. Holubia žena je síce pekný symbol, ale tlačí do úzadia prefíkanú zlomyseľnosť, ktorá bola (aj popri ponaučeniach) taká výrazná v jednotke. K správnej dávke vianočného dojatia by mi úplne stačil ujo z hračkového obchodu a deti v nemocnici. Ani malý Culkin už nie je pri vrieskaní taký dôveryhodný. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Sranda. Batožinu strácať nezvykneme.“ Bruce Willis v Smrtonosnej pasci 2 nemohol uveriť, ako sa môže človeku stať niečo také dvakrát. A už sa to zasa stalo aj Kevinovi (a znova na Vianoce!). Dvojka Samého doma nekráča v kyselinových stopách Votrelcov (t.j. nový príbeh okolo starých postáv). Vlastne je to skôr remake (najviac to bije do očí u strašidelného čudáka, ktorý je ale v skutočnosti dobrákom a na konci hrdinovi zachráni život). Lenže remake ambiciózny, drahý a kvalitný. A, to hlavne, s DOKONALOU vianočnou atmosférou. Musím ale zároveň jedným dychom dodať, že po úteku z hotelu (Donald Trump!) sa snímka preklopí v temer až horor (!). Zábery s osamelým Kevinom, ktorý tiesnivo a strašidelne putuje (ba nebojím sa povedať blúdi) nočnými, studenými ulicami, sú prekvapivo mimoriadne ponuré, depresívne a miestami skutočne až hororové a znepokojivé. Všetko, čo si diváci obľúbili minule, je aj tu (VHS, dom s pascami), ale ono by asi bolo predsa len kruté o Sám doma 2 vravieť ako o remaku, keďže výmena prostredia je absolútne drastická (milionárska zasnežená ulička na tichom predmestí vs. stavenisko v ošarpanej ulici plnej bezdomovcov). Miestami je to síce skutočne cez kopirák, ale šikovne cez kopirák (spôsob, akým Kevin tentokrát využije figurínu, ktorou hýbe pomocou špagátov). Toto je spolu s jednotkou proste americká vianočná klasika. I vďaka atraktívnemu prostrediu (hotel, hračkárstvo, Central Park) a novým postavám („Čo za blbcov to tu zamestnávate? – „Najlepších v New Yorku, madam.“) a samozrejme 110 percentnej vianočnej atmosfére je to stále klasika, ktorú pozerám každý rok a neprestáva ma baviť. Už od detstva. Možno tomu troška chýba srdiečko, ktoré minule dodával John Candy a niektoré Kevinove rady do života sú príliš patetické. Ale to sú chyby, ktoré odpúšťam. Za mňa jasných 100%. V nasledujúcich desaťročiach do série pribudlo viacero (nevydarených) filmov, ktoré boli čosi medzi sequelmi, rebootmi a remakmi, ale do pozornosti dávam verziu z r. 2021 a to z toho dôvodu, že v nej dostal celkom zábavné cameo legendárny Buzz. Mimochodom, nikdy nezabudnem na to, ako sa tvári na letisku pri hláške "Kevin tady není". To už proste nie je herectvo. To je život. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Pokračování sice kopíruje jedničku, ale Marv s Harrym dostali víc prostoru a to znamená víc zábavy. Občas mohu mít pocit, že vtípky nejsou tak originální jako u předchozí části, jenže i po dvaceti letech to bez ohledu na všechny oprávněné výtky funguje a mé děti se řehtaly až jim tekly slzy. Lepší doporučení si komedie nemůže přát. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Když vidím Sám doma jedničku a dvojku, tak to většinou znamená, že jsou Vánoce. Vánoce jsou zase svátky klidu a pohody. Jenže tyhle Vánoce je proložel v peřinách a horečce a za každou příjemnou komedii jsem byl hrozně rád. Když se pak v televizi objevil tenhle film, měl jsem nesmírnou radost, protože jsem se u něj vždycky příjemně pobavil a trošičku mi zlepšil náladu a připomněl ducha Vánoc. Jasný, dvojka je podstatou naprosto totožná jako jednička, ale hrozně hezky se na to kouká. Herci jsou super a samotná atmosféra je nádherně vánoční, i když ve filmu není příliš sněhu. Pořád je alespoň se na co těšit... ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (49)

  • Závěrečný účet na 967,43 amerických dolarů byl v přepočtu dle tehdejšího kurzu 28,256 Kč za 1 americký dolar 27 336 Kč. (jfilaa)
  • Každé dítě, které se objevilo ve scéně v obchodu s hračkami, si smělo hračku, která se mu líbila nejvíc, vzít domů. (Karlos80)

Reklama

Reklama