Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom príbehu, odohrávajúcom sa v desiatom storočí, je rytier Bowen (Dennis Quaid), ktorý je vyznávačom zásad starého rytierskeho kódexu z dôb kráľa Artuša. Získané vedomosti odovzdáva i  svojmu žiakovi, mladému princovi Einonovi (Lee Oakes). Keď je krutý kráľ Freyn zabitý pri vzbure sedliakov, jeho nástupcom sa síce stane Einon, ale sám je v bitke zranený. Jeho matka s rytierom vyhľadá draka a požiada ho o pomoc. Drak výmenou za sľub, že bude kráľ vládnuť spravodlivo, obetuje na jeho záchranu polovicu svojho srdca. Mladík však prísahu nesplní a stane sa z neho krutý tyran. Rytier Bowen je presvedčený, že zlo do kráľovho srdca zasial drak a rozhodne sa mu pomstiť. O dvanásť rokov neskôr je z neho potulný zabijak drakov, ktorý ich za peniaze zabíja. Keď sa  konečne stretne s tým pravým, pustí sa s ním najprv do dlhého nerozhodného boja, ale keď pochopí pravdu, že zlo sa rodí v človeku, spriatelí sa s ním. Uzavrie s drakom dohodu. Spoločne putujú svetom  a  zarábajú si na fingovaných zápasoch. Pri svojom putovaní dorazia až do dediny, kde sa zoznámi s dievčaťom Karou. Einon jej zabil otca a ona sa snaží vyprovokovať sedliakov k vzbure. Dievča rytiera ošetrí, keď je zranený v súboji s Einonom a snaží sa ho prehovoriť, aby sa s drakom postavil na čelo vzbury. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (436)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

O tom, že srdce bije nezávisle na stavu mysli. Svým způsobem průkopnický snímek. Může se směle zařadit k těm, které navždycky změnily náš zažitý pohled na bájné tvory, které nazýváme draky - a za to mu patří můj vřelý dík. Jeho potenciál je ohromný, leč zčásti promrhaný díky poměrně neuspokojivému vypravěčskému stylu. Kupříkladu scénka s vesničany, u nichž se náhle objeví (ne)určité sklony ke kanibalismu, mně přijde spíš trapná nežli napínavá nebo nedej bože vtipná. Vůbec veškeré snahy o odlehčení děje vyznívají trochu nepatřičně - včetně souboje posledního draka s rytířem Bowenem. Není to veselá pohádka - bylo by dobré to respektovat a vyvarovat se nemístného šaškování. Velikost královské armády nebudu kritizovat, neboť počet vojáků je patrně přímo úměrný finančním možnostem snímku. Nicméně digitální dráček se povedl a 3*, které mu přiděluju, jsou jasné a zářivé - a pocházejí ze souhvězdí Draka. ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Přes veškerou snahu se mi do tohohle filmu nepovedlo dostat. Příběh samotný není špatný, ale způsob jakým je vyprávěn, se mi moc nelíbil. Kromě záporáka postavy nic moc, míra klišé větší než malá, milostný motiv aby se neřeklo, typicky schématické dobytí hradu (přesně víte, jak budou scény likvidace nepřátel následovat), akční scény hodně slabé (většinu rozpočtu asi zabrala digitální podoba Seana Conneryho). Zbytek za mě řekl Tron. Netrpěl jsem, ale vím, že znovu už to nikdy vidět nemusím. ()

Reklama

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Řekněme tři a tři čtvrtě hvězdičky. Mám hrozně ráda pohádky a když se nějaká povede, mám tendenci jí nadržovat. Hlavní nápad je skvělý, stejně jako hudba a zpracování draka. Slabinami jsou výprava, hlavní záporák a nedomakanost scénáře. Nemám nic proti Robu Cohenovi, ale možná by to chtělo evropského režiséra. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Nez zacal Rob Cohen tocit prumerny akcni filmy, natocil tohle moc pekny fantasy. Samozrejme necekejte nejakej drsnej stredovek nebo tak, tohle je spis film pro celou rodinu. Dej filmu je vcelku originalni, ale samozrejme tu je naky to klise. Ale film je dostatecne sviznej a vtipnej, takze to nevadi. Dennis Quaid mi sice ze zacatku nesed, ale nakonec se mi libil a drak byl udelanej fakt pekne (I ostatni efekty.), akorat mel zbytecne moc lidskej vyraz. Jedna z nejlepsich fantasy pohadek. ()

ConanVJ 

všetky recenzie používateľa

Tento fantasy filmek mám hodně rád. Pro mě je to doposud nejhezčí film s drakem vůbec. Filmek má krásnej příběh ukončenej hodně emocionálně. Efekty se mi hodně líbí, i když to není kdoví jaká špička jako dnes. Prostředí je parádní a výprava povedená. Přátelství rytíře a draka je místy vtipné, místy smutné. Vše doprovází výborná hudba, kterou si vždy rád poslechnu. Za mě 100% :) ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (21)

  • Jména pěti drakobijců jsou Uhlric, Cavan, Ivor, Tavis a Trahern. (KucC)
  • Pri scénach, v ktorých sa vyskytoval Bowen (Dennis Quaid) spolu s Dracom (Sean Connery), bola použitá palica s terčom, na ktorom boli dva červené body. Mali indikovať drakove oči, čo malo lepšie pomôcť hercovi pri stvárnení postavy. Inak bol drak celý vytvorený počítačom, no pri niektorých scénach bol prítomný aj fyzicky, hlavne jeho nohy. (Greenpeacak)
  • Vo filme je miestami počuť slovenčina, ako napríklad v prípade jedného z drakobijcov, ktorý zreteľne kričí: "Tam je, rýchlo, rýchlo, nabíjaj!". Rovnako keď chce jeden z drakobijcov vystreliť šíp na Bowena (Dennis Quaid), zareve: "Pozor! Letí!" (Macejko)

Súvisiace novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (viac)

Reklama

Reklama