Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Obľúbené filmy (10)

Ježiš Kristus superstar

Ježiš Kristus superstar (1973)

Neveril by som, že partia hipíkov, ktorí sa v púšti hrajú na Ježiša, by ma dokázala tak očariť... Stalo sa! A pesnička -Hosana!- mi znie v hlave už dobrý rock a myslím, že sa jej už nikdy celkom nezbavím.

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

S vecami, ktoré sú najlepšie na svete, býva večný problém... vždy som tvrdil, že dokonalosť neexistuje, a tak nech sú sebelepšie, väčšinou si po nich človek hovorí: Áno, bolo to super, ale to vážne neexistuje nič lepšie?... A presne táto myšlienka mi pri tomto filme vôbec nenapadla. Určite sa síce nájdu ľudia, ktorí budú tvrdiť, že existujú aj lepšie filmy, ake neverím, že sa nájde taký, ktorému sa Shawshank Redenption nebude páčiť. Nebudem opakovať, čo už bolo miliónkrát napísané, ale neodpustím si aspoň jedno slovo, ktoré ho podľa mňa celkom vystihuje... nádherný.

Dračie srdce

Dračie srdce (1996)

Mám fantasy rád, takže som toho v tomto žánri videl/čítal pomerne dosť. Dragonhearth aj tak patrí k tomu najlepšiemu, čo z fantasy príbehov poznám. Môže za to výborný príbeh, brilantný záporák v podaní Davida Thewlisa, sympatický drak a geniálne postavy... navyše som sa po scénach s Kriváňom a Bešeňovou (po Kriváni v Eragonovi) utvrdil v tom, že Slovensko je krajinou drakov.