Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom príbehu, odohrávajúcom sa v desiatom storočí, je rytier Bowen (Dennis Quaid), ktorý je vyznávačom zásad starého rytierskeho kódexu z dôb kráľa Artuša. Získané vedomosti odovzdáva i  svojmu žiakovi, mladému princovi Einonovi (Lee Oakes). Keď je krutý kráľ Freyn zabitý pri vzbure sedliakov, jeho nástupcom sa síce stane Einon, ale sám je v bitke zranený. Jeho matka s rytierom vyhľadá draka a požiada ho o pomoc. Drak výmenou za sľub, že bude kráľ vládnuť spravodlivo, obetuje na jeho záchranu polovicu svojho srdca. Mladík však prísahu nesplní a stane sa z neho krutý tyran. Rytier Bowen je presvedčený, že zlo do kráľovho srdca zasial drak a rozhodne sa mu pomstiť. O dvanásť rokov neskôr je z neho potulný zabijak drakov, ktorý ich za peniaze zabíja. Keď sa  konečne stretne s tým pravým, pustí sa s ním najprv do dlhého nerozhodného boja, ale keď pochopí pravdu, že zlo sa rodí v človeku, spriatelí sa s ním. Uzavrie s drakom dohodu. Spoločne putujú svetom  a  zarábajú si na fingovaných zápasoch. Pri svojom putovaní dorazia až do dediny, kde sa zoznámi s dievčaťom Karou. Einon jej zabil otca a ona sa snaží vyprovokovať sedliakov k vzbure. Dievča rytiera ošetrí, keď je zranený v súboji s Einonom a snaží sa ho prehovoriť, aby sa s drakom postavil na čelo vzbury. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (436)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Dřív se mi tenhle film velmi líbil, ale jak člověk stárne, vidí, že je to jenom taková jednodušší hollywoodská podívaná, která sice začíná docela drsně, ale následně se mění v dobrodružnou komedii, aby ten vážnější tón, který se na začátku objevuje, na povrch už nevyvstal. Tohle mi celkem vadilo a nepomohla ani skutečnost, že se to odehrává na Slovensku. ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Film mého dětství, vidět film poprvé teď, tak asi nedám plné hodnocení, jenže kdysi jsem z filmu byla hotová. Nádherná pohádka na kterou se kdykoliv podívám znovu. Pro mě se jedná o nejlepšího draka, co se kdy objevil ve filmu, navíc z filmu pochází jedna z nejkrásnějších filmových hudebních skladeb, kterou můžu slyšet pořád. ()

Reklama

Mr.Apache 

všetky recenzie používateľa

Ač Dragonheart nepatří mezi fantasy filmy k absolutní špici (tam trůní Barbar Conan, Excalibur a Pán prstenů), rozhodně bych ho řadil mezi kvalitnější představitele žánru. Pořád je to dobrá první liga. Originální příběh, sympatický nečernobílý hrdina, povedený drak, pěkná rusovláska, a bojové scény, při nichž jsem se nemusel kroutit trapností. [Co se týče druhého dílu, jde takřka ve všech směrech o pravý opak poslední věty tohoto komentáře.] ()

ArsenalEagle 

všetky recenzie používateľa

Hravé fantasy s nádechem střední Evropy, poutavou hudbou a pohádkovou chemií mezi Quaidem a Conneryho drakem, který byl (minimálně ve své době) jedním z nejpoveděnějších digitálních hrdinů. Thewlise mám spojeného se sympatickými dobráky, ale role slizounskýho napřesdržku se zhostil parádně. Primárně rodinná (čti dětská) zábava, ale i po letech potěšila i mě. ()

asinus 

všetky recenzie používateľa

Hezký vtipný fantasy film, ve kterém se ale občas stane úlet, nad kterým zůstává rozum stát. Představte si, že by nějaký drak vyvraždil lidskou rasu a vy jako poslední žijící člověk byste se s ním spřátelili. V tomto filmu žádný problém, jen v opačném postavení druhů. Uvědomuji si, že je to vlastně komedie, ale tohle mě například trochu nakrklo. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (21)

  • Bylo pořízeno přes 200 fotografií Seana Conneryho (Draco), které byly spolu s hlasovým záznamem použity k vytvoření draka, který by herce co možná nejvíc připomínal. (KucC)
  • Severoamerické tržby dosáhly 51,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 115,2 mil. (NIRO)
  • Pôvodne chceli producenti obsadiť do úlohy Bowena (Dennis QuaidLiama Neesona, ale štúdio sa nazdávalo, že by sa ako akčný hrdina u publika nepresadil. (H4ku11)

Súvisiace novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (viac)

Reklama

Reklama