Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V období prohibice kvete v USA organizovaný zločin, který prorůstá do politiky. Stranický boss Lionel Leo opřený o podsvětí prakticky ovládá americké velkoměsto, ale vyrostla mu konkurence v klasickém mafiánovi italského původu Johnym Casparovi, který mu dosud za "ochranu" platil tučné výpalné. Leo odmítne Casparův požadavek na zavraždění Bernieho Bernbauma, který vychytrale těží z Casparových sázkových podvodů. Pomáhá mu v tom jeho sestra Verna, která má s Casparem poměr právě proto, aby bratra ochránila. Tom Reagan, Leova pravá ruka, zadlužený kvůli své sázkařské vášni, vidí v obětování Bernieho cestu k uchování Leovy moci, avšak váže ho utajované citové pouto k Verně. Casparovo komando se neúspěšně pokusí Lea zlikvidovat a Tom pochopí, že válka podsvětí by mohla pohltit jeho i Vernu. Přiznáním vztahu s Vernou Leovi, který se s ní chce oženit, začíná Tomova rafinovaná hra o vlastní život... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (335)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Gangsterka kde je všetko ako má byť - slušne napísaná hlavná postava, drsní talianski mafiáni a dokonca nechýba ani trocha humoru. No napodiv to spolu akosi nefungovalo. Nosná kostra príbehu bola až zúfalo nudná, nezáživná, bez štipky napätia alebo emotívnej gradácie. Nepomohlo ani rýchle kmitanie a striedanie postáv, takže po čase nastal mierny problém s orientáciou v ich komplikovaných vzťahoch. Priemer. 60/100 ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Tvorba bratří Coenů jde nějak mimo mě. Neříkám, že mají špatné filmy, ale prostě to není můj šálek čaje. Ani obsazením mě film nestrhnul. Celé je to o mafiánských podrazech v 30. letech v Americe. Dva bossové jdou proti sobě a hlavní hrdina pendluje mezi nimi. Na čí stranu se nakonec přidá? To se dozvíte až na konci. "Zabij toho Žiďáka!" ()

Reklama

nunka 

všetky recenzie používateľa

Úvodná scéna tak na 99% pripomína kultovú úvodnú pasáž z Godfathera, z čoho som sa dosť zháčila, keďže sa páni Coenovci radi prezentujú hlavne originálne a nevšedne. Postupne sa rozvinula hustá gangsterská atmosféra, príbeh sa zaujímavo prekombinoval, inteligentne vtipné odpisy odľahčili explictnosť násilia a drsnosti. Coenovský rukopis sa jednoducho nedal prehliadnuť. K spracovaniu a k filmu samotnému absolutne bez výhrad. Coenovcom som však neprišla na chuť, aj keď im stále dávam šancu. Ide z nich taká zvláštna surovosť, ktorú môj žalúdok asi netrávi. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Coenovci zvolili trochu otrepanú mafiánsku zápletku a natočili ju svojim nezameniteľným štýlom. Idú ale stále v zabehaných hollywoodskych koľajách od Hawksa, cez Palmu až po Scorseseho. Ich film je o niečo viac komornejší, ako známe žánrové klasiky a tak nemal šancu sa stať milovanou, komerčne úspešnou klasikou. Potešilo ma, že konečne niekto obsadil Byrnea do hlavnej úlohy, je to výrazný herec a mal by mať v kariére viac takýchto hereckých príležitostí. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jedna z nejlepsich gangsterek, jaka kdy byla natocena. Coeni skvele spojili mafianskej film, spoustu vybornejch hlasek, cernej humor a jejich nezamenitelnej styl. To vse za nadherne hudby, se skvelym scenarem a hlavne s perfektnim hereckym obsazenim, z kteryho me nejvic zaujali Finney, Polito a Turturro. Jeden z mych nejoblibenejsich filmu od Coenu. A je tu pravdepodobne nejlepsi akce s Thompsonem, co jsem kdy videl. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans. (Terva)
  • Ve filmu si zahrál i režisér a přítel bratrů Coenů Sam Raimi, a to zabijáka Snickeringa. (Terva)
  • Tom Reagan (Gabriel Byrne) hodí po Verne (Marcia Gay Harden) pohár, pričom trafí zrkadlo, ktoré praskne. V ďalšej scéne má už ale úplne iné popraskanie. (JančiBači)

Súvisiace novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (viac)

Reklama

Reklama