Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (253)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

V spojitosti s týmto filmom ma napadá iba jedno slovo - somarina. A pritom som ho dopozeral až do konca, aby sa nestalo, že niečo veľmi významné sa skrýva v poslednej štvrtine filmu, ako v Unavených slnkom. Neskrývalo sa. Potreboval som asi pol hodiny, než som prestal bádať, čo tým Coeni mysleli. Nech mysleli čokoľvek, lúštenie je pre snobov. Ja považujem Záskok za nevydarený film a ľutujem iba to, že sa doň nechali angažovať dvaja kvalitní herci. ()

mcleod 

všetky recenzie používateľa

Opět výborná komedie od bratří Coenů, jeden z jejich nejlepších filmů. Nádherná karikatura vysokého managementu, průmyslu vyrábějícího naprosté nesmysly až po masu lidí podléhající módním vlnám. Existuje lepší téma na komedii? Vše je samozřejmě bravurně zrežírováno v Coenovském stylu. Přispělo k tomu také nasnímání u Coenů častou kamerou, kdy není nouze o dlouhé táhlé záběry, zkreslené záběry do rozlehlého prostoru, zabarvení do omšelých nažloutlých barev. Atmosféra filmu výborná, perfektní herecké výkony, především Tim Robbins, Paul Newman i pro mě dosud neznámá Jennifer Jason Leigh. Samozřejmě nemůže chybět průvodce filmem, životem a časem, tentokrát v postavě obsluhy hodin na budově společnosti Hudsucker Industries. ()

Reklama

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Retro vzhled v retro provedení - aneb všechno, co milujete na poválečných amerických filmech, se vší tou parádou - kýčovitými buildingovými panoramaty, sněhovými vločkami, přehnaným verbálním i nonverbálním výrazivem i drama detaily - to vše s přidanou hodnotou humorné nadsázky - žel, poločas rozpadu nastává někde u předváděčky s obručí, kde se bortí iluze hrdinů i diváctva přesně v tom podání, které u poválečných amerických filmů často jen přetrpíte... Překvapivá Jennifer Jason Leigh. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Asi nejlepší komedie ze světa velkých korporací, Wall Street a těchhletěch ekonomickejch zhovadilostí. Výborně natočené s příchutí přehánění, hlavně v oblasti grimas, ale tady je to záměr, bez kteryho by to nebylo ono. Herecky a režisérsky prostě opět vychytaná coenovic kvalita, kde humor nahravil jejich oblíbenou krev. Už jsem to tak 3x viděl a pokud vím, tak dycky jsem si to vychutnal... ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

piaty celovečerák bratov coenovcov je cvičením ako oživiť filmového ducha zašlých čias starého hollywoodu 50.tych rokov s rapotajúcimi brisknými dialógmi, prepjatým štylizovaným herectvom, pompéznou výpravou a príbehom lavírujúcim na hrane rozprávky a morality... no ako pri najvúčších dielach éry, ktorú kopírujú a dávajú jej hold, aj tu sa podarilo veľmi elegantne milé, pôsobivé, vtipné a dynamické dielo, ktoré sa vyhýba pátosu a klišé, namiesto toho ich nahrádza hravosťou a blablabla... paul newman bol pán herec, tuto som ho žral; potešili ma vedľajšie postavičky v podaní campbella, polita a buscemiho; ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (15)

  • Píseň, kterou Waring Hudsucker zpívá (jako anděl), je tou samou písní, kterou pějí Gale a Evelle poté, co unesou Nathana Jr. v Potížích s Arizonou. (D3VIL)
  • Postava dr. Huga Bronfenbrennera (David Byrd) byla pravděpodobně pojmenována podle známého psychologa Urie Bronfenbrennera. (D3VIL)

Reklama

Reklama