Reklama

Reklama

Ong-bak

  • Česko Ong-bak (viac)
Trailer

Ong-bak je dvesto rokov stará soška Budhu, ktorá pochádza z čias thajsko-barmskej vojny. Keď z chrámu thajskej dediny Nong Pra-du ukradne zločinec Don (Wannakit Sirioput) hlavu vzácnej sošky Ong-baka, vidiečania vyšlú do Bangkoku svojho hrdinu, mladého bojovníka Tinga (Tony Jaa), aby vrátil ukradnutú sviatosť. Sošku musí priniesť skôr, než nastane Veľký sviatok, inak dedine hrozí nepriazeň bohov, ktorá môže spôsobiť jej skazu. V hlavnom meste Ting vyhľadá krajana Humlaea (Petchtai Wongkamlao), ktorý si hovorí George a pohybuje sa ako špekulant v podsvetí. Čestný vidiečan presvedčí malého mestského gaunera, aby mu pomohol v boji za správnu vec. Mladý bojovník Ting musí poraziť nielen zlodeja Dona, ale aj jeho obludného gangsterského bossa Komtuana (Suchao Pongwilai) s elektronickými hlasivkami. Na svojej ceste musí podstúpiť mnoho zápasov, bitiek a naháňačiek, v ktorých uplatní svoje majstrovské bojové umenie Muay Thai. Jeho majster mu ho vždy zakazoval používať v súkromí, ale teraz nastal ten správny čas. Bojové majstrovstvo pomôže Tingovi poraziť zloduchov a zachrániť rodnú dedinu pred skazou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (508)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Miestami až neznesitelne stupídne pospájané akčné scény. Čisto žltý humor a k tomu nejaká myšlienka. Klasický "čínsky" flm, ktorý nepostrehol, že od čias "Moje kung-fu je lepšie ako tvoje" a "Ty si urazil môjho majstra" uplynulko už zopár rôčkov. Naháňačkové scény potešia hlavne fandov Jackieho Chana a surové bitky asi každého. Film má v sebe toľko krásnych premetov a kopov, že to vyváži aspoň desať filmov (len niekedy som mal pocit, že kvôli snahe o zaradanie všetkých zbraní, prostredí a úderov do jedného filmu, strácajú tvorcovia kontakt s už tak slabým scenárom). JACKIE CHAN+VAN DAMME A práve tá VanDammovská časť pôsobí rušivo, lebo pchať v dnešnej dobe do akčného filmu súboje v ringu je dosť povážlivé (jedna scéna priam kopíruje Kickboxera)... A "nová hviezda bojových umení" bude mať dosť ťažké preraziť už len z jednoduchého dôvodu - má hlas asi ako Káčer Donald. Bruce Lee je mŕtvy, Jackie Chan starne, Jet Li stále blbne na lane a Donnie Yen akosi pomaly stúpa hore, či ho predbehne Tony Jaa je vo hviezdach... Ale "real fight" po Ong-baku ožije určite aj mimo Thajska či Číny... ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Pokud jde čistě o bojové scény, pak nemám co namítnout. Krásně se na ně kouká, akrobacie Tonyho Jaa bere dech za všech okolností a díky povedené akční muzice jsou akční sekvence správně dynamické. Nezaujal už mě však tolik příběh a na můj vkus byly mnohé pasáže značně rozvleklé, což zavánělo nudou. Proto tedy pouze 3*. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

kdysi tenkrát jsem viděl KRVAVÝ SPORT. myslel jsem si, že to je ten film, který mě přinutí sedět s otevřenou pusou při pohledu na souboje na život a na smrt. pokuď TONY JAA umí vše co nám předvádí (neměli by být použity počítačové triky), tak smekám před jeho - thai- výkonem. tolik sportovní dovednosti uložené v jednom muži, může při častém opakování záběrů (zpomalených) zapůsobit jako umění! ale bohužel ani artistické dovednosti hlavního hrdiny, nedokáží potlačit zklamání z dialogů. proč nemůžou mlčet! a natočit dokument o tomto odvětví boxu. to by jsme teprve čuměli. VŠICHNI !!!!!!!! ()

Anthony 

všetky recenzie používateľa

Tak vysoké hodnocení mě zde na csfd docela překvapilo. Film má bezesporu fantastické bojové scény s neméně fantastickým Tony Jaaem v hlavní roli. Tvůrci nám dávají velmi jasně najevo, že si nepomáhají digitálními triky (časté používání vraceček nejlepších kousků) a dávají velký prostor neskutečně obratnému tělu hlavního představitele. Jen škoda, že tak skvělé scény soubojů jsou zabaleny do dost naivního a primitivního příběhu o ukradené hlavě sochy místního boha. Dialogy jsou často stupidní a některé scény zbytečně natahované - např. honička trojkolek mě dost nudila. A ještě jedno mínus - příšerná hudba... ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Ako exhibicia akrobacie, dynamiky a telesnej akcie v style bojoveho umenia Muay-thai je to neskutocna BOMBA. Zial ako celovecerak film svojim plytkym pribehom uviazol v B-ckovych vodach na prelome 80. a 90. rokov min. storocia...Ak by sa z filmu vystrihli vsetky sekvencie, kde sa (ne)snazia herci rozvijat pribeh a zostala by za sebou zoradena cisto iba akcna a bojova jazda, bolo by to u mna za cistych 5*. Takto, kde su naozaj genialne bojove sceny prekladane nudnou vatou pribehu je to niekde medzi 3,5* az 4*. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (17)

  • Choreografii bojových umění na filmu dělali Panna Rittikrai a Tony Jaa. V závěrečných titulcích jsou uvedeni jako Punna Rittikrai a Panom Yeerum. (Rominator)
  • Ještě před uvedením na západě se film natolik zalíbil Stevenu Seagalovi, že jej plánoval vydat přes svou produkční společnost s nově dotočenými scénami, ve kterých by on sám vystupoval jako Ai Bak Timův mistr. (Raztubyl)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Panna Rittikrai, v závěrečných titulcích uvedený jako Punna Rittikrai. (Rominator)

Súvisiace novinky

Soderbergh, špióni a bojová umění

Soderbergh, špióni a bojová umění

08.09.2009

Steven Soderbergh si asi umínil, že dotáhne do Hollywoodu co nejvíce holek z „jiných odvětví“. Zkusil to s pornohvězdou Sashou Grey v experimentálním The Girlfriend Experience, teď půjde divácky… (viac)

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (viac)

Reklama

Reklama