Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (347)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Kolena-lakte, kolena-lakte, aneb thajský Krokodil Dundee v čiňanoch chce späť sloníka. Jackieho balet a Segalove zlámané kosti umocnené na n-tú (každý za "n" dosadí za ľubovolné reálne čislo z intervalu 0 až 100) dali vzniknúť chuťovke pre akčných fanjšmekrov (fanatikov). Po Ong-Baku som Tonymu definitívne podľahol, pretože čo tento chalan vyvádza je proste lahoda pre oko. Po dlhej dobre pocit totálnej satisfakcie a 4-minútový vstup do reštiky, bez jediného strihu poprosím zapísať zlatým písmom do memoárov bojových scén. Absolutórium nedávam len preto, že príbehová (občas až moc cukrová) vata je spolu s hercami veletrapná ("Kde je môj slon !?!") a nudí, čo je ale v tomto prípade vlastne jedno. P.S. Videné druhý krát a prihadzujem hviezdu. 90% ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Na tenhle film jsem se těšil hlavně kvůli úřadujícímu velmistrovi poctivých akčních scén Tonymu „zlomím Ti každou kost v těle“ Jaa. A opravdu: děj filmu definuji jako otřesný až k nevydržení a skutečně jsem musel vyžvýkat dva balíčky žvýkaček a vypít tři redbully, abych nezlomil špejle mezi očními víčky a neusnul. Jenomže nesmrtelné heslo „Kdo počká, ten se dočká“ se naštěstí potvrdilo, a proto jsem stanul tváří v tvář nejskvělejším akčním scénám všech dob a poprvé jsem se přistihnul, jak si sám pro sebe znovu a znovu opakuji: to už je moc, už dost, už je prosím nech být... Sekvence s freestylelisty na kolech a kolečkových bruslích je výborná, ale jenom předzvěstí toho, co na nás Tony a jeho stunt tým chystá. Další akční scéna, kde Tony vymaže z povrchu zemského x maníků z x patrové budovy trvá přes čtyři minuty a je natočena v jednom záběru!! Závěrečnou bitku vydýchávám dodnes a dodnes slyším ten odporný zvuk praskajících kostí. Stejně jako Forrest pořád běží, běží a běží, tak Tony pořád láme, láme a láme a nebozí útočníci křičí, křičí a křičí...bolestí...tyhle vykosťovací jatka prý údajně viděl i sám Steven „aikido je príma, ty vole dej sem pivo“ Seagal a s následným zasípáním: „Vidět a umřít!“ se jeho dvěstěkilové tělo svalilo na zem. Tohle je totiž brutální lámací akce se špičkovou choreografií. Na rozdíl od Ong-baku už ale nenese všechnu akci na bedrech Tony sám – je tu obrovitý Nathan „kam mám hodit ten tank, co držím na levým rameni“ Jones, nejhustější capoeirista severní polokoule Lateef Crowder, mrštný Jon „skáču nedefinovatelné kopy a otočky“ Foo... zkrátka je tu mnoho dalších stuntmenů, kteří dohromady stvořili nezapomenutelné a nedosažitelné akční řežby, bohužel okořeně naprosto tragickou dějovou linií, z čehož mi vyplývají konečné tři hvězdičky. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Na prvom diely som si čiastočne cenil to, že sa zbytočne nebabral s príbehom, naporcoval kopu svižnej akcie, ale ten úbohý príbeh aspoň fungoval. Toto pokračovanie sa v tomto smere vykašľalo úplne na všetko a už po piatich minútach náš hrdina zareve:" Kde sú moje slony!" a bif,baf, buf... Po chvíľke nasleduje to isté a túto smiešnu a otrepanú vetu začujete ešte niekoľko krát. V závere, kde náš superhrdina zmasakruje stovku (nepreháňam) protivníkov, má odrazu problém s jedinou ženou, ktorá má v ruke bič... Čo si má o tom myslieť divák? Postavy sú tak ploché, až je to trápne a celá tá výplň medzi akčnými scénami je strašne nudná. Bojové scény sú kvalitné, to treba pochváliť. Odporúčam všetkým, ktorí dokážu vypnuť mozog, alebo sa preniesť cez tú nudnú a trápnu výplň. Ja som to čiastočne dokázal. Film 50%. A kde sú moje slony!!! ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Ako decko som v miestnej cukrarni hraval jednu coin-up hru. V principe to bola bojovka na sposom Streets of rage, alebo Double dragon. A bola tam zapletka, ktora a tykala toho, ze idete oslobodit uveznene zvierata. No a t tom presne je The Protector. Dejova zapletka sa tyka, zachrany unesenych slonov, a vo filme to vyzera tak, ze hrdina niekoho stretne da mu na drzku a ide dalej. Avsak pani a dami, Tony Jaa to roby z OZAJSTNYM stylom. To co predvadza je priam neuveritelne. Ziadne efekty, vsetko rucne ovedena praca. Na dej zabudnite. Bruce Leeho filmy taktiez dejovo nevynikali. Toto je cisty pozitok s bojovych (kaskaderskych) umeni. Fantazia. 10/10 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to skvelý akčný bojový film s Tonym Jaa v hlavnej úlohe. Má pomerne dobrý príbeh o thajskom mladíkovi, ktorému ukradnú jeho dvoch slonov a keď sa dozvie, že boli prevezené do Austrálie, rozhodne sa tam vydať. Tu sa dostáva do problémov s mocnou zločineckou organizáciou a skorumpovanou políciou, ale aj tak urobí všetko preto, aby ich našiel. Spracovanie tiež nie je zlé, tu sa samozrejme nič výnimočné očakávať nedá, dej mohol byť podaný aj lepšie, tempo je občas trochu pomalšie a tá kriminálna línia mi prišla dosť nezvládnutá, ale toto je predsa len čistokrvný bojový film a pre jeho potreby to stačí. Akcie je tu mnoho a je perfektná. Tvoria ju takmer výhradne súboje a tie patria medzi to najlepšie, čo sa dá vôbec vidieť. Sú dlhé, majú perfektnú a nápaditú choreografiu s množstvom nezabudnuteľných momentov, vynikajúco natočené, tu skutočne kamera a strih už ani nemohli byť lepšie, slušne rozmanité, v zaujímavo zvolených prostrediach a pôsobia aj nadmieru surovo a drsne. A navyše sa prakticky ani neopakujú, každá akčná scéna je niečím výnimočná. Najradšej mám poslednú hromadnú akciu s množstvom zlomenín na rôzne spôsoby, takže tu kosti praskajú takmer nepretržite, ale skvelé je aj vyčistenie niekoľkoposchodového hotela na jeden záber, akcia s protivníkmi a korčuliach, bicykloch a podobných prostriedkoch, ale aj všetky ostatné, v akcii sa je vždy na čo pozerať. S hereckým obsadením som dosť spokojný, o herecké výkony tu samozrejme vôbec nejde, ale o bojové schopnosti a tie sú prakticky na najvyššej možnej úrovni. Tony Jaa je tu v akcii dokonalý a kvôli jeho celkovému prístupu sa mu nedá nefandiť, opäť nechýba ani Petchtai Wongkamlao, no väčšiu pozornosť si ešte zaslúžia hlavne zvyšní výnimoční bojovníci, ako Johnny Nguyen, Nathan Jones, Lateef Crowder alebo Jon Foo. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, tu ide v prvom rade o dokonale zvládnutú akčnú stránku a to sa aj naplno vydarilo, tu nemám vôbec nič vytknúť. Tom yum goong ako celok určite nie je až taký výnimočný film, ale v rámci bojových filmov sa jedná prakticky o absolútny vrchol s akčnou stránkou, ktorej môže konkurovať len úplné minimum filmov a tak ako ich fanúšik musím dať plné hodnotenie. 87% ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (17)

  • Natáčeno dva roky, použito přes 600 filmových pásů. (hot_spot)
  • Otec Tonyho Jaa se objeví ve scéně se Songkranem; dabler Jackieho Chana na letišti, jako pocta Jaaovu idolu; a thajská rocková hvězda Sek Loso se na chvíli objeví v popředí, kdy pije energetický nápoj vlastní značky. (HellFire)
  • Lateef Crowder si pri natáčaní pretrhol achillovú šľachu, kvôli čomu bola jeho scéna kratšia, ako bol pôvodný plán tvorcov. (ywo666)

Súvisiace novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (viac)

Reklama

Reklama