Reklama

Reklama

Poprava

  • Česko Poprava (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis (Joaquin Phoenix), Sheriff (Vince Vaughn) a Tony (David Conrad) sú priatelia, ktorí spoločne trávia svoje prázdniny v Malajzii. Nikto z nich netuší, ako veľmi tento výlet zmení ich životy. Prázdniny sa končia, a tak Sheriff s Tonym odchádzajú späť do Ameriky. Lewis sa do Malajzie zamiloval a zostáva tu žiť. Toto rozhodnutie sa mu však stane osudným. Miestna polície totiž pri hľadaní ukradnutého bicykla nachádza v dome, kde všetci traja bývali, veľké množstvo hašiša. Lewisa uväznia a následne odsúdia na trest smrti. Až keď najvyšší súd odmietne jeho žiadosť o milosť, Lewis prezradí právničke Beth (Anne Hecheová), že do jeho prehrešku sú zapletení i jeho dvaja priatelia, ktorí by mu mohli pomôcť. Po dvoch rokoch sa Sheriff a Tony dozvedia krutú pravdu. Mladíkom zostáva osem dní na to, aby sa rozhodli, či vezmú časť viny na seba a zachránia tak život svojmu kamarátovi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Drama o přijmutí zodpovědnosti, které ve mě docela zvedlo emoce a dostat na konci do ruky Jadu Pinkett Smith, tak by to asi neustála a to, že to je jen herečka, by jí asi nepomohlo. Sice mi tam nejprve trošku neseděla ta romantická zápletka, ale to si časem sedlo. Vince Vaughn a Anne Heche odvedli výborné výkony a zejména Vince, zmítající se mezi relativní jistotou své americké existence a nejistým bytím v malajském vězení byl vynikající. Nicméně nikdo z nich nedosáhnul na Joaquina Pohoenixe - byl neskutečný a jeho závěrečná scéna mě totálně vykolejila. Už dlouho se mnou nic takhle nezamávalo. 90% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa mi taktiež dokonale vyhýbal, som zmeškal na ČT pred pár mesiacmi, ale premiéru na STV som si nenechal újsť. Je škoda, že doteraz tento pozoruhodný film nikto na DVD nevydal. Ešte v 3/4 filmu som mal pocit, že pozerám typický hollywoodsky film, akých som videl stovky a po návrate V.Vaughna do súdnej siene som už začal krútiť hlavou, ale netušil som, že to ešte nie je koniec. Koniec bol nečakaný a pridalo to na hĺbke a význame všetkému, čo záveru predchádzalo. Scén z J.Phoenixom nie je mnoho, ale vždy keď sa objavil, nabral film na neskutočnej sile a pôsobivosti. Phoenix má v sebe neuveriteľný herecký talent a emócie, ktoré rozdáva vás musia strhnúť. Keby mal film v prostrednej časti pár scén s Phoenixom navyše, neváhal by som aj s plným hodnotením. Nakoniec štyri, ale s čistým svedomím. Film 80%. ()

Reklama

FilmFan24 

všetky recenzie používateľa

Nenápadný film s velice silným příběhem o rozhodnutí, které může změnit život. Před dvěma roky si tři náhodní známí (Vince Vaughn, Joaquin Phoenix, David Conrad) v Malasii báječně užili. Dva z nich tehdy odjeli domů, ale třetí (Phoenix) tam ještě zůstal. Nyní vyšla najevo nepříjemná pravda, kterou těm dvěma sdělila Beth (Anne Heche) - kamarád, který tam tehdy zůstal, skončil díky společné chybě, kterou tehdy udělali, ve vězení a čeká na popravu. Nastává velké morální dilema - vrátit se a vzít část viny na sebe a zachránit známému život anebo dělat jakoby nic? Uměřené drama, které sází víc než na efekt na herecké výkony, které jsou víc než dobré. Phoenix dokazuje na minimálním prostoru, že není malých rolí. Jednoznačně povedený remake (francouzský originál "Force Majeure" jsem neviděl) o kterém budete dlouho přemýšlet a klást si jednoduchou otázku: "jak byste se v podobném případě zachovali?" Jenom ta odpověď obávám se je strašně těžká! ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

Znepokojivé drama o příliš velkém trestu za ne až tak velký zločin (tím nechci nijak ospravedlňovat užívání a pašování drog). Průměrný scénář i režie, zato výborný námět a herecké výkony ústředního tria. Dobrý film, který vás donutí zamyslet se, jak byste se zachovali vy v podobném případě – a to není málo. 70 % ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Že urobíš dobrý skutok ešte neznamená, že sa to skončí happyendom.“ Režisér so scenáristom urobili to najlepšie, čo mohli: ten príbeh je natoľko šialený, že akékoľvek prehnané afektované gestá a prehrávajúce herecké výkony by ho pochovali. Takto zostáva vo svojej tichosti strhujúcim príbehom na zamyslenie. Predstavte si, že si v Malajzii s troma kamošmi užívate, potom sa dvaja vrátite domov (do USA) a tretieho tu necháte, lebo chce ísť zachraňovať šimpanzov. Po dvoch rokoch vás vyhľadá žena, ktorá sa predstaví ako jeho právnička. Oboznámi vás s neuveriteľnými faktami: len zopár hodín po vašom odlete do USA si po požičaný bicykel prišiel ku kamošovi jeho majiteľ. Aj s policajtmi. Tí objavili viac ako 100 gramov hašiša, čo z vás podľa tunajších zákonov robí priekupníka. Trest? Obesenie. Po dvoch rokoch kamoš (Joaquin Phoenix) využil všetky možnosti, ako sa oslobodiť. Nič nepomohlo. O 8 dní ho obesia, už je to isté. Až pod ťarchou tejto skutočnosti právničke (Anne Heche) po celých tých rokoch prvý raz spomenie mená svojich dvoch kamošov (Vince Vaughn a David Conrad). Právnička okamžite odlieta do USA, kde sa ich snaží prehovoriť, aby prijali svoj podiel viny: ak sa obaja vrátia do Malajzie a priznajú sa k spoluúčasti, síce vyfasujú od troch do šesť rokov v tunajšej base, ale kamarát sa JEDINE TAK môže vyhnúť šibenici... Čo by ste urobili vy? P.S. V tom istom roku sa Vaughn a Heche stretli aj v absurdnom remaku Psycha. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama