Reklama

Reklama

Poprava

  • Česko Poprava (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis (Joaquin Phoenix), Sheriff (Vince Vaughn) a Tony (David Conrad) sú priatelia, ktorí spoločne trávia svoje prázdniny v Malajzii. Nikto z nich netuší, ako veľmi tento výlet zmení ich životy. Prázdniny sa končia, a tak Sheriff s Tonym odchádzajú späť do Ameriky. Lewis sa do Malajzie zamiloval a zostáva tu žiť. Toto rozhodnutie sa mu však stane osudným. Miestna polície totiž pri hľadaní ukradnutého bicykla nachádza v dome, kde všetci traja bývali, veľké množstvo hašiša. Lewisa uväznia a následne odsúdia na trest smrti. Až keď najvyšší súd odmietne jeho žiadosť o milosť, Lewis prezradí právničke Beth (Anne Hecheová), že do jeho prehrešku sú zapletení i jeho dvaja priatelia, ktorí by mu mohli pomôcť. Po dvoch rokoch sa Sheriff a Tony dozvedia krutú pravdu. Mladíkom zostáva osem dní na to, aby sa rozhodli, či vezmú časť viny na seba a zachránia tak život svojmu kamarátovi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Poprava je romantické drama o Amíkovi, které ho odsoudí v Malajsii k smrti za držení drog. Přiznávám, že jsem čekal trochu drsnější vězeňské drama něco ve stylu Půlnočního expresu. Pamatuji si velmi dobře jak jsem byl z filmu tehdá opravdu paf. Tady velkou část filmu krásná Anne Heche překecává Vincka aby se jel přes půl světa přiznat. Bez ohledu na její ženské zbraně a smutné pohledy musím uznat, že i tato část byla zajímavá. Klade divákovi samotnému docela nepříjemnou otázku - a jak by jsi se zachoval ty? Nechat pověsit kámoše a žít zbytek života s touhle výčitkou, že já zůstal doma v pohodlíčku? Nebo přijmout díl odpovědnosti a bez záruky odjet někam, kde nemají moc ani americké úřady a kde to může dopadnout všelijak. Oni tam nemusí hned nasazovat oprátku na krk. Stačí jen pobyt v jejich kriminálu. A co pobyt, stačí aby člověka v noci rafla nějaká vícenohá  brebera (nebo se mu naopak beznohá zabydlela v podkoží či útrobách) a je vymalováno. Nakonec vše dopadne celkem jinak než jsem čekal a proto přihodím jednu hvězdu. Navzdory závažnosti tématu to byl ,,hezký'' film dá-li se to tak nazvat s příjemnou hudbou. Moc se mi líbil i ten úvodní titulkový turistický sestřih, kdy trojice mladíků za západu užívá život plnými doušky v exotické lokaci nemyslíc pranic na to, že se to mohlo nějak podělat. * * * * ()

stOKYi 

všetky recenzie používateľa

Bolo tam príliš veľa ameriky :) . Príliš veľa amerického klišé. Čo sa týka čisto filmovej stránky, mi film pripadal ako každý iný film. Každý druhý priemerný americký film je natočený ako tento. Či sa jedná o hercov, typického sentimentu, priebehu a vykreslenie deja. Ale čo sa mi na filme páčilo, bolo to, čo sa nám človek ktorý napísal tento príbeh snažil povedať. Čiže nehodnotím herecké výkony, strihy a podobné sračky. SPOILER . Aj samotná poprava mi pripadala, že film chce pôsobiť naozaj pragmaticky a nekonvenčne len aby trošku zdrsnel, ale už samotný priebeh filmu na to nemal predpoklady a celkovo som mal pocit že to režisér nezvládol. Preto som si o veľa veciach robil vlastný obraz, aby som sa do filmu vžil lepšie, lebo ako som spomínal, ten "základ" bol naozaj zaujímavý a chytal ma za srdce :) Každopádne, dalo sa z toho vyťažiť oveľa viac. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Jedno rozhodnutie, ktoré dokáže zmeniť život. Aj takto sa dá tento snímok charakterizovať. Herecké výkony a réžia boli vynikajúce a preto emocionálny zážitok bol ešte väčší. Tento film vo vás zanechá veľa podnetov na premýšľanie, teda len u hĺbavého diváka :) Neskutočne silný citový výbuch. Niekedy naozaj láska dokáže zmeniť človeka a nájsť v ňom to najlepšie, vyzdvihnúť na svetlo tú dobrú stránku a tú zlú potlačiť alebo zničiť. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Veľmi deprimujúci snímok, hlavne keď som ho pozrel v psychickom rozpoložení akom som momentálne bol, mi ešte viac priťažil. Možno preto na mňa zapôsobil inak, ako by mal. Určite však chcem vyzdvihnúť Vincea, ktorý keby zostal pri podobných filmoch, určite by sa nestratil ani tak. Veľmi presvedčíví sú aj ostatní, hlavne Joaquin, vďaka ktorému bol záver taký ako bol. 85%. ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

Znepokojivé drama o příliš velkém trestu za ne až tak velký zločin (tím nechci nijak ospravedlňovat užívání a pašování drog). Průměrný scénář i režie, zato výborný námět a herecké výkony ústředního tria. Dobrý film, který vás donutí zamyslet se, jak byste se zachovali vy v podobném případě – a to není málo. 70 % ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (6)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)
  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama