Reklama

Reklama

Poprava

  • Česko Poprava (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis (Joaquin Phoenix), Sheriff (Vince Vaughn) a Tony (David Conrad) sú priatelia, ktorí spoločne trávia svoje prázdniny v Malajzii. Nikto z nich netuší, ako veľmi tento výlet zmení ich životy. Prázdniny sa končia, a tak Sheriff s Tonym odchádzajú späť do Ameriky. Lewis sa do Malajzie zamiloval a zostáva tu žiť. Toto rozhodnutie sa mu však stane osudným. Miestna polície totiž pri hľadaní ukradnutého bicykla nachádza v dome, kde všetci traja bývali, veľké množstvo hašiša. Lewisa uväznia a následne odsúdia na trest smrti. Až keď najvyšší súd odmietne jeho žiadosť o milosť, Lewis prezradí právničke Beth (Anne Hecheová), že do jeho prehrešku sú zapletení i jeho dvaja priatelia, ktorí by mu mohli pomôcť. Po dvoch rokoch sa Sheriff a Tony dozvedia krutú pravdu. Mladíkom zostáva osem dní na to, aby sa rozhodli, či vezmú časť viny na seba a zachránia tak život svojmu kamarátovi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Anne Heche podáva najlepší výkon svojej kariéry, zato Vaughn je len v pohode. Silný príbeh, láska prichádzajúca v najnevhodnejšiu chvíľu a dráma jedného človeka, ktorý si umrieť určite nezaslúžil. 5 minút pred koncom som bol rozhodnutý dať filmu *****, ibaže zrazu sčista jasna koniec. Práve v najdojímavejšej časti filmu, keď sa už slzy kĺžu po vašom viečku nemilosrdne vbehnú titulky. Divák zostane v šoku, pretože nie je úplne jasné ako to celé skončí. Preto minimálne pol hviezdičky dole. Film vyhráva vďaka dokonalej psychológii a dvom perfektným zvratom počas filmu. Jeden z mála filmov od ktorého neočakávate nič a dostanete veľa. **** a ½ . ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Veľmi deprimujúci snímok, hlavne keď som ho pozrel v psychickom rozpoložení akom som momentálne bol, mi ešte viac priťažil. Možno preto na mňa zapôsobil inak, ako by mal. Určite však chcem vyzdvihnúť Vincea, ktorý keby zostal pri podobných filmoch, určite by sa nestratil ani tak. Veľmi presvedčíví sú aj ostatní, hlavne Joaquin, vďaka ktorému bol záver taký ako bol. 85%. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Return to Paradise je spolu s Brokedown Palace a Midnight Express tretím filmom zaoberajúcim sa drogovou problematikou a primeranosťou trestov pri prichytení skutočných alebo domnelých páchateľov. Nezvyknem kritizovať väčšinový názor užívateľov ČSFD. Stačí si však vedľa seba postaviť príbeh dvoch ľahkomyseľných stredoškoláčok, ktorým ich náhodný "priateľ" podstrčil drogu do batožiny (69 %), príbeh troch kamarátov, z ktorých jeden doplatí na obdobnú ľahkomyseľnosť pri nakladaní s nepotrebným hašišom (77 %) a konečne prípad chamtivého mladíka, ktorý sa pokúša prepašovať dve kilá hašiša na kšeft a chytia ho (85 %). Poprava je veľmi dobrou drámou, ktorá drží diváka od začiatku do konca v napätí. Herci podali výkony na hranici svojich možností, prostredie bolo autentické, neboli použité lacné efekty, takže plnému hodnoteniu zabránila iba nadbytočná milostná historka a čudné dialógy na začiatku filmu. ()

aluna 

všetky recenzie používateľa

Opravdu musí vždycky vyletět ptáček, aby se jeden dočkal spravedlnosti nebo se v člověku dohrabal svědomí? To platí jak pro nenasytný média, který mají tendenci se představovat coby nadřazená rasa Spojených států, zatímco sami historický destinace, původní kulturou vlastní země počínaje, pro pouhý prachy bezostyšně drancují, tak i pro to nejblbější poselství filmu - že dokud nezasunete (ruku do nohávu), svědomí vůbec nemá cenu hledat. Co to sakra má bejt?! Jsou filmy, kde má romantická linka svý opodstatnění, tady, především pro svoje morální poselství, sráží všechno dříve vyřčený, čímž nechá celou věc vyšumět jak 3 dny bouchnutej sekt! To mě na tom naštvalo vedle několika Hollywoodskejch projevů fakt NEJVÍC, což je s přihlédnutím k ději filmu dost na pováženou. Naštvali mě nehorázně, leč přesto po jedný hvězdě za úžasnýho Joaquina, Vaughna, Heche a za moje svědomí, který budu zítra vybírat z koše. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Kvalitna drama, ktora sa oproti ostatnym filmom s touto tematikou vyhyba beznym klise. Zhruba od polovice filmu zacne divak tusit ako to skonci, ale v zavere nam tvorcovia pripravia este jedno necakane prekvapenie. Akurat milostna linia mi zo zaciatku nesedela, lebo posobila dost prvoplanovo, ale nakoniec som ju akceptoval a vsetko do seba perfektne zaklaplo. Vyzdvihnut musim este herecke vykony Vaughna a Phoenixa. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama