Reklama

Reklama

Poprava

  • Česko Poprava (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis (Joaquin Phoenix), Sheriff (Vince Vaughn) a Tony (David Conrad) sú priatelia, ktorí spoločne trávia svoje prázdniny v Malajzii. Nikto z nich netuší, ako veľmi tento výlet zmení ich životy. Prázdniny sa končia, a tak Sheriff s Tonym odchádzajú späť do Ameriky. Lewis sa do Malajzie zamiloval a zostáva tu žiť. Toto rozhodnutie sa mu však stane osudným. Miestna polície totiž pri hľadaní ukradnutého bicykla nachádza v dome, kde všetci traja bývali, veľké množstvo hašiša. Lewisa uväznia a následne odsúdia na trest smrti. Až keď najvyšší súd odmietne jeho žiadosť o milosť, Lewis prezradí právničke Beth (Anne Hecheová), že do jeho prehrešku sú zapletení i jeho dvaja priatelia, ktorí by mu mohli pomôcť. Po dvoch rokoch sa Sheriff a Tony dozvedia krutú pravdu. Mladíkom zostáva osem dní na to, aby sa rozhodli, či vezmú časť viny na seba a zachránia tak život svojmu kamarátovi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (174)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa mi taktiež dokonale vyhýbal, som zmeškal na ČT pred pár mesiacmi, ale premiéru na STV som si nenechal újsť. Je škoda, že doteraz tento pozoruhodný film nikto na DVD nevydal. Ešte v 3/4 filmu som mal pocit, že pozerám typický hollywoodsky film, akých som videl stovky a po návrate V.Vaughna do súdnej siene som už začal krútiť hlavou, ale netušil som, že to ešte nie je koniec. Koniec bol nečakaný a pridalo to na hĺbke a význame všetkému, čo záveru predchádzalo. Scén z J.Phoenixom nie je mnoho, ale vždy keď sa objavil, nabral film na neskutočnej sile a pôsobivosti. Phoenix má v sebe neuveriteľný herecký talent a emócie, ktoré rozdáva vás musia strhnúť. Keby mal film v prostrednej časti pár scén s Phoenixom navyše, neváhal by som aj s plným hodnotením. Nakoniec štyri, ale s čistým svedomím. Film 80%. ()

Puyi 

všetky recenzie používateľa

Silný příběh, zajímavý a působivý, ale možná se z toho taky dalo vytřízkat více, ovšem jsem i tak mile překvapen a spokojen. :) Sice skvělí herci, nějaký větší dojem na mě ale bohužel udělal pouze Joaquin Phoenix (a to tam byl z hlavních aktérů nejméně), který byl, jako vždy, uplně úžasný... :) A jak už tu bylo párkrát zmíněno, ta romantika tam byla opravdu navíc a moc nepasovala k celému filmu. ;) Závěr mě dostal, ale i tak to není na vyšší hodnocení než 3*, už jen kvůli ostatním hereckým výkonům :) ()

Reklama

InJo 

všetky recenzie používateľa

Znepokojivé drama o příliš velkém trestu za ne až tak velký zločin (tím nechci nijak ospravedlňovat užívání a pašování drog). Průměrný scénář i režie, zato výborný námět a herecké výkony ústředního tria. Dobrý film, který vás donutí zamyslet se, jak byste se zachovali vy v podobném případě – a to není málo. 70 % ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Připadal jsem si trochu jako na vodítku, ale výrazně jsem si nevyskakoval a nechal se vést.  Trochu mi sice vadila předvídatelnost  charakterního vývoje postav,  hlavně Sheriff a jeho slupky, na druhou stranu dějový twist mě v závěru jako skoro každého uzemnil.  Ruben jinak přišel s mistrně vykalkulovaným příběhem, kde sice možná trochu moc a zbytečně tlačil na pilu i romantickou linií, ale  Heche byla dostatečně křehká a Vaughn dostatečně skrytě měkkosrdcatej, aby se tomu jako dalo věřit, čili snesitelné.  O Phoenixovi a jeho několika minutách slávy pak ani nemá  cenu mluvit, strhl na sebe veškerou pozornost a je tím, proč si budu Popravu dlouho pamatovat. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Že urobíš dobrý skutok ešte neznamená, že sa to skončí happyendom.“ Režisér so scenáristom urobili to najlepšie, čo mohli: ten príbeh je natoľko šialený, že akékoľvek prehnané afektované gestá a prehrávajúce herecké výkony by ho pochovali. Takto zostáva vo svojej tichosti strhujúcim príbehom na zamyslenie. Predstavte si, že si v Malajzii s troma kamošmi užívate, potom sa dvaja vrátite domov (do USA) a tretieho tu necháte, lebo chce ísť zachraňovať šimpanzov. Po dvoch rokoch vás vyhľadá žena, ktorá sa predstaví ako jeho právnička. Oboznámi vás s neuveriteľnými faktami: len zopár hodín po vašom odlete do USA si po požičaný bicykel prišiel ku kamošovi jeho majiteľ. Aj s policajtmi. Tí objavili viac ako 100 gramov hašiša, čo z vás podľa tunajších zákonov robí priekupníka. Trest? Obesenie. Po dvoch rokoch kamoš (Joaquin Phoenix) využil všetky možnosti, ako sa oslobodiť. Nič nepomohlo. O 8 dní ho obesia, už je to isté. Až pod ťarchou tejto skutočnosti právničke (Anne Heche) po celých tých rokoch prvý raz spomenie mená svojich dvoch kamošov (Vince Vaughn a David Conrad). Právnička okamžite odlieta do USA, kde sa ich snaží prehovoriť, aby prijali svoj podiel viny: ak sa obaja vrátia do Malajzie a priznajú sa k spoluúčasti, síce vyfasujú od troch do šesť rokov v tunajšej base, ale kamarát sa JEDINE TAK môže vyhnúť šibenici... Čo by ste urobili vy? P.S. V tom istom roku sa Vaughn a Heche stretli aj v absurdnom remaku Psycha. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (6)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené